„Chirurgul” și-a făcut temele înaintea jocului cu Unirea: „E un meci la îndemâna noastră”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 14:19 Seria 2

ACS Poli joacă primul meci acasă din noul sezon vineri la o oră inconfortabilă, 11:00. Tehnicianul timișorenilor, Dan Alexa, e convins că refuzul Unirii Tărlungeni de a muta partida după masă face parte din tactica acesteia. „Chirurgul” speră ca valoarea lotului său să-și spună cuvântul și să obțină un succes scontat deși nu va putea miza pe patru jucători importanți.

„Ne aflăm înaintea primului meci acasă din acest sezon. Întâlnim o echipă care a câștigat etapa trecută în fața unei grupări care emite pretenții, FC Olt. Tărlungeni e o echipă agresivă, bine organizată, a trecut deja un an de când e în B, s-a salvat, asta spune ceva. O echipă care dă totul pe teren. Dar trebuie să câștigăm… Mă aștept să joace defensiv, să închidă culoarele, avem mijloacele de a ne face meciul ușor. Totul depinde de noi, să intrăm bine în joc, să începem tare, să întoarcem jocul în favoarea noastră”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul și-a făcut temele în privința echipei brașovene: „E o echipă cu jucători experimentanți. Elek, un atacant, golgheter care dă multe goluri. Fundași puternici. Orice minge pentru ei e importantă. Trebuie să tranșăm meciul în favoarea noastră cât mai repede”.

În schimb, azi, urmează ca și jucătorii să-și cunoască adversarul la vizionarea video. Pentru mulți dintre ei Tărlungeniul e o necunoscută totală. „Consider că e un joc la îndemâna noastră. Nu-i cunosc pe cei de la Târlungeni și nici nu mă interesează. Noi dacă vom fi agresivi, serioși și concentrați, nu vom avea nicio problemă”, a spus Alex Lazăr, mijlocașul sosit de la Viitorul.

Dan Alexa e convins că refuzul brașovenilor de a juca vineri la o oră acceptabilă face parte din strategia acestora. „Cu siguranta da, ei știu ce e mai bine pentru ei. Din păcate jucăm la o oră și într-o zi care nu ne convine, dar asta e, indiferent, noi trebuie să câștigăm. Trebuie să arătăm în teren că merităm să promovăm”, a precizat „Chirurgul”.

Brașovenii îl au pe antrenorul Dan Bona și nu mai puțin de patru jucători care au fost cu toții la Corona: Forika, Dănălache, Dâlbea și Istrofor.

Lui Pedro Henrique nu i-a venit cartea verde

Atacantul brazilian a fost prezentat la ACS Poli și și-a revenit din accidentarea de la genunchi, dar nu va putea fi folosit vineri. Lui Pedro Henique nu i-au sosit încă toate actele de la echipa Galicia din țara natală. „Lui Pedro Henrique nu i-a venit cartea verde. Am așteptat chiar și azi, noi așteptăm. El e apt de joc”, a spus Alexa. Acesta nu va putea miza nici pe Belu (suspendat), Ovidiu Petre și Poparadu (accidentați).

Partida ACS Poli – Unirea Tărlungeni se dispută vineri, de la ora 11, pe arena „Dan Păltinișanu” în etapa a II-a a Ligii a II-a.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 14:19 Seria 2
Pe aceeași temă