CSU îl „pierde” pe Vătăjelu pentru meciurile cu ASA și Metalul

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 13:59 Seria 2
CSU îl

Un obișnuit al selecțiilor la naționala de tineret, Bogdan Vătăjelu, fundașul echipei CS Universitatea Craiova a reușit să-i atragă atenția și selecționerului Victor Pițurcă. Jucătorul a fost convocat la naționala de seniori a României pentru turneul din Elveția, unde prima reprezentativă va întâlni Albania (31 mai, ora 20:00) și Algeria (4 iunie, ora 21:30).

Evoluțiile bune din defensiva CS Universității, cât și ascensiunea în scurt timp de la echipele CSM Râmnicu Vâlcea și Metalul Reșița, acolo unde a fost căpitan, i-au adus lui Bogdan Vătăjelu premiul pe care orice jucător român și-l dorește: convocarea la echipa națională. Chiar dacă selecția sa este momentan doar pentru un turneu amical, atenția de care se bucură este cu atât mai mare cu cât vine pentru un fotbalist ce evoluează în Liga a II-a.

Transferul din iarnă la CSU se dovedește a fi astfel foarte inspirat pentru Bogdan Vătăjelu (21 de ani).

Pe lângă Vătăjelu, CSU nu-și poate folosi nici fiziokinetoterapeutul

Totuși, în urma acestei selecționări la națională, CS Universitatea pierde un jucător de bază în vederea cel puțin a următoarelor două etape din trei ce au mai rămas de disputat din campionatul Ligii a II-a. Vătăjelu nu va evolua acasă cu ASA Târgu Mureș (28 mai) și nici în deplasarea de la Metalul Reșița (31 mai), însă ar putea fi folosit în ultima rundă cu CSM Râmnicu Vâlcea (7 iulie), la Craiova. Sunt trei meciuri importante pentru promovarea echipei oltene în Liga I, două dintre acestea contra adversarilor direcți ce vor în Liga I.

Totodată, Balint nu va putea conta pentru următoarele două jocuri nici pe fiziokinetoterapeutul Universității Craiova, Ovidiu Blendea. Acesta face parte din staff-ul naționalei României.

Mateiu, și el convocat

În altă ordine de idei, din lotul convocat de Victor Pițurcă pentru turneul din Elveția face parte și un alt viitor jucător al CS Universității. Mijlocașul Alexandru Mateiu (24 de ani), ce tocmai a încheiat campionatul cu FC Brașov, face parte din viitorul echipei craiovene după ce a fost achiziționat în pauza de iarnă de la formația de sub Tâmpa.

Selecționerul Victor Pițurcă a susținut astăzi o conferință de presă în care a oferit detalii legate de jucătorii convocați și de planurile de viitor pe banca naționalei. „Sunt jucători noi veniți la echipa națională. Sunt tineri, au demonstrat că au calitățile necesare să fie selecționați. Sper să reacționeze pozitiv și să rămână în anturajul echipei naționale. Avem două jocuri cu adversari buni. Sper să avem prestații bune și rezultate ca atare. Se contabilizează aceste rezultate și sper ca până la meciul cu Grecia să ne pregătim în liniște, este o partidă foarte importantă. Tot timpul este un nou început. România s-a prezentat foarte bine la meciul cu Argentina. Sper ca exprimarea noastră să fie din ce în ce mai bună și la un nivel înalt”, a spus Pițurcă.

Pentru turneul din Elveția, Victor Pițurcă a convocat 23 de jucători:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Steaua), Costel Pantilimon (Manchester City), Silviu Lung jr. (Astra)

Fundași: Vlad Chiricheș (Tottenham), Valerică Găman (Astra), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Alexandru Mățel (Astra), Cristi Manea (Viitorul), Bogdan Mitrea (Viitorul), Dragoș Grigore (Dinamo), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova)

Mijlocași: Mihai Pintilii (Steaua), Alexandru Bourceanu (Trabzonspor), Costin Lazăr (PAOK), Alexandru Mateiu (Brașov), Bănel Nicoliță (Nantes), Cosmin Matei (Dinamo), Cristi Tănase (Steaua), Florin Tănase (Viitorul)

Atacanți: Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Steaua), Ciprian Marica (Getafe), Raul Rusescu (Braga)

Lotul echipei naționale a României s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia în vederea partidelor amicale cu Albania (31 mai, ora 20.00) și Algeria (4 iunie, ora 21.30) din cadrul turneului din Elveția.

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 13:59 Seria 2
Pe aceeași temă