Alexa acceptă doar victoria la Oradea: „Joacă bine acasă, cheia e la noi bineînțeles”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 15:50 Seria 2
Alexa acceptă doar victoria la Oradea:**

ACS Poli revine sâmbătă la jocurile din Liga a II-a cu un meci pe terenul lui FC Bihor. Tehnicianul timișorenilor nu îi desconsideră pe orădeni în ciuda problemelor avute în iarnă. Dan Alexa a apreciat că echipa de tradiție din nord-vest nu ar fi meritat să piardă în runda trecută, când a cedat la limită în fieful Metalului Reșița.

Runda 18 înseamnă și revenirea alb-negrilor în competiție după ce etapa precedentă a fost de pauză. ACS Poli are toate șansele să se impună, dar Dan Alexa atrage atenția că FC Bihor se descurcă bine pe teren propriu. În runda trecută roș-albaștrii au fost învinși cu 1-0 la Reșița. „Ne aflăm în fața începutului de retur pentru noi, partea a doua. Întâlnim o echipă care a dominat Reșița, nu trebuia să piardă sub nicio formă acolo, deși are probleme. Joacă bine acasă, cheia e la noi bineînțeles. E foarte important să câștigăm meciul acesta. O vom face dacă păstrăm creșterea arătată de-a lungul timpului. E foarte important să abordăm meciul capacitați 100%. Deși se află în subsolul clasamentului, e un teren greu, unde se câștigă greu”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul timișorenilor ia în calcul și efectele meteo. „La cum se arată vremea. Cu siguranță nu va fi un teren bun, trebuie să ne acomodăm repede, indiferent de vreme. Trebuie să ținem cont de aceste aspecte. Bihorul are un grup bun, au bătut Vâlcea acasă, unde au făcut egal cu Reșița, nu au un joc de atac foarte bun, dar e o echipă bine organizată. Sunt uniți și eu cred că pot face o figură frumoasă și în etapele următoare. La Reșița Bihorul a fost peste Metalul”, a subliniat Alexa.

Acesta nu va miza peste două zile pe Ovidiu Petre, Alex Lazăr, ambii cu probleme medicale: „primul a simțit o jenă, Lazăr vine după o pauză lungă. Rody are o pubalgie. Indiferent de absențe, Bărbuț e o pierdere importantă, va începe normal săptămâna viitoare. Chipirliu a stat 12 zile. Indiferent cine intră trebuie să demonstreze că merită să joace. Aceasta e cea mai mare motivare”. „Chirurgul” nu poate apela nici la George Neagu, suspendat pentru cumul de „galbene”.

Răzvan Trandu: „Suntem nerăbdători”

Aflat într-o formă bună, dar fără partide oficiale la dispoziție, Răzvan Trandu se va regăsi probabil în prima echipă la Oradea. „Toți suntem nerăbdători, e timpul să punem în practică ce am pregătit în această perioadă de cantonament și pregătit. Avem nume noi, dar încercăm să ne facem treaba cât mai bine, nu au fost foarte multe veniri, în mare parte lotul s-a menținut, cei noi s-au acomodat bine grupului și jocului nostru. Probabil m-am pregătit de două ori mai bine la antrenament, de aceea a venit și această creștere de formă a mea, eu mă voi pregăti la fel în continuare”, a spus și Răzvan Trandu.

Partida FC Bihor Oradea – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11, în etapa a XVIII-a a Ligii a II-a. Orădenii au 14 puncte și ocupă locul 9 în B2. În tur bănățenii s-au impus cu 3-0.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 15:50 Seria 2
Pe aceeași temă