„Bistrița nu poate juca lejer contra unei echipe ca UTA”

04 May. 2012, 13:57 Seria 2

Noul tehnician al „Bătrânei Doamne” se află în fața celui de-al cincilea „val”, cel mai dificil de trecut dacă ținem cont de poziția adversarului în clasamentul seriei de Vest al ligii secunde. Adrian Falub consideră că echipa sa nu are voie să piardă în „fieful” liderului dacă vrea să rămână serios implicată în lupta pentru locul trei, însă e convins că va da peste o formație foarte motivată, greu de învins.

„După Timișoara și Severin ne așteaptă o nouă deplasare foarte grea, un meci foarte important în economia campionatului. Dacă nu pierdem la Bistrița rămânem în cursă pentru locul 3, lucru important pentru noi, ținând cont de meciurile ce urmează. Întâlnim cea mai bună echipă din serie, care a avut o constanță în rezultate. Trebuie văzut că bistrițenii au multe puncte avans în fruntea clasamentului, multe goluri marcate și nu au pierdut pe teren propriu în acest sezon. Au doar două remize, deci cel puțin acasă pierde greu puncte”, a afirmat antrenorul „textiliștilor”.

Întrebat dacă Gloria Bistrița nu este o formație blazată, atâta timp cât ocupă confortabil fotoliul de lider și nu mai poate pierde promovarea, Adrian Falub a spus: „Nu cred că Bistrița e o echipă fără motivație. Are și ceva probleme financiare și joacă pentru banii de primă. Mă aștept ca Bistrița să facă un meci foarte bun, să joace serios împotriva noastră. Nu poți juca lejer contra unei echipe ca UTA, cu un nume și un palmares în spate”.

Antrenorul transilvănenilor s-a arătat puțin surprins de scorul de egalitate înregistrat sâmbăta trecută la Turnu Severin, el anticipând un succes al „Bătrânei Doamne”. „Înseamnă că Manea are încredere în noi și ne consideră o echipă bună. Dar, în meciul de la Severin am avut probleme, am suferit. A fost un punct muncit și având în vedere faptul că am rămas în zece în ultimele 15 minute. A fost căldură mare, adversar bun, a ieșit o remiză echitabilă. Azi, la Severin un punct e bun, nu știu ce va fi mâine. Însă, trebuie să-i transmit lui Manea că și eu mă așteptam ca Bistrița să bată la Severin, cu toate absențele pe care le-a avut. Cu noi, le revin suspendații și accidentații și prin prisma acestui lucru e clar că vom avea o partidă foarte dificilă sâmbătă”, a adăugat Falub, care în cariera sa de antrenor a remizat cu Universitatea Cluj și Unirea Alba Iulia la Bsitrița, dar a și pierdut aflânu-se la cârma celor de la Târgu Mureș. „Nu ar fi rău să câștigăm, să bat și eu Bistrița la ea acasă odată, dar e foarte greu”, a concluzionat „principalul” Campioanei Provinciei.

Bălan, favorit să-l înlocuiască pe Hidișan

Dincolo de valoarea adversarului ce stă confortabil în fruntea clasamentului seriei de Vest a ligii secunde, Adrian Falub e îngrijorat și de absențele din lot. Din delegația „textilistă”, ce a plecat joi, la orele amiezii, spre Bistrița, lipsesc accidentații Capătă (ruptură fibrilară) și Nădăban (contractură musculară), dar și suspendații Varga și Hidișan, însă doar ultimul a fost titular cert în viziunea noului tehnician. „Avem și jucători indisponibili importanți pentru noi. Sperăm ca cei care vor intra vor juca bine, își vor face datoria în așa fel încât să facem meci bun și să luăm punct sau puncte la Bistrița”, a precizat Falub.

De fapt, discuția se învârte în jurul înlocuitorului lui Flori Hidișan la mijlocul terenului, atâta timp cât pe postul „închizătorului” revine Ignea. „S-ar putea să-l vedem pe Bălan pe teren, are experiența de partea sa, dar ne vom mai gândi până la ora meciului. Dar, pe poziția lui Hidișan mai poate juca și Chindriș sau Purece și să mai apară un fotbalist ceva mai ofensiv în locul acestuia din urmă”, a precizat Falub.

Marius Chindriș a recunoscut că în antrenamente nu s-a repetat un sistem de joc cu doi mijlocaș defensivi, dar Falub nu exclude o aruncare în luptă a fotbalistului crescut de Atletico din primul minut de joc sau pe parcurs, în funcție de evoluția scorului. „Chindriș trebuie să își recapete ritmul jocului, nu e ușor să stai atât de mult, să revii după așa accidentare. Dar, am speranțe că e bine, medical e ok, iar la antrenamente e din ce în ce mai bine și are o dorință extraordinară de a juca. Trebuie să avem și noi grijă când și cum îl folosim, ca să nu îl pierdem” a precizat fostul fundaș. „Îmi doresc foarte mult să joc, dar e așa cum a zis domnul antrenor. El este singurul în măsură să spună când sunt pregătit, iar apoi eu urmează să demonstrez că merit să rămân în echipă. Mă simt bine din punct de vedere medical și asta e cel mai important lucru. La un moment dat, o să-mi vină și mie rândul”, a spus și Chindriș.

Așadar, în lotul pentru Bistrița au reintrat Ignea, Manea și Pascariu, pentru ultimii doi acest lucru fiind o premieră față de ultimele etape. Dintre Amadio, Smaranda – Bălan, Manea, Calvin, Pascariu, Pocuca, Gligor, Siminic, Neagu, Chindriș, Ignea, Purece, Mara, Bucur, Sitoe, Galanis și Miron, Adrian Falub va alege formula titulară și jucătorii care vor intra pe parcursul partdei pe gazon.

Sursa: Sport Arad

04 May. 2012, 13:57 Seria 2
Pe aceeași temă