„Aș pune lacătul pe FC Bihor!”

29 Jul. 2009, 16:56 Seria 2

 

 

Primarul Ilie Bolojan a anunțat că le va cere jucătorilor echipei de fotbal FC Bihor să accepte reducerea salariilor, întrucât, din cauza crizei, municipalității îi este tot mai greu să susțină financiar echipa, spunând că s-ar gândi să "pună lacătul" pe club până trece perioada dificilă.

Primarul Ilie Bolojan i-a cerut președintelui FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, să reducă drastic cheltuielile clubului. "M-am gândit la modul cel mai serios să le propun jucătorilor o reducere a contractelor. Majoritatea sunt orădeni și ar putea face acest lucru pentru oraș", a declarat Bolojan, miercuri, într-o conferință de presă.

Primarul a spus că, în actualul context economic, municipalității orădene îi este tot mai dificil să susțină echipa. "Dacă ar fi strict după mine, ca persoană fizică, m-aș gândi să punem lacătul pe FC Bihor pentru o perioadă de un an sau doi, până trece criza", a spus edilul. Bolojan a declarat că nu s-a stabilit, deocamdată, procentul cu care ar intenționa să diminueze veniturile jucătorilor, dar surse din cadrul Primăriei spun că una din variantele luate în calcul este scăderea lor cu 20 la sută.

Municipalitatea a ajuns în situația de a micșora cheltuielile clubului în contextul în care Consiliul Județean Bihor, celălalt partener în club, nu a asigurat partea de cofinanțare de 18 milioane de lei promisă, contribuind cu doar 9 milioane la bugetul echipei.

Primarul Ilie Bolojan se va întâlni în cursul acestei săptămâni cu președintele Consiliului Județean, Radu Țârle, pentru a discuta situația ivită la club și a identifica soluții pentru ieșirea din impasul financiar.

 

Sursa MEDIAFAX
 

29 Jul. 2009, 16:56 Seria 2
Pe aceeași temă