ASA – CSU, derby pentru locul I. Falub: „Obiectivul nostru nu este acela de a bate Craiova, ci promovarea”

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 01 May. 2014, 15:57 Seria 2
ASA - CSU, derby pentru locul I.** Falub:

În etapa a treia din turneul play-off al seriei a II-a a ligii secunde de fotbal, ASA Târgu Mureș întâlnește sâmbătă, 3 mai, ora 16.00, pe stadionul Trans Sil din Târgu Mureș liderul seriei, CS Universitatea Craiova. Este un meci care se dispută între principalele candidate la promovarea în Liga I.

Craiovenii se află în fruntea clasamentului, cu 23 de puncte, cu două mai multe decât ASA, pe care o victorie poate trece în frunte. Cele două sunt singurele care au obținut maximum în primele două etape ale play off-ului.

În următoarea etapă, prima intermediară, craiovenii primesc vizita Metalului Reșița, iar mureșenii vor avea o deplasare dificilă, la Gloria Bistrița, ultima echipă care a reușit să învingă echipa mureșeană în sezonul regulat. Bistrițenii par principalii adversari ai celor două, aflați pe poziția a treia, la 4 puncte în urma mureșenilor

Meci important, dar nu crucial

ASA întâlnește pentru a treia oară echipa care a apărut de nicăieri direct în Liga a II-a și au avantaj în cele două partide din sezonul regulat. În etapa a IV-a a turului, la Târgu Mureș, a fost un meci foarte tensionat, încheiat cu o remiză, 1-1 obținută de ASA în extremis, cu un penalty transformat de Bumba și patru eliminări, dintre care două după încheierea partidei. În primul joc oficial din acest an s-au impus în deplasare cu 2-1. „Roș-albaștri” au fost conduși la pauză cu 1-0, prin golul lui Kitanovski din minutul 27, dar au dominat clar partida în repriza secundă și au întors rezultatul prin golurile lui Tomozei și Hora, în minutele 54 și 66. A fost însă ultimul meci al mureșenilor în care au obținut puncte în deplasare în sezonul regulat, deoarece au urmat trei înfrângeri consecutive la limită, 0-1 la FC Olt și CSM Râmnicu Vâlcea și 1-2 la Bistrița.

Între timp, craiovenii și-au continuat parcursul bun și au trecut în fruntea clasamentului pentru play-off, profitând și de ieșirea din cursă a unor echipe față de care mureșenii aveau avantajul rezultatelor directe.

Meciul dintre primele două clasate încheie etapa din play-off în care se mai dispută de la ora 11 partidele Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea și Gloria Bistrița – FC Olt Slatina. În cazul în care echipele gazde obțin victoria, echipa vâlceană s-ar alătura celei din Slatina, cu șanse doar teoretice de a mai intra în calcule.

„Obiectivul nostru este promovarea, nu să batem Craiova”

Pe timpul pauzei prelungite a vizitei la gimnaziul Al. I. Cuza, antrenorul ASA a oferit câteva detalii referitoare la partida de sâmbătă. „Va fi un meci greu, cu o echipă bună, care a investit mult și se face multă propagandă în jurul ei. Venim și noi după două victorii în play-off, cu un moral foarte bun și un mare plus, s-a redobândit spiritul de învingători. Este un meci important, dar nu crucial, mai sunt destule meciuri până la final. Un rezultat bun ne-ar ajuta foarte mult în economia campionatului, iar în cazul unei victorii, completat cu un meci nul la Bistrița ne-ar ajuta foarte mult. Pe de altă parte, obiectivul nostru nu este acela de a bate Craiova, obiectivul nostru este promovarea”, a spus antrenorul mureșenilor, Adrian Falub.

Probleme de lot

Pentru meciul cu echipa craioveană, roș-albaștri nu vor avea întreg lotul la dispoziție. Va lipsi cu siguranță Mihai Onicaș, suspendat în urma eliminării de la Râmnicu Vâlcea. Ndoye este accidentat, cu șanse mici de a fi recuperat, la fel și Buhăescu. Alți jucători sunt incerți, dar se speră recuperarea lor până la confruntările cu principalele contracandidate la promovare.

Articol scris de Mihai VEREȘ
Foto: Valics LEHEL

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 01 May. 2014, 15:57 Seria 2
Pe aceeași temă