Viorel Moldovan, încântat enorm de jucătorii Petrolului și după succesul cu sudoare cu Csikszereda: ”Astea sunt victorii muncitorești, când te îmbraci în salopetă și dai drumul în teren la turație maximă”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2020, 21:15 Liga 2

Petrolul a câștigat al treilea meci consecutiv în acest sezon de Liga 2, cu Viorel Moldovan antrenor, nu a mai făcut-o la scor, așa cum reușea cu CSM Reșița (4-0) și Ripensia (5-0). Ploieștenii s-au impus, luni seară, cu 2-1 la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în etapa a 4-a, și au urcat pe podiumul clasamentului, pe locul 3. Mai mult, cu dubla reușită astăzi, Armando Vajushi a devenit golgheterul campionatului, egalându-l la reușit, 4 de fiecare, pe rapidistul Cătălin Hlistei.

Petrolul s-a distanța la două goluri după o jumătate de oră, prin golurile albanezului Vajushi din minutele 3 și 33, însă a trăit periculos pe final, după ce Francisco Juan Bauza (57) a redus din diferență, iar mai apoi ambele echipe au avut câte un eliminat. ”Lupii” au rămas fără Valentin Balint (72), iar ciucanii fără Norbert Janos (74).

Viorel Moldovan n-a văzut-o pe Csikszereda periculoasă pe final: ”E o victorie muncită, o victorie cu sudoare”

Chiar dacă echipa din Miercurea Ciuc a presat pe final și a încercat golul egalizator, Viorel Moldovan a fost de părere că adversarul nu a fost periculos și nu a fost aproape de al doilea gol al său. Antrenorul Petrolului a spus însă că meciul a fost unul greu, de luptă, așa cum anticipa.

”Nu a fost mai greu decât pare. Ceea ce am anticipat înaintea meciului, că vom avea un joc crâncen, s-a adeverit. Am avut șansa să închidem meciul, să facem 3-0. Le-am și spus la pauză, la fel ca la Reșița, la fel ca la jocul cu Ripensia, că e foarte important să închizi meciul. Făceam 3-0 și, într-adevăr, era mult mai ușor. Oricum, e o victorie muncită, o victorie cu sudoare obținută aici, la Miercurea Ciuc. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi, o victorie de mare caracter, cu suferință în anumite momente, dar ne-am apărat excelent, cu o organizare foarte bună.
Adversarul, chiar dacă a mai presat, nu a găsit soluții pentru a finaliza, doar la acea fază fixă. Vreau să-mi felicit băieții, mă bucură enorm această victorie și astfel de victorii obținute cu suferință, cu sudoare ne face mai puternici, crează o stare de spirit mult mai bună. Campionatul e lung și sunt convins că vom mai avea astfel de momente”, a spus Viorel Moldovan, la finalul meciului, la microfonul DigiSport.

Petroliști în salopete: ”Dai drumul în teren la turație maximă”

După două jocuri în care a înscris de nouă ori și nu a primit niciunul, Petrolul a încasat gol la Miercurea Ciuc. E al treilea gol primit în patru etape, după cele două pe care i le-a dat Farul în prima etapă, însă acest lucru nu împiedică ”găzarii” să aibă cel mai bun golaveraj din Liga 2: 12-3.

Lui Viorel Moldovan îi plac astfel de victorii muncite, ba chiar le-a da salopete jucătorilor săi, pentru a se potrivi în perisaj.

”E cea mai frumoasă victorie. Astea sunt victorii muncitorești, cum se spune, când te îmbraci în salopetă și dai drumul în teren la turație maximă. Te bați cu adversarul. Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă agresivă. Știam acest lucru și am răspuns de aceeași manieră și asta mă bucură enorm de mult. Este una dintre ceel mai frumoase victorii. Și am spus-o înainte de joc, că dacă dau un gol mai mult decât adversarul e la fel ca și cum aș câștiga cu 5-0”, a spus antrenorul Petrolului.

Valentin Balint, chiar lăudat de Moldovan pentru modul în care a reacționat la faza eliminării sale

Despre eliminarea lui Valentin Balint, survenită în urma unui al doilea cartonaș galben primit, Viorel Moldovan nu a avut mare lucru de reproșat atacantului. Ba chiar la felicitat pentru modul în care a reacționat la acea fază.

”Din dorința de a marca, cred că putea să găsească o soluție și avea soluția să joace cu Armando în partea stângă. A încercat să finalizeze la acea acțiune, a dat în blocaj, după care a avut reacție imediată pentru a recupera mingea. Într-adevăr, mă bucură reația lui, asta le cer de fiecare dată, ca după ce pierzi mingea imediat să ai reacție agresivă pozitivă pentru a o recupera. Din păcate, a dat un atac întârziat și a luat al doilea galben. Asta este situația. Vedem ce putem face. Oricum, a făcut un meci foarte bun, a contribuit decisiv la ambele goluri, deci nu am ce să-i reproșez”, a precizat Moldovan.

”Avem o dinamică interesantă, dar trebuie să ne mai punem la punct cu anumite automatizme”

În final, antrenorul ”lupilor” a apreciat că are o echipă cu o dinamică interesantă, că mai are de pus la punct anumite lucruri și e de părere că Petrolul va fi de neoprit dacă va continua cu aceeași atitudine ca până acum.

”Mijlocașii și-au făcut datoria. Avem o dinamică interesantă, dar trebuie să ne mai punem la punct cu anumite automatizme, cu anumite relații de joc, cu trasee, pentru a simți mai bine jocul colectiv de echipă.

Nu e rău cu 9 puncte după patru meciuri. Dacă aveam 12 puncte eram și mai fericit. Fac ce fac și mă întorc la acel joc pierdut acasă (n.r. – 1-2 cu Farul). Până la urmă, așa cum spune de fiecare dată atunci când nu poți câștiga un meci, trebuie să faci tot posibilul să nu-l pierzi. Dar e istorie. Trebuie să câștigăm cât mai multe puncte, să ajungem în play-off. După aceea vom mai vedea. Ne vom așeza mult mai bine și vom deveni mult mai puternici. Eu mă gândesc doar la echipa mea, sincer. Nu mă interesează alte echipe. Noi, dacă jucăm și avem aceeași atitudine, aceeași manieră, nu ne va opri nimeni. Noi trebuie să fim concentrați. Singura echipă de care mă tem este a mea. În rest, eu joc de fiecare dată, oriunde, să câștig meciul. Asta este mentalitatea mea, asta încerc să le transmit și băieților. Vom vedea ce va fi”, a mai spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Cu 9 puncte acumulate după patru etape, Petrolul urcă pe locul 3 în Liga 2 și are cel mai bun golaveraj, cât și cel mai bun atac, de unde îl dă și pe golgheterul campionatului, albanezul Armando Vajushi, care are 4 goluri, tot atâtea câte are și rapidistul Cătălin Hlistei.

Runda viitoare, Petrolul joacă acasă, sâmbătă, de la ora 18:45, cu Dunărea Călărași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-petrolul-de-la-ora-1800-echipa-ploiesteana-are-sansa-sa-urce-pe-podium-19149028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

Marius ANGHEL 21 Sep. 2020, 21:15 Liga 2
Pe aceeași temă