Ziua Timișoarei stricată, Poli nu a contat la debutul în noul sezon, pe Cluj Arena! Radiografia lui Dorin Toma: ”A contat atitudinea noastră din prima repriză”

Anda DELIU 03 Aug. 2021, 21:25 Liga 2
Ziua Timișoarei stricată, Poli nu a contat la debutul în noul sezon, pe Cluj Arena! Radiografia lui Dorin Toma: ”A contat atitudinea noastră din prima repriză”

Într-o vară în care și-a dat din nou restart, Poli Timișoara, a avut parte de un debut nefast de campionat în Liga 2. Trupa bănățeană a pierdut cu 0-3 la Cluj-Napoca, într-un meci în care ”U” Cluj nu a avut parte de vreun mare ”deranj”.

Dorin Toma a spus că atitudinea echipei din prima repriză a dus la acest rezultat deloc îmbucurător pentru bănățeni, chiar de Ziua Timișoarei.

Poli, groggy în prima repriză la Cluj

Clujenii au deschis scorul din minutul 10, prin Valentin Alexandru. Al doilea gol a venit de la Albert Hofman, în minutul 32, cu un șut plasat din fața careului. Peste doar două minute, și Sergio Ribeiro a dat lovitura, după o pasă venită de la Adrian Zaluschi, culmea ironiei, jucător care a evoluat foarte bine în amicalele lui Poli.

Dorin Toma a recunoscut că rezultatul e sub așteptări. ”Din păcate pentru noi, este un debut cu stângul. Un joc în care în prima repriză nu am prea contat. Am făcut greșeli mari, individuale. În a doua repriză am încercat să echilibrăm jocul. Chiar l-am echilibrat, dar, din păcate, la fel, la finalizare nu am prea contat”, a declarat Toma după meci, aflat la debut pe banca timișorenilor.

”Amicalele sunt amicale”

Poli a disputat mai puține amicale vara aceasta, în care a avut rezultate bune. Dar, în condițiile în care s-a schimbat mult echipa, probabil au fost insuficiente. Mai ales că s-a jucat cu adversari de Liga 3.

”Poate a fost și trac la debut. În amicale am arătat cu totul altceva, dar, din păcate, amicalele sunt amicale. Am jucat cu Liga 3, doar ultimul joc ce l-am jucat cu Ripensia. Din păcate, nu am reușit să avem atitudinea și determinarea pe care am avut-o atunci. Iar acest lucru a contat”, a mai punctat antrenorul maramureșean.

Atitudinea, problema alb-violeților

Din defensivă a lipsit Cristian Scutaru, însă Toma spune că problema principală a fost atitudinea echipei sale. ”Lipsa lui Scutaru s-a simțit. Aveam mai multe soluții pe bancă. Dar nu asta a contat până la urmă. A contat atitudinea noastră din prima repriză. Gol din aut pe o organizare defensivă. Pase la adversar. Greșeli pe care nu le-am făcut până acum, dar iată. Prea mare presiune e”, a mai adăugat Dorin Toma.

Poli Timișoara, cu 0 puncte și 0-3 golaveraj, e penultima în clasament după prima etapă, mai slabă fiind doar Astra, care a început sezonul cu -8 puncte.

În etapa a doua, Poli joacă tot în deplasare, la Dunărea Călărași, în data de 10 august, de la ora 17:00.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 03 Aug. 2021, 21:25 Liga 2
Pe aceeași temă