ACU se pregătește de luptă

Liga2.ro 17 Feb. 2009, 20:28 Seria 2
ACU se pregătește de luptă

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea campionatului, www.liga2.ro împreună cu Costel Bogoșel au făcut o analiză atentă a echipei cu care va fi abordat returul. Iată punctele forte dar și cele slabe ale arădenilor.

Nicolau și Lung, „turnurile de control”

În partidele de verificare, Costel Bogoșel i-a utilizat mai mult pe Nicolau și Lung pe posturile de fundași centrali. De fapt, cel mai probabil, cei doi vor fi și titularii din campionat, deși Miculescu sau chiar Mușuroaia ar putea fi o soluție. „Nu joacă nimeni pe postul meu. Eu nu mai vreau să intru în teren. Ei trebuie să joace și să-mi demonstreze că-și merită locul în echipă”, a spus Costel Bogoșel, în trecut titularul incontestabil pe postul de fundaș central.

Vor juca cu juniorul pe flancul stâng

Unul dintre cei mai ghinioniști fotbaliști din trupa arădeană poate fi considerat Radu Andone. Fotbalistul experimentat din cadrul lotului nu are nici o șansă de a prinde echipa de bază. Costel Bogoșel, prin transferul juniorului Richard Filaret, s-a decis să joace cu acesta pe postul de fundaș stânga. „Am discutat cu Radu și i-am explicat că prima opțiune este Filaret. Pe acel post ar putea juca și juniorul Zoran Novacovici”, a recunoscut antrenorul de la CS Universitatea.

Găldeanu sau Mițiți?

Concurență serioasă este și pe flancul drept, acolo soluțiile sunt Dan Găldeanu și Dan Mițiți. Ambii sunt fotbaliști cu experiență, trecuți de 30 de ani. La prima vedere, pentru că în această perioadă Găldeanu s-a confruntat cu probleme medicale, se pare că Mițiți are un ușor avantaj. Altfel, în caz de necesitate, pe acest post ar putea juca și Cosmin Paina, așa cum s-a întâmplat la ultimul joc de verificare de la Oradea.

Bota este regretat de Bogoșel

Costel Bogoșel spune că regretă că nu-l va putea folosi în primele trei partide ale returului pe Călin Bota. Mijlocașul central de la CS Universitatea s-a pregătit exemplar în această perioadă și a reușit și câteva goluri de efect. În aceste condiții, Bogdan Onu și Ciprian Roșca au fost titularizați și, mai mult ca sigur, vor intra din primul minut în partida de la Petroșani cu Jiul. O soluție pentru acest post ar fi și Mușuroaia.

Iambor-titular, Turcaș-rezervă

Bogdan Iambor pare „înfipt” bine pe flacul stâng. Noua achiziție a grupării studențești îl are concurent pe post doar pe Gabi Turcaș, un fotbalist folosit mai puțin în turul acestui campionat. De altfel, Bogoșel a și spus că Turcaș a dat un randament mai bun doar când a fost introdus în teren din postura de rezervă. „Iambor e un fotbalist cerebral, care vede bine jocul. Se vede că are minute multe în eșalonul doi”, a spus tehnicianul arădean.

Cristi Luca și mai cine?

În atac lupta pentru titularizare este cea mai crâncenă. Dintre cei patru atacanți, lui Costel Bogoșel îi va fi foarte greu să aleagă doi titulari. Cristi Luca este golgeterul formației, cu șapte goluri, și s-a pregătit foarte bine în această perioadă, și pare primul titular pe acest post. În aceste condiții, lupta se va da între Alin Drăgan, Cosmin Paina și Cristian Țârlea. „Drăgan a fost surpriza plăcută din pregătiri. Dacă se antrena așa și anul trecut, nu avea probleme. Paina are valoare de Liga I, iar Țârlea mi-a dat goluri în fiecare meci. Am discutat cu atacanții și poate se vor supăra pe mine, dar le-am spus că cine marchează va juca și în meciul următor”, a spus Costel Bogoșel.

Concluzia Getei Onu

Geta Onu e optimistă în privința îndeplinirii obiectivului de către echipă. „Echipa e pregătită și sunt convinsă că vom câștiga meciul de la Petroșani. După achizițiile făcute în această iarnă avem un lot de valoare, iar echipa poate termina campionatul pe locul 12 sau 13”, a spus președintele executiv de la CS Universitatea. Bogoșel crede că dacă se vor obține 23 de puncte, echipa e salvată de la retrogradare.

Concurență în poartă, dar Pășcălău pare titular

Conducerea de la CS Universitatea a dorit să-i asigure o concurență reală lui Pășcălău și a ținut să mai transfere un portar cu experiență. După ce negocierile cu un goalkeeper din Cipru au eșuat, prin intermediul fundașului Nicolau s-a reușit transferul lui Viorel Gheorghe de la Cetatea Suceava. Din nefericire, în cantonamentul de la Moneasa, Gheorghe a suferit o întindere musculară și a ratat mai multe zile din programul de pregătire. În urma acestei situații, Ovidiu Pășcălău pare acum favorit, dar lucrurile se pot schimba. „Aveam nevoie de un portar cu experiență, care să reprezinte o concurență pentru Pășcălău. Dacă nu va avea o concurență sunt ferm convinsă că nu va apăra la adevărata lui valoare. Și el știe că trebuie să se pregătească altfel acum. Drept dovadă, a venit din vacanță cu 7 kilograme mai puțin”, spune Onu.

Amicale cu Șeitin, Pâncota și CS Ineu

Gruparea din Aradul Nou va disputa miercuri două jocuri de verificare. Mai întâi, începând cu ora 11, pe terenul Telecom din Micălaca, studenții vor avea în față divizionara D Unirea Șeitin, urmând ca de la ora 13 să joace un „amical” și cu Șoimii Pâncota. Ultimul joc de verificare dinaintea începerii campionatului va fi sâmbătă, la Ineu, cu CS din localitate.

Articol scris de Daniel BERAR

Liga2.ro 17 Feb. 2009, 20:28 Seria 2
Pe aceeași temă