VIDEO | Trage din greu cu bușteanul pe umeri. Alin Burdeț de la Ripensia și-a construit singur o sală de fitness, în natură: ”De ziua mea mi-am făcut singur un cadou.” Iubita îi este antrenor personal

Anda DELIU 11 Apr. 2020, 18:43 Liga 2

Fotbalul este oprit de aproape o lună de zile, iar jucătorii de fotbal se antrenează individual, acasă, unde fac în principal antreamente fizice. În mare parte, fie că vorbim de mari vedete ale fotbalului european, fie că vorbim de jucători din Liga 2 de la noi, filmările în care arată cum se pregătesc nu prezintă mari diferențe în exercițiile realizate. Alin Burdeț de la Ripensia a spart însă tiparele, cu o sală de fitness rustică, amenajată cu bușteni, în aer liber, într-un sat din județul Bistrița-Năsăud.

De la Cristiano Ronaldo, la juniorii naționalei U15, majoritatea fotbaliștilor aleargă pe bandă, sar coarda, folosesc coarda elastică sau TRX-ul, pe covor sau în curte, dacă stau la casă. Niciunul însă nu se antrenează pe un deal, cu bușteni, gantere de lemn sau cauciucuri. Așa se pregătește Alin Burdeț în autoizolare.

Jucătorul cu profil defensiv de 22 de ani a fost crescut la Școala lui Gică Popescu, deși este ardelean, iar apoi a ajuns la Academia lui Hagi. Învățat cu disciplina impusă de Gică Hagi, Burdeț nu s-a cramponat de faptul că în sat nu are TRX, bandă de alergat sau sală de fitness.

Cadou la împlinirea a 22 de ani

Ripensistul și-a făcut cadou de aniversarea sa, care a fost în data de 7 aprilie, propria sală de fitness. ”Dată fiind situația de față, am fost nevoit să mă adaptez condițiilor, iar de ziua mea mi-am făcut singur un cadou.
Da, o sală de fitness «open space». Cam așa decurge o zi de-a mea în această perioadă dificilă pe care, doar noi o putem schimba în bine respectând normele impuse de autorități. Pe această cale vă invit și pe voi să rămâneți activi și să respectați condițiile de izolare impuse”, a postat Burdeț alături de filmarea cu antrenamentele sale inedite, la aer curat.

Iubita, antrenorul personal

Jucătorul a postat că se pregătește după sfaturile Florinei Bota, iubita sa. Cu sau fără antrenor personal, Burdeț a primit însă planul de pregătire de la Bogdan Ungureanu, preparatorul fizic al Ripensiei.

Înaine să ajungă la clubul roș-galben, Burdeț a mai trecut pe la Ghiroda, împrumutat de Viitorul. În actualul sezon a fost utilizat ca mijlocaș defensiv în 10 meciuri, în care a contabilizat 850 de minute de joc în tricoul Ripensiei.

Așa se antrenează, de exemplu, Andrei Tînc, un coleg de-ai lui Burdeț de la Ripensia:

Anda DELIU 11 Apr. 2020, 18:43 Liga 2
Pe aceeași temă