Basta? Italienii care promiteau salvarea Universității Cluj au „dispărut”, iar falimentul e aproape imposibil de amânat

  • Tribunalul Botoșani are motive să decidă, joi, 26 mai, falimentul lui „U” Cluj, când e noul termen în proces.
  • Clujenii au amânat ultima dată falimentul, arătând că s-au înțeles cu investitorii italieni, dar aceștia n-au mai livrat niciun ban.
  • Posibilitatea retrogradării în Liga a 3-a se pare că i-a făcut pe italieni să renunțe la ideea preluării Universității.


Ultima speranță a celor de la „U” Cluj în tentativa disperată de a evita falimentul pare să se evapore. La ultimul termen în procesul unde Emilian Dolha, Ionuț Neag și Ionel Ganea cer falimentul, judecătorul a decis să amâne sentința, până pe 25 mai. Atunci, administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, a depus dovezi ale negocierilor cu grupul de investiții italian Nilor. S-a spus că s-a ajuns la un acord pentru cedarea pachetului majoritar de acțiuni și că italienii s-au arătat dispuși să achite imediat datoriile clubului, prioritare fiind datoriile pentru cei trei reclamanți, care se ridică la 200.000 de mii de euro.

Pentru a arăta buna credință a acestora, oficialii echipei clujene au făcut dovada că dinstre Nilor Group s-a plătit suma de 10.000 de euro. Acesta a fost motivul amânării sentinței, cu obligativitatea ca până pe 26 mai să se achite suma de 200.000 de euro, pentru a nu se decide falimentul societății.

„Nu știu dacă va mai putea fi evitat falimentul”

Cu o zi înainte de înfățișarea la tribunal, clujenii nu au de unde să achite această sumă, iar investitorii italieni nu au mai dat semne cum că ar fi interesați de tranzacție. Aceștia n-au mai contactat oficialii clujeni, în ultimele săptămâni și oficialii clujeni și-au cam luat gândul de la afacerea cu Nilor Group.

„Nu am mai primit niciun semn de la ei. Nu știu dacă va mai putea fi evitat falimentul”, a spus unul dintre oficialii echipei.

Italienii de la Nilor Group au fost descurajați și de evoluțiile slabe ale clujenilor. În acest moment, echipa este pe loc retrogradabil direct, în Liga a III-a, ceea ce face clubul și mai puțin tentant pentru un posibil investitor.

În cazul în care se va decide intrarea în procedura falimentului, „U” Cluj nu va putea evolua în sezonul viitor, mai sus de Liga a IV-a.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă