VIDEO | Dan Alexa e încrezător că ASU Poli merge în play-off-ul Ligii 2: ”Dacă luăm 10 puncte suntem acolo.” Timișorenii pregătesc două transferuri importante

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2021, 11:06 Liga 2

Dan Alexa, antrenorul echipei ASU Politehnica, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre situația de la echipă și ce urmează odată cu reluarea pregătirilor.

”Principalul” timișorenilor a spus răspicat că vrea să promoveze în Liga 1, deși a recunoscut că ASU Poli are câteva minusuri, comparativ cu celelalte adversare. În primul rând s-a referit la buget.

Dan Alexa: ”Cred că dacă luăm 10 puncte suntem în play-off” 

Însă, evoluția și rezultatele clubului din 2020 îi dau încredere lui Alexa că poate să ducă până la capăt obiectivul. În primă fază, se dorește calificarea în play-off. ASU Poli mai are de juca șase partide din sezonul regular, iar Dan Alexa este convins că prin acumularea a 10 puncte în aceste meciuri, clasarea între primele șase echipe este sigură.

În privința transferurilor până la startul campionatului, la echipa de pe Bega vor mai veni doi jucători cu experiență.

”Mi-aș dori doi jucători, doi jucători care să facă diferența. Doi jucători care mental pot să facă față la obiectivul ăsta imediat, pentru că ne dorim promovarea. Deși este greu, am spus-o, avem o șansă. Am făcut un tur de campionat bun, mult peste așteptări la ce se preconiza în vară. Facem pașii corecți și o să ne jucăm șansa până la capăt.

Suntem 10 echipe la două, trei puncte, mai sunt și alte jocuri și vom încerca să obținem cât mai mult. Cred că dacă luăm 10 puncte suntem în play-off. Acesta e obiectivul nostru, play-off-ul. Cred că 10 puncte ne duc aproape sigur acolo. Cu nouă puncte cred că avem emoții. Deci trebuie să facem minim 10 puncte pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat Dan Alexa la ProSport LIVE.

Dan Alexa, laude pentru jucătorii cu experiență: ”Au făcut ceva pentru fotbalul românesc, dau greutate unui lot”

Dan Alexa a vorbit și despre jucătorii cu experiență pe care ASU Poli îi are în lot și fără ajutorul cărora clasarea pe un loc care să dea echipei șanse la play-off și promovare ar fi fost imposibilă poate. Timișorenii însumează mai multe nume cu experiență în Liga 1, aspect care a fost remarcat în evoluția de până acum.

”Avem șansa că la noi evoluează jucători legați de Poli Timișoara. Sunt jucători care au foarte multă experiență. Așa cum spunea cineva, cred că suntem singura echipă din Liga a 2-a unde se știu cinci, șase titulari, ceea ce contează foarte mult. E important să ai jucători de bază pragmatici, care au făcut ceva pentru fotbalul românesc, care dau greutate unui lot.

Aici îi am pe Scutaru, Mera, Axente, Popovici, Munteanu, Ivanovici. Sunt jucători care au multe meciuri în Liga 1. Acesta e marele plus al echipei, au acceptat salarii destul de mici pentru că se leagă foarte mult de Poli și asta e marele plus al echipei noastre. Au caracter mare. Indiferent de problemele care au fost, ei au știut să țină pasul, să țină trena și au dus-o la capăt foarte bine.

Stilul Ligii 1 e mult diferit față de cel al Ligii a 2-a. Într-adevăr, sunt multe exemple de jucători cu CV-uri remarcabile la Liga 1, pe care îi aduci ca mână sigură, dar din păcate sunt mari deziluzii. Referitor la jucătorii mei, marele plus e că sunt stabiliți în Timișoara. Sunt foarte legați de locul acesta și sunt acomodați. Le place tot ce este în jurul lor. Sunt angrenați în proiectul echipei, au valoare în teren cât și în afară”, a adăugat Dan Alexa.

Dan Alexa: ”Vrem să creștem copiii, dar trebuie să știm când să îi folosim” 

În opinia lui Dan Alexa, ASU Poli este o surpriză în campionat, asta pentru că bugetul de care dispune nu îi permite să facă transferuri foarte importante, care să crească semnificativ valoarea lotului. Din acest motiv, el pune mare preț pe jucătorii tineri din propria pepinieră, pe care vrea să îi aducă la un nivel cât mai bun.

”Îmi place să lucrez cu tineri, am spus-o și de ce. Noi suntem un grup cu un buget mult sub celelalte, e greu să cumpărăm. Probabil ne va fi greu și pe viitor. Avem academia aceasta și încercăm să creștem juniori din propria pepinieră. Încercăm să îi creștem în valoare. Pentru ei va fi foarte greu, pentru că avem un obiectiv imediat, promovarea, dar sunt juniori care mie îmi plac. Vrem să creștem copiii, dar trebuie să știm când să îi folosim”, a continuat Dan Alexa la ProSport LIVE.

Dan Alexa, despre meciul cu SCM Gloria Buzău: ”A pus probleme și Craiovei, și Petrolului, tuturor echipelor” 

Alexa a făcut o analiză și a meciului pe care ASU Poli îl are în redeschiderea Ligii a 2-a, cu SCM Gloria Buzău. Se așteaptă la unul dificil. A analizat echipa lui Ilie Stan și a sesizat o organizare bună, care a pus probleme tuturor adversarilor.

”O echipă foarte incomodă, care indiferent împotriva cui a jucat a pus probleme. Are un antrenor cu foarte multă experiență, un stil de joc bun, foarte incomod. Indiferent de adversar, a fost echipa care a pus probleme. A pus probleme și Craiovei, și Petrolului, tuturor echipelor”, a încheiat Dan Alexa.

ASU Poli are programate mai multe meciuri amicale, iar primul joc oficial va fi în Cupa României

Primul meci amical al Politehnicii va fi în data de 18 ianuarie, cu Pobeda Dudeștii Vechi. Apoi, în 21, va fi amical la Reșița, iar în 26, la Timișoara, cu Viitorul Pandurii. Pentru 30 e programat un meci cu Ripensia, despre care Alexa a spus că e posibil să fie anulat, dacă vor găsi alt adversar pentru 3 februarie.

În jurul datei de 10 februarie se vor juca optimile Cupei României, fază în care ASU Poli este calificată. Reluarea campionatului Ligii 2 este programată în jurul datei de 20 februarie.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dan-alexa-da-mai-departe-un-sfat-pretios-primit-de-la-razvan-lucescu-pentru-nicolae-grigore-actualul-antrenor-al-rapidului-sa-inteleaga-ca-este-foarte-usor-sa-vorbesti-de-tauri-m-19164161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-revenit-la-treaba-cu-schimbari-in-poarta-dan-alexa-spune-de-ce-a-renuntat-la-cantonamentul-din-turcia-si-cati-jucatori-noi-isi-mai-doreste-19163640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-s-a-despartit-de-inca-doi-jucatori-ambii-fusesera-imprumutati-de-la-cluburi-din-liga-1-19163520

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2021, 11:06 Liga 2
Pe aceeași temă