„ACU va fi surpriza în retur”

09 Feb. 2009, 14:12 Seria 2
„ACU va fi surpriza în retur

Tehnicianul lui ACU a vorbit pentru www.liga2.ro despre problemele întâmpinate în această perioadă de pregătire, despre lipsurile dar și despre așteptările echipei arădene.

Doamna Onu spunea că o să-ți facă un lot cu care să nu ai nici o scuză că nu vei îndeplini obiectivul de evitare a retrogradării. Esti mulțumit de lotul avut la dispoziție?
Doaman Onu a făcut mari eforturi de a-mi pune la dispoziție un lot valoros de fotbaliști. Nu am de ce să mă plâng că nu am concurență pe posturi și pot privi cu optimism returul. Totuși, există un post în echipă care nu e acoperit bine.

Care e acela?
Cel de fundaș dreapta. Acolo suntem nevoiți deocamdată să facem o improvizație. L-am forțat pe Negrita să joace pe acel post. Nu pot spune că nu s-a descurcat în meciurile de verificare, dar mai am nevoie de unul care e 100% spcializat pe acel post. În câteva zile am certitudinea că se va rezolva și această problemă. E posibil să revină Manea de la Atletico sau poate vom reuși să-l transferăm pe Olariu de la Șoimii Pâncota. Vom vedea zilele următoare pe cine vom transfera.

Se profilează un prim 11?
Încă nu, dar cu siguranță după meciul cu FC Oradea de la finalul săptămânii îmi voi face o imagine clară. Le-am spus fotbaliștilor înainte de turneul din Ungaria că fac o mare greșeală dacă se consideră încă de pe acum titulari de drept la echipă și vor avea mari surprize. Deocamdată nici unul nu și-a câștigat locul în echipă. Cum spuneam, după această săptămână se va trage linie și voi ști mai bine care sunt jucătorii care merită să intre din primul minut în teren.

Cum vezi lupta pentru titularizare în poartă, odată cu venirea lui Viorel Gheorghe ?
Viorel Gheorghe este un portar bun. Mi-a demonstrat acest lucru. Din păcate pentru el, dar și pentru noi, în cantonamentul de la Moneasa s-a accidentat. Este adevărat că lupta pentru titularizare este aspră pe acest post, deoarece am trei portari de valoare. Mă voi consulta și cu Alexandru Țamboi, cel care răspunde de pregătirea acestora, dar decizia finală o voi lua eu. Este adevărat că, în prezent, Ovidiu Pășcălău are un ușor avantaj, dar până începe campionatul se mai pot schimba lucrurile.

Îți va fi greu să stabilești un cuplu de atacanți, având în vedere că Alin Drăgan și Țârlea parcă au explodat în aceste pregătiri?
Problema este simplă în atac. Cine va marca goluri va juca din primul minut. Astfel se ajută și pe ei și profităm și noi ca echipă. Drăgan și Țârlea s-au pregătit foarte bine iar acest fapt se vede și în meciurile amicale. Mă bucură revenirea lor, dar repet, nu mă interesează numele jucătorilor care or juca în atac ci să înscrie goluri și echipa să câștige. Deocamdată nici un atacant nu și-a câștigat locul în echipă. Sper să fac cea mai bună alegere în campionat și să adunăm cât mai multe puncte.

Îți pare rău că a plecat Balaci?
La Balaci am renunțat eu, nu el a plecat de bună voie. Am considerat că nu și-a revenit foarte bine după accidentarea suferită și nu ne mai poate ajuta așa cum îmi doresc. Nu știu unde a plecat, dar îi doresc bafta la noua echipă

Doamna Onu spunea că se așteaptă ca echipa să se claseze undeva pe locul 10. Crezi că e posibil?
Obiectivul meu principal este să salvez echipa de la retrogradare. Dacă vom termina undeva mai sus în clasament va fi cu atât mai bine. În retur se poate întâmpla orice, mai ales cu incertitudinile care există la multe cluburi. Tot ce îmi doresc, repet, este să fim prima peste linia retrogradării.

Crezi că dacă UTA se va desființa o să aveți mai mulți suporteri?
Nici vorbă. Suporterii Bătrânei Doamne nu vor ține cu noi niciodată, chiar dacă echipa nu va mai activa în nici un campionat. Poate vom avea mai mulți spectatori, dar nu suporteri. Nu știu nici dacă vom avea o galerie în retur. Poate se vor strânge iar câțiva studenți care ne vor încuraja.

La instalarea ca antrenor principal ai spus că îți dorești ca până la finalul turului echipa să obțină 15 puncte. Ți-ai făcut un calcul pentru retur?
Nu mi-am făcut nici un calcul. Pot spune că vom avea cinci etape foarte dificile. Vom juca în deplasare la Petroșani, Câmpia Turzii și Cluj Napoca, iar acasă cu Deva și Drobeta Turnu Severin. Cred că dacă vom obține 22-23 de puncte în retur ne salvăm. Ca și în tur, cred că vor fi mari surprize și rezultate imprevizibile. Eu îmi doresc ca noi să fim surpriza plăcută.

Care crezi că sunt echipele cu care va bateți în subsolul clasamentului?
În primul rând cele care sunt sun noi, adică Mechel Câmpia Turzii și Târgoviște, dar și Turda, acolo unde am înțeles că sunt mari probleme. Cert este că vom avea meciuri foarte grele în retur. Cu 2-3 victorii poți fi sus, deasupra liniei retrogradării. Eu spun că și „U” Cluj e amenințată cu retrogradarea.

Articol scris de Daniel BERAR

 

09 Feb. 2009, 14:12 Seria 2
Pe aceeași temă