Ca la 20 de ani… „U” Cluj a intrat în istorie cu un record greu de egalat, în primele două ligi din România

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2015, 16:48 Seria 2
Ca la 20 de ani...
  • Universitatea Cluj a aliniat la Târgoviște, sâmbătă, în prima etapă a Ligii 2, cea mai tânără echipă din istoria ei.
  • Marius Popescu are și cel mai tânăr lot dintre toate echipele care joacă în primele două ligi, niciun jucător nedepășind 22 de ani.

 

Retrogradată din Liga 1 și plină de probleme financiare, Universitatea Cluj este forțată la recorduri greu de egalat de echipele din primele eșaloane. Cum majoritatea jucătorilor ce au evoluat în prima ligă au plecat, antrenorul Marius Popescu este nevoit să se bazeze pe un lot format exclusiv din foști juniori ai clubului. Mai mult, niciun jucător din lotul clujenilor nu depășește 22 de ani, cel mai „bătrân” dintre ei fiind căpitanul Kovacs.

Niciuna dintre celelalte 26 de formații din Liga a 2-a sau dintre cele 14 din Liga 1 nu se pot lăuda cu faptul că au aliniat echipe, în care să nu fie niciun jucător peste 22 de ani. Mai mult, clujenii nu au cu cine să concureze nici la media de vârstă a primului 11, care depășește cu puțin 20 de ani.

Meciul cu Chindia a reprezentat un record și pentru istoria echipei clujene, care niciodată nu a avut o formație atât de tânără în teren.

Popescu: „Trebuie să avem răbdare cu ei”

Clujenii au învins sâmbătă la Târgoviște, scor 1-0, fără să primească gol, cu o apărare în care doar Cordoș are 21 de ani, restul jucătorilor fiind născuți în 1995.

Portarul Niczuly și fundașii Dulap, Mutu și Coc au cu toții 20 de ani. În echipa „de grădiniță” a Universității mijlocașii pot fi considerați „experimentați”, dacă ne gândim că trei dintre ei, Kovacs, Ursu și Calcan (foto, în prim-plan) au 21 sau 22 de ani. Fiul lui Marius Popescu și atacantul Schieb coboară însă media de vârstă a echipei, aceștia fiind majori doar de un an.

„Trebuie să avem răbdare cu acești copii. Ei au obținut cu toții performanțe bune la junior. Sunt jucători talentați și sper să putem forma o echipă care să aibă continuitate în rezultate”, a declarat antrenorul Marius Popescu.

Vârsta jucătorilor folosiți de „U” în prima etapă:

  • Niczuly, 20 de ani – Dulap, 20 de ani, Mutu, 20 de ani, Cordoș, 21 de ani, Coc, 20 de ani – Kovacs, 22 de ani, Boboc, 20 de ani – Ursu, 21 de ani, Calcan, 21 de ani, Popescu, 19 ani – Schieb, 19 ani
    Rezerve utilizate: Butean, 19 ani, Greu, 20 de ani, Cândea 20 de ani
Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2015, 16:48 Seria 2
Pe aceeași temă