Cu programul modificat, UTA tot își ține aproape juniorii convocați la națională

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 14:46 Seria 2
Cu programul modificat, UTA tot își ține aproape juniorii convocați la națională

Inițial, Federația Română de Fotbal intenționa să programeze o etapă intermediară săptămâna viitoare, condiții în care UTA nici nu concepea să-și trimită jucătorii la naționala Under 18 pentru două partide de verificare. Însă, nici modificarea programului în liga secundă nu i-a făcut pe antrenorii „alb-roșiilor” să vadă altfel lucrurile, care îl va lăsa „sub tricolor” doar pe Adrian Petre, în timp ce Ionuț Tănase și Dennis Man rămân pe loc.

Vorbind la general de tinerii din lotul său, Roland Nagy a spus: „Toți au evoluat în acest an, dar au jucat mereu cei mai în formă. Jorza a jucat constant în tur, a venit apoi Tănase, care nu a mai ieșit din echipă. Dennis Man a avut bune și rele, acum a prins o constanță. Petre nu și-a găsit cadența, dar fiecare are șansa lui”.

Întrebat dacă Man s-a blocat în partidele din deplasare, ținând cont de faptul că singura sa reușită departe de casă a venit în toamna anului trecut la Oradea și nu mai departe de confruntarea de la Baia Mare irosit o importantă ocazie, Roland Nagy a explicat următoarele: „Dennis și-a câștigat o personalitate puternică. Altădată a avut decizii fantastice și a finalizat cu gol. La Baia Mare a zis că s-a speriat de cel care a venit prin alunecare și nu a tras în colțul lung ca să nu fie blocat. A șutat în zona portarului și acesta a apărat. Dar, e mereu acolo, implicat în faze și asta e cel mai important. E un fotbalist plăcut, plin de energie și surprize, cum greu mai găsești azi”.

Odată cu accidentările lui Gligor și Filaret, practic UTA nu mai are variante defensive pe bancă din rândul seniorilor. Nagy a recunoscut că se bazează pe doi dintre tinerii de la echipa a doua: „Lazăr și Copaci participă la antrenamentele noastre, vedem până la ora jocului dacă ne vom baza pe ei. Ei trebuie să conștientizeze că e șansa lor”, a spus antrenorul utist despre cei doi fotbaliști de talie.

Interesant este că doar Dennis Lazăr este fundaș central de meserie, în timp ce Paul Copaci a evoluat doar la centrul terenului la UTA II, cu sarcini în special pe faza de construcție. La fel de adevărat este că la ultima convocare la naționala Under 18, Copaci a fost utilizat în centrul apărării de selecționerul Costel Enache.

CITEȘTE și: Analiza lui Nagy: „Un joc de care pe care după victoria Chindiei la Mediaș, fotbaliștii noștri cred în ei”

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 14:46 Seria 2
Pe aceeași temă