„Am plâns și eu, dar în intimitate. Nu puteam să-mi laud jucătorii după ce și-au bătut joc de meci”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 17:34 Seria 2

„Bătrâna Doamnă” a mai obținut rezultate slabe în acest sezon, dar niciodată antrenorii și jucătorii nu au fost mai tensionați decât la finalul confruntării cu FC Bihor. Adrian Falub a tunat și fulgerat în vestiar la puține minute după încheierea ultimei partide oficiale a anului, iar unii fotbaliști chiar au părăsit stadionul în lacrimi, cum a fost cazul lui George Neagu.

La o zi după ultimul fluier al partidei cu orădenii, „principalul” formației din Calea Aurel Vlaicu recunoaște că a fost mai dur în exprimare ca în alte dăți, dar că nu crede că elevii săi ar fi avut motive să fie dărâmați sau revoltați. „Când au fost făcut meciuri bune și au câștigat i-am tratat ca pe copiii mei, acum nu puteam să-i laud după ce și-au bătut joc de partida cu FC Bihor. Nici la Baia Mare nu au fost foarte breji, dar cu orădenii chiar m-a deranjat atitudinea lor. Ne-am preocupat de orice înainte de ultimele partide ale turului, mai puțin de ceea ce aveam de făcut pe teren. Poate că au fost probleme de ordin financiar și organizatoric la club, dar aveam datoria să trecem peste ele ca niște profesioniști ce credeam că suntem și, din punct de vedere sportiv, să facem tot ce ținea de noi să luăm maxim de puncte din întâlnirile cu FC Maramureș și FC Bihor. Apoi, veneau și banii, se rezolvau – poate – toate terminând turul pe loc promovabil sau măcar foarte aproape de primele două poziții. Așa, nu știu care sunt perspectivele, președintele va lua o decizie în acestă iarnă”, a explicat fostul fundaș.

Aflând că George Neagu a plâns în hohote la plecarea de la stadion, Falub a spus: „De înjurat, nu i-am înjurat pe niciunul dintre ei. Nu am astfel de obiceiuri. Nici nu i-am acuzat nici de lucruri necurate, pentru că am încredere în ei. Niciodată nu am avut dubii în ceea ce privește corectitudinea lor. În fotbalul românesc, am observat că un zvon devine hit. Acum, nu știu exact de ce a plâns Neagu în văzul lumii. Credeți-mă că și mie mi s-a rupt inima și am plâns destul de mult, dar am făcut-o în intimitate, acasă. Și acum îmi vine să plâng, tremură carnea pe mine”.

Aprofudând subiectul, „principalul” arădenilor a adăugat: „Am fost și sunt foarte afectat pentru că am muncit ca niște robi din vară încoace, am urcat frumos în clasament până la aceste ultime două meciuri, dar ne-am tăiat singuri craca de sub picioare. Când își bat joc de toată munca în două meciuri, nu poți să fiu fericit sau să menajezi niște oameni pentru care, în ultimele șase luni, mi-am neglijat proprii copii. Am folosit un ton mai agresiv, dar nu văd unde e problema”.

UTA se va întoarce la antrenamente marți după-amiază, când – probabil – vor avea loc și alte discuții între cele trei părți: conducere, antrenori și jucători. „Am obiceiul să vorbesc cu jucătorii în parte după un meci, dar de această dată nu am avut dispoziția necesară. O să discutăm de marți încolo, probabil va fi prezent și președintele. Până la urmă, deciziile importante trebuie să le ia el în această iarnă. Eu am încercat să fac tot posibilul să țin unit acest lot, mai departe nu știu ce va fi”, a încheiat Adrian Falub, care de duminică seara s-a retras în sânul familiei, la Cluj.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 17:34 Seria 2
Pe aceeași temă