ACS Poli, la un punct de Liga 1. Alexa avertizează: „Sigur nu vor să sărbătorim promovarea pe terenul lor”

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 17:38 Seria 2

ACS Poli are șansa sâmbătă să devină prima echipă promovată matematic din Liga 2. Timișorenii au nevoie de un punct în meciul de la Reșița cu Metalul pentru a fi siguri de accederea în Liga 1, asta și deoarece au garantată obținerea a încă trei puncte în ultimele patru etape ce vor rămâne de disputat grație retragerii echipei FC Olt.

Jucătorii lui Dan Alexa au acum un avantaj de 11 puncte față de Metalul Reșița, dacă ar fi să excludem rezultatele din play-off ale Slatinei, neanunțată oficial de FRF ca retrasă, însă nu au nicio grijă față de ratarea obiectivului. Tehnicianul îndeamnă însă la calm și le atrage atenția elevilor săi să Metalul nu le va permite să se bucure de promovare chiar pe terenul lor. Acesta se așteaptă la un meci greu și nu se gândește deloc la sărbătorirea accederi în Liga 1.

„Ne așteaptă contra Reșiței un meci greu, la fel cum a fost și cel de săptămâna trecută. Metalul este principala noastră contracandidată și își dorește foarte mult să câștige. Sigur nu vor să sărbătorim promovarea pe terenul lor, este o chestiune de orgoliu și de ambiție. Mai mult, chiar și după meciul de sâmbătă la care puteam câștiga la un scor mai mare, zic că Reșița este o formație foarte bună, cu jucători valoroși. Este o echipă de calitate, care are posesie în joc, cu individualități care îmi plac. Dar este foarte important să fim conștienți de importanța acestui meci, să fim concentrați la joc și să nu ne gândim la sărbătoare. În primul rând, ca să sărbătorim trebuie să facem un meci bun și să ne întoarcem neînvinși. Ar fi o mare greșeală să credem că este un meci ușor. Veți vedea, va fi un joc greu, dar avem posibilitatea să-l câștigăm. Cel mai important este ca noi să arătăm bine în joc și să fim foarte motivați. Un punct ne-ar aduce matematic promovarea, ar fi o mare bucurie, dar noi mergem să câștigăm!”, a spus, citat de acspoli.ro, Alexa la conferința de presă premergătoare meciului.

Pentru Dan Alexa meciul de la Reșița înseamnă și revenirea sa pe banca tehnică după ce și-a ispășit cele trei etape de suspendare. Antrenorul nu va avea probleme în alcătuirea celui mai bun „11” de care dispune în acest moment. „Cânu și-a revenit, nu mai simte dureri, o să mă decid dacă voi începe sâmbătă cu el, încă nu s-a hotărât. Nu are ritmul de joc, să nu uităm că a stat trei săptămâni. Scutaru s-a antrenat separat ieri, dar nu are probleme, a resimțit o ușoară contractură musculară. Pedro Henrique revine, la fel și Popovici este apt. Și Bărbuț este bine din punct de vedere medical. Sunt disponibili Melinte și Keita, care au fost suspendați în runda trecută”, a mai declarat Alexa.

În precedentele trei întâlniri din acest sezon dintre ACS Poli și Metalul Reșița s-au înregistrat două victorii ale timișorenilor pe teren propriu (3-0 și 2-1) și un succes al jucătorilor lui Daniel Oprița în Valea Domanului (2-0).
 
„Sper să avem parte de un arbitraj corect, bun, este vorba despre un meci cu miză. Am mai spus asta, îmi doresc un arbitraj conform cu importanța partidei”
Dan Alexa, antrenor ACS Poli

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 17:38 Seria 2
Pe aceeași temă