Alexa, pregătit pentru startul noului sezon: „E debutul împotriva unei contracandidate”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 12:36 Seria 2
Alexa, pregătit pentru startul noului sezon:**

ACS Poli revine în Liga a 2-a după doar un an petrecut în elită. Prima oprire pentru elevii lui Dan Alexa în noul sezon va fi sâmbătă la Pitești, unde vor da piept cu incomoda CS Mioveni. Trupa argeșeană preluată în această vară de Claudiu Niculescu e una dintre echipele bune ale seriei. „Chirurgul” știe acest lucru, dar e încrezător în lotul său, unul mai numeros și mai puternic, cel puțin pe hârtie. Obiectivul alb-negrilor e clar, o revenire rapidă în Liga 1.

Timișorenii au efectuat destule mutări în această vară și mulți ar înclina să spună că Alexa beneficiază de o echipă mai bună ca în primăvară. Stavric, Haidău, Smaranda, Neagu, Lazăr, Cânu, Carlos Eduardo, Ov. Popescu și Pedro Henrique au semnat în această vară, una cu destule plecări deopotrivă. „Ne aflăm în fața unui debut de campionat, unul în care ne punem mari speranțe. Nu doar declarativ, se știe obiectivul nostru, promovarea. Reprezentăm un oraș important din România. E debutul împotriva unei contracandidate. Reprezentanta unei zone de asemenea cu jucători buni. Argeșul a dat tot timpul jucători importanți. Mioveniul are mulți componenți care au jucat la FC Argeș și jucători tineri, care au venit din pepiniera proprie. E un meci greu și prin prisma că e primul. Mergem să câștigăm, avem posibilități și puterea de a o face”, a declarat Dan Alexa.

CS Mioveni a disputat ultimul amical împotriva lui FCM Târgoviște și s-a impus cu 2-0. Acest joc va fi printre cele analizate de timișoreni. Alexa a subliniat și atuurile argeșenilor, care beneficiază și de tineri, dar și de veterani veniți din Liga 1. „Venim după aproape opt săptămâni de pregătire, și ei așteaptă startul, a fost o perioadă destul de lungă de pauză. Ieri am revăzut meciul cu Reșița, mâine pe cel al Mioveniului. Vom vorbi despre ei. E important să începem bine, fiecare să fie capacitat. E primul meci, nu ții de obicei ritmul de la început, de aceea e important să fii 100%. Mioveniul s-a întărit. A luat doi fundași centrali, pe Calvin și pe Rada de la Pandurii. A revenit Dragalina, jucător important pentru ei. Au echipă bună. Năstăsie e veteranul lor, are multe meciuri în Liga 1. Sunt jucători tineri cu alții experimentați, care juca bine acasă anul trecut, o echipă cu tupeu. Cu un antrenor nou, Claudiu Niculescu, prin fotbalul pe care îl știe a reușit probabil să le impună un stil propriu”, a mai spus Alexa.

Revedere cu „Clau-gol”

Pentru Dan Alexa va fi un meci deosebit și prin prisma că va evolua împotriva unui fost coleg de la Dinamo, Claudiu Niculescu. „Suntem prieteni de foarte muți ani. Am avut rezultate notabile împreună. A fost un jucător de mare talent. O să mă bucur să-l revăd, cu siguranță”, a precizat „Chirurgul”.

Tehnicianul lui ACS Poli nu se va putea baza pe una dintre noile achiziții, Pedro Henrique, brazilianul având doar circa zece zile complete de pregătire din cauza accidentării suferite. De asemenea un alt absent va fi și Ovidiu Petre, dar bănățenii au de unde alege după ultimele sosiri. „Poate unii nu vor face parte din lotul de meci, e unul numeros. Fiecare jucător s-a pregătit bine, fiecare e important pentru mine”, a conchis Alexa.

Jocul se va desfășura la Pitești pe arena din „Trivale”, lucru care poate fi un avantaj pentru oaspeți. „Terenul e foarte bun, o suprafață bună. Va fi un meci. Mioveniul e o echipă căreia îi place să joace, să construiască”, a adăugat antrenorul lui ACS Poli.

CS Mioveni – ACS Poli se dispută sâmbătă, de la ora 11, în prima rundă a Ligii a II-a (seria vest).

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 12:36 Seria 2
Pe aceeași temă