Chirilă a câștigat litigiul cu UTA

14 May. 2009, 13:39 Seria 2
Chirilă a câștigat litigiul cu UTA

Clubul UTA a primit o lovitură groaznică din partea Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal, ai cărei membri au dat câștig de cauză antrenorului Ionuț Chirilă în litigiul cu gruparea arădeană. Asta înseamnă că membrii comisiei federale au aprobat cererile lui Chirilă, care a cerut două salarii (aproximativ 13.000 de euro) și clauza de reziliere (150.000 de euro). UTA a replicat imediat, cazul fiind în analiza Comisiei de Apel a FRF.

În condițiile în care Chirilă își părăsise locul de muncă, începând cu data de 30 ianuarie 2009, este surprinzătoare decizia comisiei. Chirilă n-a mai venit la club de atunci, iar ulterior, în baza contractului său cu UTA, și-a cerut două dintre salariile restante, dar și 150.000 de euro, reprezentând clauza de reziliere. UTA și-a construit apărarea prin avocatul Ioan Kocsis-Josan, existând la dosar declarații ale oficialilor clubului, care au menționat că Ionuț Chirilă nu s-a mai prezentat la locul de muncă, însă nu s-a ținut cont de mărturiile acestora. O bilă neagră în dreptul utiștilor: apărarea a fost construită de Ioan Kocsis-Josan, un avocat bun, însă nimeni n-a reprezentat UTA la ședințele Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, ceea ce nu este firesc, având în vedere că miza litigiului este suma de 163.000 de euro, bani care ar putea să blocheze activitatea clubului arădean imediat după ce hotărârea rămâne defintivă.
Din informațiile pe care le deținem, UTA mizează în continuare pe faptul că membrii Comisiei de Apel vor ține cont de “dezertarea” lui Chirilă de la locul de muncă, fapt care n-a fost luat în calcule în prima instanță. De asemenea, se încearcă diverse sensibilizări ale antrenorului, pe relația Dinamo, însă e greu de crezut că cineva va reuși, într-un fel sau altul, să-l convingă pe Chirilă, cunoscându-i și caracterul, să renunțe la o asemenea sumă, având în vedere că i s-a și dat dreptate în prima instanță.

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

14 May. 2009, 13:39 Seria 2
Pe aceeași temă