Aganovic vorbește fără menajamente despre retrogradarea Brașovului: „Sunt vinovați cei din conducere, dar și noi”

Marius ANGHEL 25 Jun. 2015, 17:07 Seria 2

Adnan Aganovic (foto), mijlocașul croat adus în urmă cu doi ani în România de FC Brașov, va continua să joace în Liga 1 chiar și după retrogradarea „stegarilor”. Jucătorul care înscria patru goluri în ediția recent încheiată a semnat cu FC Viitorul, clubul lui Gheorghe Hagi.

Croatul a acordat un interviu ziarului Monitorul Expres în care vorbește despre cauzele retrogradării Brașovului în Liga 2. Acesta spune că principalii vinovați sunt conducătorii, însă și jucătorii au dus la acest regres.

„În primul an la Brașov am avut o echipă bună. Și atunci au fost probleme financiare, dar cu un grup extraordinar am trecut peste toate. În vara trecută s-a rupt totul. Au plecat mulți jucători de mare valoare, Cristi Ionescu, Cristea, Marius Constantin, Surdu, Mateiu, Iulian Popa… Au fost greșeli manageriale mari, iar problemele cu banii s-au acutizat. Fără bani e greu să faci performanță. Pentru retrogradare sunt vinovați cei din conducere, pentru că ei au adus alți jucători, dar și noi, cei care am rămas. Ce pot spune mai mult? E greu să vorbesc despre aceste lucruri. Îmi pare foarte rău. O spun sincer, pentru că Brașovul, ca oraș, merită o echipă în Liga 1, dar pentru acest lucru trebuie schimbate multe lucruri. Eu nu dau sfaturi, nu sunt în măsură să fac acest lucru, dar FC Brașov este un club de tradiție în fotbalul românesc, cu mulți suporteri care se pricep la fotbal și care trebuie readuși la stadion. Este nevoie de un restart cum se spune, bazat pe principii sănătoase. Un lucru e sigur, eu voi fi mereu legat sufletește de FC Brașov”, a spus Aganovic, aflat acum în cantonament cu Viitorul chiar la Brașov.

Croatul îi are colegi la FC Viitorul și pe Cristi Ganea și Cristi Munteanu, jucători care au evoluat și ei la FC Brașov.

Hagi e „deschis” să cedeze jucători la FC Brașov

Despre situația de la FC Brașov a vorbit și Gheorghe Hagi. Finanțatorul clubului Viitorul spune că ar fi dispus să ajute cu jucători dacă i se va cere ajutorul. „Îmi pare rău că Brașovul a retrogradat. Dacă vor dori jucători de la noi, eu sunt deschis la discuții. Să ne caute”, a spus Hagi.

Altfel, dacă antrenorul Cosmin Bodea se află acasă la Oradea, secundul său, Mihai Stere, împreună cu președintele Dochița și consilierul Romică Pașcu negociază cu mai mulți fotbaliști pentru a închega lotul pentru Liga 2. Conform Monitorul Expres, miercuri, fundașul Rareș Forika a avut primele discuții cu șefii lui FC Brașov, care i-au și făcut o ofertă fostului jucător al Forexului și Unirii Tărlungeni, iar în următoarele zile trebuie să dea un răspuns. În aceeași situație se află și George Vlăsceanu (Unirea Tărlungeni).

Fundașul Alexandru David (ex Academica Argeș) este ca și acontat, iar printre jucătorii aflați pe lista de transferuri se mai află și atacantul Robert Văduva (22 de ani) și mijlocașul Ionuț Jugaru (21 de ani), ambii de la Dinamo.

În privința atacantului George Mareș de la Petrolul, oficialii clubului din Ploiești și-au dat acordul pentru împrumut, însă jucătorul ezită pentru că mai are și alte oferte.

Marius ANGHEL 25 Jun. 2015, 17:07 Seria 2
Pe aceeași temă