Alexa și Oprița nu consideră decisiv rezultatul derby-ului dintre ACS Poli și Metalul: „Indiferent de distanță, vom spera în continuare”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 15:22 Seria 2

ACS Poli și Metalul Reșița, prima și a treia clasată din Seria a II-a a Ligii a II-a, se vor întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, în derby-ul etapei a 16-a, ultima din acest an. Despărțite în clasament de doar patru puncte, cele două echipe țintesc victoria pe stadionul „Dan Păltinișanu” pentru a trece peste pauza de iarnă într-o atmosferă prielnică. Timișorenii se pot distanța în fruntea Seriei a II-a, iar reșițenii au șansa să se apropie la un singur punct de lider.

În tur, rosso-nerii au câștigat de o manieră categorică pe teren propriu, scor 2-0, au fost lideri câteva etape, însă timișorenii antrenați de Dan Alexa au avut un parcurs fără greșeală și i-au detronat. Între timp, ambele echipe trec printr-o stare asemănătoare, trei egaluri consecutive de fiecare parte, astfel că niciuna dintre ele nu a profitat și nu s-a distanțat sau apropriat în clasament.

O victorie a Metalului ar echilibra însă situația și ar prelungi suspansul, mai ales că în calculele promovării a intrat serios și Fortuna, aflată pe locul doi, la egalitate cu Reșița. Daniel Oprița a anunțat că nu renunță la luptă și are toate motivele să creadă mai departe în șansa echipei sale. De partea cealaltă, Dan Alexa încearcă să ia presiunea de pe umerii jucătorilor săi înainte de derby-ul cu Metalul, fiind conștient că aici s-ar putea face diferența.

„Încă e prematur să vorbim de promovare, mai e play-off-ul. E un meci important, atât pentru noi, cât și pentru ei. Jucăm acasă și e important să câștigăm, dar nu e un meci capital. Ne-ar ajuta foarte mult o victorie”, a declarat antrenorul lui ACS Poli după meciul egal de la Caransebeș, ultima clasată.

Antrenorul Reșiței este convins că jucătorii săi se vor bate pentru primul loc până la finalul campionatului. „Nu este decisiv meciul de la Timișoara, o să mai rămână 15 meciuri. Nu ne dăm bătuți, echipa ne dă încredere, din iarnă știm ce avem de făcut, știm unde trebuie să ne întărim, unde trebuie să mai lucrăm, o să fim mai puternici. Indiferent de distanță, vom spera în continuare, nu cedăm. La Reșița e destul de bine, față de ce se întâmplă în țară, atâta cât avem, e bine că este stabilitate” a comentat Daniel Oprița la finalul meciului de la Râmnicu Vâlcea.

În privința meciului de sâmbătă, la ACS Poli există destule incertitudini în lot. Dan Alexa nu va conta pe Adrian Poparadu, eliminat la Caransebeș, iar Bărbuț, lovit la coapsă, Pedro Henrique, leziune la gleznă, și Kneeshaw, cel care urmează să fie supus unei examinări medicale pentru a se depista dacă durerile de la piciorul drept sunt cauzate de vreo ruptură sau leziune, nu s-au antrenat în această săptămână și sunt incerți pentru ultimul joc din acest an.

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 15:22 Seria 2
Pe aceeași temă