Au început depunctările pentru FC Olt. Slătinenii pot ajunge la excludere, iar o posibilă reînscriere în Liga 3 ar fi imposibilă

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 16:15 Seria 2
Au început depunctările pentru FC Olt.** Slătinenii pot ajunge la excludere, iar o posibilă reînscriere în Liga 3 ar fi imposibilă

Retrasă din campionat cu șase etape înainte de finalul sezonului, FC Olt Slatina nu și-a rezolvat litigiul pe care îl avea cu fostul jucător al echipei Octavian Drăghici (foto) și a ajuns să fie depunctată. Gruparea olteană e la prima astfel de sancțiune, însă nu pierderea punctelor e o problemă, ci faptul că, dacă nu își va rezolva această problemă, se va ajunge la excludere din toate competițiile. În cazul în care conducătorii clubului din Slatina vor dori să se reînscrie în Liga 3, acest lucru nu ar mai putea fi posibil.

Ultima ședință a Comisieri de Disciplină și Etică a FRF, din 27 mai 2015, a dictat două puncte penalizare pentru FC Olt în procesul pe care îl are cu fostul atacant Octavian Drăghici, acum jucător în Liga a IV-a Timiș la ASU Politehnica, însă și interzicerea dreptului de a legitima sau transfera noi fotbaliști.

„Comisia, în baza art. 24, lit. C, pct. 1, lit. b, din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, dictează sancționarea ACS FC Olt Slatina cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de  echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 12.05.2015-26.05.2015. Comisia a acordat termen în data de 17.06.2015, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Drăghici Octavian pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată în comunicatul de pe site-ul FRF.

Fortuna, la a cincea depunctare

Aceeași comisie a dictat miercuri o nouă depunctare și pentru Fortuna Poiana Câmpina, o altă echipă retrasă din campionat. Gruparea prahoveană ce tocmai a intrat în insolvență s-a ales cu două puncte în minus în litigiul cu Andrei Ștefan Mircescu. Până acum, Fortuna primise opt puncte penalizare în procesul cu portarul Andrei Vlad. S-au acumulat astfel un total de zece puncte scăzute, ceea ce face ca în clasamentul final al sezonului regulat din Seriei a II-a a Ligii 2 să mai rămână doar cu 8 puncte. Și urmează și alte depunctări.

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 16:15 Seria 2
Pe aceeași temă