Alexa vrea un start lansat în play-off împotriva Olimpiei: „Nu avem ce revanșă să ne luăm. Nouă ne trebuie cele trei puncte”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 18:55 Seria 2
Alexa vrea un start lansat în play-off împotriva Olimpiei:**

ACS Poli începe poimâine faza a doua a campionatului Ligii a II-a. Timișorenii primesc vizita Olimpiei Satu Mare în prima rundă, grupare pe care nu au putut să o învingă în deplasare la începutul primăverii. Antrenorul Dan Alexa nu și-a schimbat părerea despre ardeleni, pe care-i vede puternici, dar își dorește un început perfect în play-off.

„Sunt zece meciuri împotriva echipelor bune din serie. Meciuri tari. Îi cunoaștem pe toți destul de bine. Referitor la Satu Mare, ne-au pus probleme la ea acasă, au jucători care au fost în Liga 1, cu experiență. E important să începem cu trei puncte. Fiecare victorie are o valoare mai mare acum. Avem avantaj de șase puncte. Începutul bun ne-ar da mare încredere. Nu va fi un meci ușor”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul lui ACS Poli se va putea baza din nou pe numărul 1 din atac, Pedro Henrique, revenit, la fel ca Neagu, din starea de suspendare. Mijlocașul Răzvan Trandu e și el apt, în timp ce în continuare Ovidiu Popescu, Chipirliu și Nikiema nu vor face parte din lot, primii doi din cauza accidentărilor, ultimul e încă plecat și nu e încă eligibil. La capitolul indisponibili se află și Vlad Dragomir, juniorul dorit de Arsenal și exclus din lot, dar și Mădălin Smaranda. Portarul lovit la gât în urmă cu două zile va absenta o săptămână de la pregătire.

„Cu ce ne încălzește?”

În urmă cu doar câteva săptămâni ACS Poli a avut parte de o partidă dificilă la Satu Mare, după care „Chirurgul” s-a declarat mulțumit cu punctul obținut (scor 0-0). Acesta nu a încetat să atace și arbitrajele din B. „Nu avem ce revanșă să ne luăm. Nouă ne trebuie cele trei puncte. E un alt campionat să zicem așa, trebuie să facem totul ca să câștigăm. Îmi doresc să avem în general arbitraje corecte. Din păcate nu avem parte de așa ceva. Sunt arbitri de perspectivă, înțeleg, dar îmi doresc să fie corecți. Să mi se dea ce am. Reșița a avut penalty-uri in minutul 93 câte nu am avut în tot campionatul. Într-adevăr sunt suspendați arbitri după meciurile noastre, dar cu ce ne încălzește? … Sunt lucruri demonstrate la comisii că s-a gresit impotriva noastră”, a precizat Alexa.

Reșița și Mioveniul sunt văzute în continuare ca principale contracandidate pentru timișoreni. „Oltul a avut în a doua parte multe puncte câștigate. A bătut la Mioveni. Mie îmi place Reșița ca echipă, pune presiune pe adversar și a obținut multe puncte astfel”, a mai spus antrenorul bănățean.

Vrea promovare și în Liga a IV-a

În acest sezon ACS Poli luptă și pentru promovarea în Liga a IV-a prin echipa secundă. Timișorenii dorindu-și un satelit care să evolueze cât mai sus, colaborarea cu Mama Mia din C nefiind suficientă pentru rularea jucătorilor. Tot de la 11, dar duminică, echipa secundă condusă acum de Cristian Contescu are derby la baza proprie cu Voința Biled, lider în seria a II-a care are un punct peste tinerii alb-negrilor. Dan Alexa va trimite din nou jucători în sprijinul echipei din „Județ”. „E un meci improtant pentru noi, obiectivul e promovarea. E important să avem minim în Liga a IV-a echipa a doua, pentru a rula jucătorii. Cei care nu fac parte din lot, care vor fi pe bancă dimineața pot să joace la meciul de a doua zi”, a explicat Dan Alexa.

Partida ACS Poli – Olimpia Satu Mare, din prima rundă a play-off-ului, se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe „Dan Păltinișanu”. Oaspeții au încheiat sezonul regulat pe locul 6, cu 25 puncte.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 18:55 Seria 2
Pe aceeași temă