Arădenii au decretat finalul „erei Marțian”, iar: „UTA nu a murit și nu va muri vreodată!”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 22:43 Seria 2

Așa cum anticipam, ziua de miercuri a fost decisivă în privința prezentului și mai ales viitorului „Bătrânei Doamne”. Adrian Marțian a înghițit în sec când a constatat că nu este decât un creditor minoritar la clubul pe care l-a finanțat când și cum a avut chef și are un singur vot într-un consiliul director format din persoane ce-i sunt potrivnice.

Mai mult, conform Registrului Comerțului, acționarii UTA-ei au rămas Giuseppe Guzzardi (51%) și Giovanni Catanzariti (49%), așa că pur simplu a rămas fără calitate oficială în clubul aflat în insolvență de la începutul lunii septembrie.

În plus, dejeanul a crezut de cuviință să pună condiții pentru a mai da bani în Calea Aurel, ultima fiind aceea ca actul notarial prin care Catanzariti îi cedează creanța să fie refăcut și recunoscut imediat pentru ca el să devină creditor majoritar și să aibă putere totală la club.

Bineînțeles, după ce a amenințat că mută echipa într-un alt oraș și a început un război cu toată lumea: antrenori, jucători, suporteri și autorități locale, acest lucru nu se va întâmpla. Prin urmare, arădenii susțin că „prietenul lui Mutu” a fost lăsat în offside și, prin urmare, nu mai are calitatea să vorbească în numele Campioanei Provinciei.

Micșa rămâne administrator special, dar nu pentru Marțian

Printre altele, Adunarea Generală a creditorilor clubului UTA, respectiv Consiliul Director, au luat în discuție și eventuala schimbare a administratorului judiciar și a celui special. Însă, Dinu, Urse și Asociații și Dorin Micșa au fost confirmați în funcții, cu mențiunea că acesta va trebui să acționeze conform deciziilor Consiliului Director al creditorilor și nu ale lui Adrian Marțian, care – de fapt – l-a și numit la UTA pe când spera că va deveni șef cu puteri depline. „Nu sunt omul nimănui, sunt om de fotbal care-și dorește să-și facă meseria la acest club”, a punctat fostul „oficial” al lui Poli Timișoara, prezent la conferința de presă de astăzi alături de antrenorul Eugen Trică, jucătorii Bogdan Apostu și George Neagu și Dan Proca, președintele Suporter Club UTA.

Discutând telefonic cu Marțian, Micșa a confirmat faptul că dejeanul nu dorește să achite baremurile de arbitraj de la meciurile cu Metalul Reșița și FC Bihor și costurile deplasării la Târgu Mureș, decât în anumite condiții. „Ne-a comunicat că nu mai dă bani la club până ce nu pleacă Eugen Trică de la echipă iar Giovanni Catanzariti nu îi cedează creanța sa. Acestea sunt problemele domnului Marțian în momentul de față și nu altele”, a punctat administratorul special.

Președintele SCU pune punctul pe i: „Marțian e istorie, echipa e a Aradului”

Prezent la ședința creditorilor de miercuri, Dan Proca a ajuns să facă și el parte din Consiliul Director după ce Marțian a forțat la rândul său intrarea în acest organism. Mai important este că președintele Suporter Club UTA a fost prezent și la discuțiile legate de partea sportivă și a aflat din gura dejeanului condițiile în care va continua finanțarea grupării „textiliste”. „Aseară, spunea că plătește imediat baremurile și dă bani pentru deplasarea de la Târgu Mureș dacă pleacă Eugen Trică. Antrenorul era pe punctul să-i facă pe plac, însă astăzi a mai venit cu o pretenție. Vrea acum să-i cedeze și Giovanni (n.a. Catanzariti) creanța sa, ceea ce deja e prea mult. Și așa a dat mărunțiș la club în ultimul timp, numai noi știm cum UTA a mers mai departe de o lună încoace, așa că mai bine să ne lase. Degeaba ne-a spus că nu mai mută echipa, iar suporterii nu sunt drogați și nu mai are nimic cu ei, căci ne-am săturat deja de condițiile și minciunile lui. Rămâne la masa credală în minoritate, are un vot în consiliu, să se descurce cum poate mai departe. UTA nu mai depide deloc de el și după cum vedeți nu a murit și nu va muri vreodată!”, a punctat Proca.

Totodată, acesta a făcut un apel la oamenii de afaceri arădeni, autorități sau suporteri de rând pentru a ajuta echipa emblemă a orașului. „Multă lume spunea că nu dă bani la UTA atâta timp cât Marțian este la club. Ei bine, Adrian Marțian nu mai este, echipa e a Aradului, vrem să avem grijă de ea. Orice ajutor e binevenit mai ales în perioada rămasă până la pauza de iarnă, însă ideal ar fi să avem un nou patron, unul adevărat de această dată”, a adăugat șeful SCU, care a ținut să le mulțumească celor care au răspuns chemării fanilor și au achizionaț bilete la tribuna I la confruntarea cu Bihorul. „Chiar dacă nu ne-am atins pe de-a întregul scopul, s-au strâns aproximativ 10 mii de lei, bani necesari  ca aerul pentru UTA”, a încheiat Dani Proca.

Trică strânge bani, dar vrea și puncte: „Iau în calcul și o demisie la iarnă”

Antrenorul „Bătrânei Doamne” nu a dorit să dea ochii cu Adrian Marțian miercuri seară, însă joi spune că s-a pus la dispoziția adevăratei conduceri a clubului. „Eram dispus să plec numai ca UTA să beneficieze de bani pentru baremuri, salariile fotbaliștilor, deplasarea la Târgu Mureș și cele necesare la club. Însă, nu mai sunt doar eu problema în viziunea domnului Marțian, care mai pune și alte condiții. Așa că, îmi voi respecta contractul cu clubul și rămân pe baricade. Iar asta înseamnă nu doar partea din iarbă, ci și cea de strângere a banilor pentru urgențe. Se știe că Federația nu ne programează pentru partida de la Târgu Mureș dacă nu achităm baremurile cu Reșița și Bihor și, împreună cu fotbaliștii, am început să batem din nou din poartă în poartă. Trebuie să plătim 14.600 de lei și am deja la mine în acest plic 11.500 lei. Mai trebuie să adunăm aproximativ 3.000 de lei, toți astăzi, și să trimitem banii prin bancă la Comisia Centrală a Arbitrilor. Avem nevoie de ajutorul arădenilor și sunt sigur că îl vom primi atât în această problemă, cât și în cele ce vor mai urma în următoarele săptămâni”, spunea fostul internațional în jurul orei 13,30.

Întrebat dacă ține cont de obiectivul despre care s-a vorbit miercuri seară la adunarea creditorilor: 7 puncte din 12 în ultimele patru etape, Eugen Trică a adăugat având contractul său în față. „În primul rând, trebuie să se știe că Marțian mă putea da foarte ușor afară, achitându-mi clauza, în cuantum de cinci salarii compensatorii. Nu a făcut acest lucru, deci îmi respect înțelegerea ce-mi expiră în vară. Însă, dacă simt că nu am făcut îndeajuns pentru această echipă și aici nu mă refer la un anumit număr de puncte, iau în calcul și o demisie la iarnă. Eu și băieții ne propunem 12 puncte din 12, sperăm să și le putem obține pe teren. Astăzi, ne gândim doar la meciul de la Târgu Mureș. Adică să ajungem să-l jucăm mai întâi și apoi să scoatem maxim din el”, a mai afirmat Trică, care a mai ținut să sublinieze faptul că UTA se chinuie să strânga 14 mii de lei, iar Marțian a cheltuit mii de euro pe bodyguarzi și avocați.

Apostu: „Am montat garoul, nici măcar perfuziile!”

Din „celula de criză” formată în vestiarul „alb-roșiilor” în ultimele săptămâni, a făcut parte și Bogdan Apostu. De fapt, atacantul hunedorean a avut un rol important în obținerea sponzorizării de o jumătate de miliard vechi (din care s-a plătit factura de telefon și internet de la club, cazarea fotbaliștilor la Hotel AS, vitamine și medicamente, plus restituirea banilor cu care s-au achitat baremurile de arbitraj de la meciurile cu Bistrița și U. Craiova) din partea omului de afaceri, Valer Blidar, iar ieri a mai făcut rost și de alți bani pentru achitarea baremurilor cu Reșița și FC Bihor. „Trebuie să spunem odată lucrurilor pe nume. Dacă era după domnul Marțian, UTA era demult în groapă. Ea trăiește astăzi datorită antrenorilor, jucătorilor și suporterilor. Am pus ban peste ban, am apelat la prieteni și cunoștințe, când nu era datoria noastră. Domnul Trică nu e din Arad, eu nu sunt arădean, nici Neagu nu e și – totuși – am făcut mari eforturi fiindcă ne pasă de acest club. E simplu să vină domnul Marțian să spună că ne dă pe toți afară. Eu sunt primul care plec fără pretenții, căci și așa am adus mai mulți bani la UTA decât banii pe care i-aș fi primit vreodată de la Marțian. Însă, am rămas să ajutăm și să jucăm, dar și să facem un ultim apel.  Nu o să putem trăi la nesfârșit din ajutoare primite de pe o zi pe alta, iar UTA are montat doar garoul, nici măcar perfuziile. Aradul trebuie să se trezească, fiindcă procedura falimentului e ireversibilă”, a avertizat atacantul „Bătrânei Doamne”.

„Pe domnul Marțian îl interesează doar să plece domnul Trică și să-și recupereze el banii din creditări, de echipă, de nevoile jucătorilor nu a întrebat vreodată. Pur și simplu nu-i pasă”, a completat și căpitanul echipei, George Neagu.

Cantina trăiește din sponzorizări

În premieră pentru o conferință de presă, a luat cuvântul și Ladislau Korosi. Administratorul cantinei „textiliste” a confirmat faptul că jucătorii și membrii staffului au servit masa la club datorită unor oameni de afaceri sau comuni cu suflet mare, care au dotat bucătăria cu toate cele necesare. „Domnii Glevan, Gornic, Șerban, preotul din Seleuș, carmangeria La Marin, sunt doar câțiva dintre cei care ne-au ajutat de la începutul acestui campionat. Domnul Trică mi-a dat și dânsul 11 milioane, sunt gesturi care te impresionează”, spune fostul fotbalist al Strungului, care susține că are 14 salarii restante în Calea Aurel Vlaicu.

Se joacă la Târgu Mureș!

De câteva minute, administratorul special a confirmat faptul că cei 14.600 de lei au fost virați în contul CCA, iar arădenii și-au câștigat dreptul de a evolua la Târgu Mureș. De asemenea, a fost rezolvată și problema cazării echipei în noaptea de vineri spre sâmbătă în orașul transilvănean, iar conform antrenorului Eugen Trică, Primăria va asigura transportul. „Întâlnim echipă ce vrea să promoveze, deci este clar că nu vom fi primiți cu flori. Ne vom bate pentru fiecare minge, căci avem mare nevoie de cele trei puncte”, a afirmat „principalul” UTA-ei.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 22:43 Seria 2
Pe aceeași temă