Curelea, „gura de foc” a Craiovei: „Aș fi putut mai mult”

Marius ANGHEL 23 Dec. 2013, 18:52 Seria 2
Curelea,

Contestată sau nu, CS Universitatea Craiova a fost cea mai bună echipă a primei părți a campionatului din Liga a II-a, seria a 2-a, și asta o spune destul de clar locul ocupat și linia de clasament, gruparea din Bănie fiind lideră cu 28 de puncte, bifând opt victorii, patru egaluri și două înfrângeri, golaverajul fiind 16-8. Făcând o trecere în revistă, trebuie spus că formația craioveană a început campionatul sub comanda lui Erik Lincar, dar cum după patru etape ocupa un modest loc opt, cu șase puncte, a fost numit Ovidiu Stângă la cârmă, schimbare care a avut efectul scontat, „Olandezul” făcându-se „vinovat” de șapte victorii consecutive. De menționat că numirea lui Ovidiu Stângă a coincis cu câteva transferuri importante, în lotul alb-albastru ajungând Viorel Ferfelea și Costin Curelea, ultimul devenind cu timpul principalul marcator.

Abordând acest capitol, constatăm că golgheterul echipei, Costin Curelea, a semnat patru reușite până acum, toate din acțiune, punctând în jocurile cu FC Olt (‘7, pe teren propriu), CSM Râmnicu Vâlcea (’52, pe teren propriu), CS Mioveni (‘7, deplasare) și Metalul Reșița (‘2, deplasare).

Fostul atacant al Sportului Studențesc ar fi putut strânge cinci reușite, însă a irosit o lovitură de pedeapsă în jocul de pe teren propriu cu UTA Arad, iar în ceea ce privește Cupa României, nu a evoluat niciun minut pentru CSU Craiova, care a trecut cu 6-1 de Pandurii II (faza a IV-a) și a fost eliminată în faza a V-a de Chindia Târgoviște, cu 3-1.

Costin Curelea este urmat în clasamentul golgheterilor echipei (cupă și campionat) de Dragoș Dragalina (trei reușite), Mihăiță Pleșan, Viorel Ferfelea, Albert Voinea, Florian Pârvu (cu câte două goluri), Ivan Dragicevic, Ionuț Stancu, Daniel Oprița, Adrian Ionescu, Zoran Ljubinkovic, Andrei Sin, Răzvan Gorovei și Claudiu Dragu (câte un gol).

„Sper să realizez mult mai mult în etapele rămase”

Costin Curelea a afirmat că se bucură pentru faptul că a reușit să fie de folos echipei, mărturisind că altele ar fi fost datele „problemei” dacă era pus la punct de la început cu pregătirea fizică, iar lotul CSU ar fi fost mai omogen. „Mă bucur că m-am făcut util și am reșit să marchez patru goluri, însă în același timp sunt conștient că aș fi putut mai mult, am ratat foarte multe ocazii atât eu, cât și colegii mei. Cred că dacă aș fi fost la parametrii optimi din punct de vedere fizic aș fi avut alt randament. Să nu uităm că nu a fost nici omogenitate la echipă la început și relațiile de joc au început să apară pe parcurs. Mă bucur că ușor-ușor am devenit o familie și s-a văzut asta și prin rezultatele obținute”, a spus Costin Curelea.

„Nu aș putea spune că m-am adaptat foarte repede cu orașul, dar nici greu. Acum sunt ok. În ceea ce-i privește pe suporteri, am observat rivalitatea dintre fanii celor două echipe ale orașului, dar nu mă afectează în niciun fel, eu încerc să-mi fac datoria cât mai bine. Despre competiție, ce să zic, cunosc de mult condițiile din Liga a II-a, stadioanele sunt un pic mai bune decât în anii trecuți, însă nu știu ce să zic despre modificările astea cu play-off și play-out. Ar trebui să se țină cont de toate punctele obținute de-a lungul campionatului când începi play-off-ul, nu doar de cele obținute în meciurile directe, și nu spun asta pentru că suntem noi pe primul loc, ci pentru că așa mi s-ar părea corect. În felul acesta ai da mult mai multă importanță meciurilor din finalul campionatului cu echipele din play-out, dar asta e doar ideea mea”, a mai spus atacantul grupării din Bănie.

În privința părții secunde a sezonului, Costin Curelea se așteaptă la evoluții și mai bune din partea CS Universitatea Craiova, fiind convins că la sfârșit el și colegii săi vor sărbători promovarea. „Acum sunt în vacanță, cu familia, și pentru că băiețelul meu este mic nu vom pleca prea departe de casă. Cel mult două, trei zile pe la munte. Oricum, este o perioadă relaxantă și trebuie să profităm de ea din plin, pentru că după vom avea mult de muncă. Am înțeles că se vor mai face câteva transferuri importante în această iarnă, așa că mă aștept la un retur și mai bun. Nu știu dacă vor fi aceleași echipe clasate acum pe primele șase locuri și la finalul campionatului regulat, dar, cu siguranță, noi vom fi în play-off și cred că vom promova. În ceea ce mă privește, sper să realizez mult mai mult în etapele rămase”, a încheiat Costin Curelea.

Marcatorii CSU Craiova în 2013:

1. În campionat: Costin Curelea (a marcat cu: FC Olt ‘7; CSM Vâlcea ’52; CS Mioveni ‘7; Metalul Reșița ‘2); Mihăiță Pleșan (FC Olt ’73; CSM Vâlcea ’16); Viorel Ferfelea (Satu Mare ’76; UTA ‘6); Ivan Dragicevic (Gloria Bistrița ’26); Ionuț Stancu (Metalul Reșița ’69) Daniel Oprița (ASA Târgu Mureș ’67); Adrian Ionescu (UTA Arad ’35); Zoran Ljubinkovic (Motru ’73); Andrei Sin (FC Bihor ’72); Răzvan Gorovei (CSM Vâlcea ‘6); Albert Voinea (Metalul Reșița ’81).
2. Cupa României: Claudiu Dragu (Pandurii II ’24); Albert Voinea (Pandurii II ’48); Dragoș Dragalina (Pandurii II ’58, ’62-penalti; Chindia Târgoviște ’75-penalti); Florian Pârvu (Pandurii II ’68, ’72).

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 23 Dec. 2013, 18:52 Seria 2
Pe aceeași temă