VIDEO | Multă prudență la ”U” Cluj, înaintea derby-ului cu Steaua. Erik Lincar îi laudă pe ”militari”, dar le cere jucătorilor săi cadoul perfect de Crăciun. Analiza duelului din Ghencea

Răzvan STÎNGĂ 19 Nov. 2021, 17:29 Liga 2
VIDEO | Multă prudență la ”U” Cluj, înaintea derby-ului cu Steaua. Erik Lincar îi laudă pe ”militari”, dar le cere jucătorilor săi cadoul perfect de Crăciun. Analiza duelului din Ghencea

Erik Lincar laudă Steaua înaintea partidei de marți, 23 noiembrie. Antrenorul Universității Cluj a pus echipa pentru care a jucat într-o lumină pozitivă, remarcând numele importante pe care le are în lot, jucători cu multă experiență, chiar și în Liga 1.

Lincar se bazează, însă, pe tinerețea jucătorilor săi, pe dorința acestora de a readuce ”U” Cluj în prima divizie, după ani la rând în care s-a luptat pentru obiectivul atât de așteptat de fani. ”Principalul” ”studenților” nu a putut trece cu vederea faptul că înfrângerile, trei la număr, din acest sezon de Liga 2 au venit în deplasare pentru echipa lui, iar derby-ul cu Steaua va avea loc în Ghencea.

Erik Lincar, impresionat de jucătorii de gol ai Stelei: ”Are o mare forță pe axul central, mai ales în față”

Cel mai mult, Erik Lincar se teme de Adrian Popa, Remus Chipirliu și Vasile Buhăescu. Referitor la remarca antrenorului cu privire la experința jucătorilor Stelei, Popa și Buhăescu au peste 100 de meciuri în Liga 1.

Din punctul meu de vedere, Steaua are lotul cel mai experimentat din Liga 2. Mulți jucători au zeci de meciuri la Liga 1. E adevărat că are o echipă cu jucători care sunt spre finalul carierelor, dar asta nu înseamnă că nu au calitate, ambiția de a câștiga majoritatea jocurilor, mai ales că evoluează pe un stadion special.

Noi, din păcate, înfrângerile pe care le-am avut au fost în deplasare. Îmi doresc o reacție pozitivă, o concentrare pozitivă a jucătorilor mei, pentru a reuși să obținem victoria. Meciurile egale cam lipsesc din palmaresul nostru, până la urmă avem elanul studențesc, totul sau nimic. Până acum, am reușit să obținem 10 victorii și să pierdem de trei ori. În anumite situații, chiar mi-aș dori să obținem mai mult decât am reușit în jocurile cu Șelimbăr și Csikszereda.

În rest, Steaua e o echipă solidă, care nu a pierdut acasă, dar a făcut câteva rezultate de egalitate. Are o mare forță pe axul central, mai ales în față. Are soluții, Adi Popa e acolo de ceva timp și se integrează în echipă. E un joc foarte dificil, dar mizez pe determinarea jucătorilor mei, mult mai tineri, mult mai dornici de a face performanță.

E un joc de trei puncte, vreau să câștigăm. E important să contiuăm parcursul pentru calificarea în play-off”, a spus Erik Lincar, la conferința de presă.

Erik Lincar: ”Cadoul de Crăciun nu ar fi doar o victorie în partida cu Steaua, ar fi victorii în partidele pe care le mai avem de disputat” 

Lincar are o convenție cu jucătorii săi și, după victorii, le oferă anumite ”facilități”. Spre exemplu, după succesul din runda trecută, cu FC Brașov, scor 1-0, ”principalul” le-a dat mai multe zile libere elevilor săi. Acum, face planul pentru finalul de an și vrea victorii pe linie în ultimele partide din 2021.

În urma derby-ului cu Steaua, Universitatea Cluj le va mai întâlni pe Astra și Petrolul.

Am o convenție cu jucătorii, când oferă ceva bun, pot spune că le ofer și eu anumite bonusuri. Cadoul de Crăciun nu ar fi doar o victorie în partida cu Steaua, ar fi victorii în partidele pe care le mai avem de disputat. Cred că acesta ar fi cadoul perfect de Crăciun”, a mai punctat Lincar.

Andrei Blejdea: ”Avem un moral bun, avem un grup unit, am încredere în mine și în colegii mei că putem lua cele trei puncte” 

Andrei Blejdea, unul dintre cei mai buni jucători ai ardelenilor, a participat și el la conferința de presă. Declarația sa înaintea partidei cu Steaua, de marți:

Un meci interesant, între două echipe care sunt acolo sus, în primele șase din clasament. Pentru noi e un test să vedem unde suntem, pentru că din primele șase clasate am întâlnit doar Buzău până acum și trebuie să demonstrăm că suntem Universitatea Cluj pe teren, să câștigăm.

Avem un moral bun, avem un grup unit, am încredere în mine și în colegii mei că putem lua cele trei puncte”.

”U” Cluj e la nouă puncte de liderul Petrolul 

”U” Cluj are nevoie de victorie și prin prisma distanței față de liderul Ligii 2, Petrolul. Înaintea meciului cu Steaua, ardelenii au 30 de puncte, în timp ce ploieștenii au cu nouă puncte mai mult, 39.

Steaua este la limita play-off-ului. Ocupă locul 6, cu 25 de puncte, la patru lungimi de locul 7 înaintea startului rundei a 14-a, Metaloglobus.

Steaua și ”U” Cluj au disputat la începutul anului un amical. ”Militarii” au câștigat fără probleme respectiva confruntare, cu 4-1.

Foto și video: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-si-fc-buzau-joaca-in-sferturile-cupei-romaniei-de-ziua-nationala-a-romaniei-acso-filiasi-evolueaza-in-meciul-de-incheiere-a-acestei-faze-a-competitiei-programul-celor-patru-partide-19210291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ibrahimovic-de-ploiesti-senad-jarovic-promite-sa-fie-copia-suedezului-si-sa-duca-petrolul-unde-ii-e-locul-visul-meu-e-sa-promovam-in-liga-1-19210494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-contraataca-si-face-recurs-la-suspendarea-lui-cristian-ciobanu-cristian-pustai-critica-decizia-comisiei-sa-notezi-ca-a-fost-fault-grosolan-mi-se-pare-aberant-din-indulgenta-accep-19210482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restart-cu-antrenorul-calin-moldovan-pentru-fc-brasov-intr-un-meci-capital-cu-poli-timisoara-timpul-nu-este-aliatul-nostru-pana-la-ora-jocului-19210478

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Nov. 2021, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă