Alexa își vrea elevii mai motivați în derby-ul cu Metalul: „Pentru Reșița e mult mai important”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Dec. 2014, 18:07 Seria 2
Alexa își vrea elevii mai motivați în derby-ul cu Metalul:**

Antrenorul echipei ACS Poli nu e îngrijorat de cele trei remize consecutive înregistrate în campionat. Timișorenii au rămas pe primul loc în Liga a II-a cu un avans de patru puncte față de principalele urmăritoare, Fortuna și Reșița, iar împotriva celei din urmă Dan Alexa așteaptă un succes în weekend.

„Chirurgul” consideră că o victorie sâmbătă le-ar tăia aripile „rosso-nerilor” și mizează pe o determinare mai mare a elevilor săi înaintea pauzei de iarnă. Metalul are plusul moral al victoriei din tur, scor 2-0. „E un meci foarte important cu Reșița, nu e un meci capital, dar important. Întâlnim o echipă bună, organizată. Ne-a pus probleme mari în meciul tur, și-au exprimat dorința clară că vor să promoveze. Trebuie să ne exprimăm mai bine decât am făcut-o cu Caransebeș și acasă cu Vâlcea. Trebuie să avem atitudine, să fim determinați. Altfel nu câștigăm cu siguranță. Am mare încredere în jucătorii mei, s-au antrenat bine, ne stă în putință să câștigăm. Cred că pentru Reșița e mult mai important, o eventuală înfrângere i-ar lăsa la șapte puncte ar fi probleme acolo”, a declarat Dan Alexa.

„Mi i-aș dori pe Ciucă și Buhăescu”

Tehnicianul alb-negrilor a păstrat „tradiția” de a trage cu ochiul la lotul adversarelor. Astfel, Alexa și-a exprimat liber și admirația pentru cel puțin doi jucători ai Metalului. „Reșița are un grup foarte bun, o echipă agresivă, au și calități în linia de atac, au și golgheterul seriei, pe Buhăescu, Neagoe în spatele lui, Vasile cu Manole în extreme, au jucători cu calitate, în rest jucători care pun mult suflet, determinați. Se apără bine… Sunt jucători care au evoluat în Liga I, Ciucă, Buhăescu, peste nivelul Ligii a II-a, normal că mi i-aș dori, Ciobanu fundaș central bun. Mi i-aș dori normal pe primii doi, dar sunt foarte greu de luat. De la Caransebeș e foarte posibil, Artean era al nostru, vom încerca să-l luăm pe el și pe Lupu. Suntem pe primul loc, am primit un singur gol în ultimele trei meciuri. Sper să-i fac să înțeleagă. Vor conta duelurile unu la unu. Trebuie să pui suflet în acestea și să câștigi”, a explicat Alexa.

Timișorenii nu vor putea miza în derby-ul bănățean pe Poparadu, suspendat, dar nici pe Lazăr, care revine în primăvară. În schimb în lot va fi Ovidiu Petre. Alexa a adăugat că poate va modifica modul de abordare a partidei după ultimele rezultate: „Sunt posibile schimbări, mai sunt două zile”.

Alexa, alături de Daniel Stanciu la Dinamo? „Îmi doresc foarte mult să promovez, sunt aici”

Presa centrală a lansat varianta conform căreia tehnicianul lui ACS Poli e printre favoriții la preluarea postului de antrenor al „câinilor”. Zvonul nu e întâmplător în condițiile în care există șanse bune ca în conducerea lui Dinamo să ajungă și Daniel Stanciu, care a lucrat la Timișoara cu Dan Alexa. Fostul închizător a precizat azi că e onorat, dar informațiile prezentate sunt doar la stadiul de speculații.

Alexa a recunoscut azi că s-a întâlnit destul de recent cu Daniel Stanciu, dar că nu a primit nicio propunere dinspre „Ștefan cel Mare”. „Am auzit și eu azi, nu aș vrea să comentez foarte multe, sunt în fața unui meci important pentru noi. Sunt niște zvonuri apărute, faptul că am ajuns pe lista lui Dinamo îmi aduce mulțumire faptul că am început să scot capul în antrenorat. Nu mă gândesc la asta, e foarte important să câștig meciul de sâmbătă. Să mulțumesc oamenii care au avut încredere in mine aici, chiar după o retrogradare. E important pentru jucătorii mei să nu le înșel încrederea. Nu m-a sunat nimeni, auzisem că e posibil ca Daniel Stanciu să meargă acolo ca președinte, manager, nu știu exact. Nu e nimic concret. Îmi doresc foarte mult să promovez, sunt aici. M-am întâlnit cu Daniel în Timișoara, mi-a spus că se va muta aici, am ințeles că ar putea pleca la Dinamo sau ar putea rămâne la Tg. Mureș, dar era o discuție veche de câteva săptămâni”, a spus Dan Alexa.

De partea cealaltă Stanciu, acum la ASA Tg. Mureș, a spus că vrea să-și respecte contractul până în vară cu ardelenii.

Încă speră că poate aduce suporterii pe „Dan Păltinișanu”

Cu ocazia zilei de 4 decembrie, Alexa a avut și un mesaj pentru toți poliștii. Tânărul tehnician vrea mai mulți fani pe stadion în retur, el știe că va fi greu să convingă ultrașii de la ASU Poli să vină pe principala arenă a orașului, dar și-ar dori să atragă mai mulți timișoreni la meciurile lui ACS. „La mulți ani tuturor poliștilor, sigur e ziua noastră, sperăm să revenim acolo unde se așteaptă toată lumea, în elită, să avem mai mulți suporteri, dacă nu, în retur, echipa are nevoie. Totuși suntem Poli Timișoara, e și nostalgia stadionului plin pentru mine, Poli e un brand, ceva semnificativ pentru Banat. Eu cred că în pauza de iarnă poate găsim ceva soluții. Sigur, m-aș bucura, eu am o relație bună și cu suporterii, dar ei erau foarte porniți, nu ar vrea. Trebuie să facem ca lumea din Timișoara să vină la meciuri”, a precizat Alexa.

Partida ACS Poli Timișoara – Metalul Reșița se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a, ultima a anului.

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Dec. 2014, 18:07 Seria 2
Pe aceeași temă