Cu un picior în Liga a III-a

06 Jun. 2009, 17:35 Seria 2

"U" Cluj a fost umilită, sâmbătă, la Deva și mai păstrează șanse doar teoretice să continue și sezonul viitor în liga secundă. Aproape retrogradați în eșalonul al treilea "studenții" se gândesc cu groază la viitoarele derby-uri locale cu echipa secundă a CFR-ului.

 

Cuplul de atacanți al Devei, Lintaru – Bițiș au făcut șah-mat defensiva Universității Cluj căreia i-a dat un ghiont zdravăn spre eșalonul trei. În fața unei defensive paralizate pe rând cei doi au trecut de la serviciu la finalizare. Mai întâi, Bițiș a strecurat mingea printre picioarele lui Marincău până la Lintaru care după ce i-a amețit pe fundașii clujeni a pătruns în careu și a trimis cu efect în stânga lui Fărcaș (î\’12). Apoi, Lintaru l-a asistat pe Bițiș care a reușit dubla: cursă pe banda stângă și pasă pentru Bițiș care a majorat scorul cu un șut la vinclu de la 16 metri (î\’34) și centrare de la colț pentru lovitura de cap a lui Bițiș, juniorul Fărcaș respinge în față iar golgheterul Devei înscrie al 12-lea gol în acest sezon pentru Mureșul.

 

Faza care a precedat golul trei a pornit de la o neînțelegere între Fărcaș și Marincău care în momentul degajării era cu spatele la portar. Lintaru a interceptat și a centrat în careu pentru Bițiș.
Oaspeții au rămas în inferioritate încă înainte de pauză când Șuller a fost eliminat de "centralul" Alexandru Tudor care în mai puțin de un minut i-a arătat cartonașul galben pentru un fault la I. Câmpeanu și pe cel roșu pentru proteste.

 

Șepcile roșii au reușit să cadreze poarta Mureșului de-abia în minutul 50 însă reluarea slabă cu capul a lui Șuteu nu a pus defel în pericol poarta gazdelor.Scorul putea lua proporții însă bara s-a opus la șutul năpraznic al lui Pribac (î\’58), iar Fărcaș a respins salvator șuturile expediate de Janos Vajda de la 25 de metri (81) și același Bițiș (90). În prelungiri, Sântejudean și Dolha au căutat golul de onoare însă Pârvu a fost la post.
 

 

Articol scris de Sami Tamaș

Foto: Doru Nica – Hunedoreanul

06 Jun. 2009, 17:35 Seria 2
Pe aceeași temă