VIDEO | Incidente între suporteri steliști și dinamoviști la stadionul din Ghencea. Jandarmeria a intervenit și a comunicat ce măsuri a luat

Marius ANGHEL 18 Apr. 2023, 14:53 Liga 2

Primele clinciuri între suporteri înainte de meciul Steaua – Dinamo, programat astăzi seară, de la ora 19:00, pe stadionul Steaua, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, au avut loc încă de la ora prânzului, în Ghencea.

Jandarmaria a intervenit pentru a stinge un conflict între suporteri ai Stelei și cei aproximativ 40 de fani dinamoviști ajungi în Ghencea pentru a-și amenaja coregrafia din peluza lor.

Incidente între suporteri steliști și dinamoviști înainte de derby-ul din Ghencea

Întâlnirea dintre fanii celor două rivale a avut loc în fața stadionului Steaua, iar Jandarmeria a intervenit rapid și a reținut o parte dintre suporterii recalcitranți, majoritatea fugind de la fața locului și ascunzându-se prin magazinele din apropiere.

”În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele CSA Steaua București și FC Dinamo 1948 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În jurul orei 12:30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamoviști, veniți pentru amenajarea coregrafiei în stadion.

Jandarmii prezenți în zona stadionului au intervenit prompt și au reușit să stopeze incidentul.

În urma incidentului, mai multe persoane au fost identificate, reținute și conduse la secțiile de poliție pentru luarea măsurilor legale.

De asemenea, asupra acestora au fost găsite mai multe materiale pirotehnice”, a transmis Jandarmeria printr-un comunicat.

Steliștii au fost în interiorul Complexului Sportiv Dinamo, dinamoviștii au răspuns din fața stadionului Steaua

Cu patru ore înainte de joc, clubul Steaua anunța că ”peste 23.000 de fani sunt așteptați la marele meci!!!” și invita la achiziționarea de bilete, disponibile doar online.

De dimineață, membri ai galeriilor celor două echipe au avut acțiuni de ultrași prin care să-și ironizeze adversarii.

Fanii steliști au fost chiar în interiorul Complexului Sportiv Dinamo, în ”Ștefan cel Mare”, unde au strigat împotriva clubului alb-roșu, iar suporterii dinamoviști le-au răspuns în fața stadionului Steaua, unde au scandat împotriva clubului din Ghencea. Aceștia din urmă au fost cei trimiși să aranjeze coregrafia în peluza lor și apoi au avut întâlnirea cu steliștii, la care a intervenit și Jandarmeria.

Imaginile cu cele două acțiuni ale fanilor rivali au ajuns pe Facebook, distribuite de Ultras România 1918:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1900-in-ghencea-unde-se-asteapta-sa-se-bata-recordul-de-spectatori-din-acest-sezon-cu-o-victorie-militarii-redevin-lideri-19267064

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/csa-steaua-versus-dinamo-in-liga-2-din-noi-editorial-de-gabriel-berceanu-19267010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-mizeaza-si-pe-public-in-derbyul-steaua-dinamo-19266997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-prefatat-steaua-dinamo-19266924

Marius ANGHEL 18 Apr. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă