„Vrem să câștigăm la Afumați. Nu glumesc, adică nu vreau să pară că din nou exagerez.” Mihalcea are gânduri mari cu Dunărea în acest retur: „E posibil să și promovăm”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2017, 13:18 Liga 2

Dunărea Călărași a prins aripi după ce runda trecută a câștigat cu 3-2 meciul de pe teren propriu cu Luceafărul Oradea și a urcat pe locul 10 în clasament. Antrenorul Adrian Mihalcea a trecut repede peste victoria cu bihorenii și acum se gândește la următorul joc, cel cu CS Afumați. Ilfovenii vin după un succes surprinză la Satu Mare, acolo unde au trecut cu 1-0 de Olimpia, și sunt la egalitate de puncte cu Dunărea, 28 de puncte, însă se află pe poziția 9 datorită golaverajului mai bun.

Mihalcea vrea o victorie cu CS Afumați, în meciul programat sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 26-a a Ligii 2. „Mergem la Afumați, vrem să câștigăm. Nu glumesc, adică nu vreau să pară că din nou exagerez. Da, CS Afumați e o echipă bună, noi ne batem cu echipe bune, nu mai avem nicio echipă, poate doar Baloteștiul care este în spatele lor, restul sunt echipe bune care trag la promovare și care se bat pentru locurile fruntașe și pe noi asta ne motivează în plus. Le-am transmis și jucătorilor. Nu avem ce pierde. Noi tot ce facem, facem ca să câștigăm, atât financiar, cât și fotbalistic și emoțional și să-i mulțumim pe oamenii ăștia care vin și sunt bucuros că au reușit să creadă iarăși în echipă”, a declarat Mihalcea pentru site-ul oficial al Dunării.

În partida tur, Dunărea a învins cu 1-0, la Călărași, pe CS Afumați. Singurul gol al jocului a fost marcat în minutul 89 de Denis Dobra, jucător care acum nu se mai află în lotul condus de Adrian Mihalcea, ci a trecut la CS Balotești.

„Obiectivul nostru e formarea unui grup, chiar a unei familii”

Antrenorul Dunării a spus după victoria de sâmbătă cu Luceafărul și care sunt obiectivele sale majore în cadrul acestui retur. „Vrem să ne formăm un nucleu, astfel încât să nu mai întâmpinăm problemele de anul trecut, când după baraj am pierdut nu mai puțin de 15 jucători. Dorim să ne alcătuim și lotul în mare parte din acești jucători pentru sezonul viitor. Cu siguranță, vor mai veni sau vor mai pleca jucători. E un lucru normal. Cert este că obiectivul nostru e formarea unui grup, chiar a unei familii. Pe de altă parte, ne interesează, desigur, și rezultatele. Vom juca de fiecare dată cu gândul la victorie. Sper să reușim să schimbăm imaginea din tur. Băieții au înțeles asta și dacă vom câștiga toate meciurile, e posibil să și promovăm. Există o liniște financiară care ne dă și mai mare încredere”, a spus Mihalcea.

Totuși, Adrian Mihalcea exagerează atunci când spune că echipa sa poate chiar să promoveze în acest sezon. Dunărea are 28 de puncte în acest moment, cu 17 mai puține față de ocupantele locurile 2 și 3, UTA Bătrâna Doamnă, respectiv FC Brașov, și doar o întâmplare de domeniul fantasticului ar face ca echipa călărășeană să ajungă cel mult pe locul 3. Sepsi, Olimpia, CS Mioveni și Chindia sunt clasate și ele cu mult în fața Dunării, astfel că trupa lui Mihalcea poate spera în acest sezon la un cel mult loc 8, ocupat acum de Dacia Unirea.

În 2017, Dunărea a înregistrat două egaluri, 2-2 cu CS Mioveni, 1-1 cu FC Brașov, și o victorie, 3-2 cu Luceafărul Oradea.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 22 Mar. 2017, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă