Culisele despărțirii lui Roșca de U Craiova! Mititelu: „Unii vor să mă discrediteze”

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 10:36 Seria 2
Culisele despărțirii lui Roșca de U Craiova!** Mititelu:

Adrian Mititelu se confruntă din nou cu probleme. Deși părea extrem de sigur pe șansele demersului său împotriva FRF, patronul Craiovei s-a văzut în ultimul timp încolțit. Deciziile instanțelor nu par să îi fie favorabile, iar relația din ce în ce mai rece cu primarul Olguța Vasilescu nu poate fi decât în dezavantajul său.

Ieri, directorul general la Universității Craiova, Vlad Roșca, și-a anunțat demisia, în ziua în care se împlineau fix doi ani de când Craiova a fost exclusă din Liga I. În toată această perioadă, Roșca a fost omul care s-a bătut pentru cauza Științei, în toate procesele pe care clubul oltean le-a avut cu FRF și LPF. Din câte se pare, directorul general a vrut să-și dea demisia la începutul anului, dar a fost atunci oprit de Mititelu.

Nu vreau să comentez deocamdata absolut nimic, am nevoie de o perioadă pentru mine, a declarat Vlad Roșca pentru ProSport.

Totuși, se pare că lucrurile nu au stat chiar așa, demisia lui Roșca fiind una forțată de Mititelu. Concret, patronul l-a găsit pe acesta responsabil pentru eșecurile din ultimul timp și l-a concediat.

Eșecul FC „U” Craiova în procesul cu Victor Pițurcă, litigiu în urma căruia clubul este obligat definitiv și irevocabil să plătească antrenorului suma de 7.000.000 euro, a condus la mari disensiuni în curtea clubului oltean. Asta la doar o lună după ce FRF a mai punctat decisiv câștigând litigiul împotriva FC „U” Craiova cu privire la obligativitatea recurgerii la jurisdicția TAS ca instanță de recurs obligatorie. Aceste eșecuri juridice care periclitează definitiv existența clubului oltean, reducând la 0 șansele de câștig ale FC „U” Craiova în procesul cu FRF, au fost foarte greu digerate de patronul Mititelu, care i-a găsit responsabili pe directorul general Vlad Roșca și pe avocatul Marius Vărgatu, acesta din urmă puternic susținut de Roșca. După o ceartă violentă cu cei doi, în care Rosca i-a reproșat că i-a rămas fidel și că el este cel care semnează actele contabile ale clubului,  simtindu-se expus din aceasta cauza unor probleme penale, Adrian Mititelu a decis concedierea imediată a lui Roșca., a explicat un apropiat al Craiovei, pentru ProSport.

Adrian Mititelu neagă însă această variantă: „Nu e adevărat, nu s-a întâmplat nimic, nu din cauza asta a plecat Vlad Roșca, el a vrut să plece mai demult, dar pentru că vrea să se ocupe de altceva. Nu ne-am certat. Sunt invenții ale unora care vor să mă discrediteze și apar cu astfel de minciuni”. Vlad Roșca a negat la rându-i o ceartă cu Adrian Mititelu.

Roșca neagă și el

Un discurs similar cu cel al lui Mititelu a avut și Vlad Roșca, acesta dezmințind că între el și patronul Craiovei ar fi existat vreun conflict.

Nu există nicio decizie în dosarul de 7 milioane al lui Pițurcă, care este suspendat momentan la instanța de fond! Iar în dosarul conex, la care se face referire, din câte știu eu, nu avocatul Vărgatu a asigurat apărarea clubului! Ori fostul avocat, care îl mai ajută din când în când pe Adrian Mititelu, ori consilierul juridic al clubului au asigurat apărarea, nu mai știu exact, memoria îmi joacă feste..

În plus, Vărgatu, care a câștigat procesele lui Crăciunescu vs FRF sau Iancu vs Astra, este mult prea bun în meseria pe care o face ca să aibă nevoie de susținerea mea în fața oricui, inclusiv a lui Mititelu, cu care eu nu am avut nicio ceartă! Cu atât mai puțin să se pună problema de concediere, în condițiile în care eu eram singurul care a rămas în club, zi de zi, în ultimii doi ani și caruia nu i se poate reproșa absolut nimic, profesional, în această perioadă! Plecarea mea a fost o decizie unilaterală, care îmi aparține și care a fost luată pentru binele ambelor părți. Când ajungi cu echipa la tușa terenului, după 2 ani în care s-a plimbat prin alte locuri decât stadioane și simți ca nu mai ai putere să continui, te dai la o parte și îi lași pe alții să vină cu forțe noi să ducă Știința în iarbă! Au datoria față de milioanele săi de suporteri să o facă!„, a spus Roșca pentru ProSport.

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 10:36 Seria 2
Pe aceeași temă