VIDEO | Cristian Pustai, sărbătorit la Merei de FC Buzău! Surpriza făcută antrenorului și mesajul acestuia la aniversarea a 54 de ani

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 16:16 Liga 2

Cristian Pustai, antrenorul echipei FC Buzău, a avut parte de o surpriză la finalul antrenamentului de astăzi, desfășurat pe terenul de la Merei (localitate în apropiere de orașul Buzău). O parte din conducerea clubului și jucătorii i-au cântat experimentatului antrenor la mulți ani și i-au dăruit cadouri, cu ocazia aniversării a 54 de ani.

Cristian Pustai, la 54 de ani! Jucătorii de la FC Buzău i-au cântat antrenorului

De dimineață, clubul din Buzău i-a urat antrenorului Pustai la mulți ani printr-un mesaj orginal.

”La mulţi ani, domnului PROFESOR Cristi Pustai, care a rezolvat în timp record, la Buzău, o culme a matematicii, aşezând 11 „necunoscute” într-un patrulater în aşa fel ca cea de-a 12-a, „golul”, să facă diferenţa doar la poarta adversă!”, a fost mesajul.

După antrenamentul desfășurat la Merei, jucătorii, stafful, o parte din conducere și mai multe persoane apropiate clubului s-au unit și i-au cântat antrenorului, căruia i-au dăruit și un tricou de joc al echipei FC Buzău, cu numele lui Pustai pe spate și cu numărul 54.

”Din partea conducerii administrative și a echipei, a tuturor oamenilor care sunt aici, îi mulțumim pentru tot ceea ce a realizat până acum și sperăm să realizăm și mai mult în continuare. Îi dorim sănătate, prosperitate și facă tot ce e posibil să ajungem la alt nivel. Echipa, cu stafful îi doresc cadoul ăsta din suflet (n.r. – un tricou al echipei FC Buzău inscripționat pe spate cu numele Pustai și cu numărul 54). Pustai are o vârstă frumoasă”, a spus Marin Mitran, directorul sportiv al echipei buzoiene.

După discursul lui Mitran, cei prezenți i-au câtat antrenorului Pustai.

Felix Rache: ”Îmi dau seama că am făcut o alegere excelentă”

Ulterior, Felix Rache, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, ginerele lui Constantin Cristea, investitor privat de la FC Buzău, a luat și el cuvântul. În discursul său, Rache s-a declarat încântat de alegerea făcută în vară, de a-l aduce pe Cristian Pustai ca antrenor, și i-a transmis profesorului că aniversarea de 55 de ani speră să fie cu echipa în Liga 1.

”Îi mulțumim domnului profesor și vouă, pentru că e un efort pe care l-ați făcut împreună și sper să avem calificarea în play-off mai devreme decât vrea domn’ profesor. Își face socotelile. Și mi-aș dori ca la anul, pe vremea asta, să-l sărbătorim pe domn’ profesor și să fim pe locul care duce unde e locul domnului profesor Pustai (n.r. – Pustai îl completează: ”La Merei!” – localitate în Buzău în care se antrenează FC Buzău – stârnind râsete din partea celor prezenți). Să nu mai fim la Merei. Și, ce v-am spus și atunci când ne-am întâlnit prima dată, e o onoare, și pentru noi, și sunt sigur că și pentru voi (n.r. – jucătorii), să fiți antrenați de domn’ profesor Pustai. Încă o dată, îmi dau seama că am făcut o alegere excelentă, am devenit și prieteni, sau așa îmi place să cred. Și vă mulțumesc și în numele celor care ne ajută, nu numai Campus, ci și Consiliul Județean și Primăria Buzău, pentru faptul că ne-ați făcut să trăim niște momente care nu s-au mai trăit la Buzău până acum, și vă doresc succes în campionat, dar și în cupă, pentru că vrem să fim mai sus și, cine știe, la 55 de ani, domn’ profesor să ne ducă și în prima ligă”, a transmis Felix Rache.

A mai luat cuvântul și Mihai Bunăziua, reprezentant al Campus Media, acționarul privat al FC Buzău, societatea deținută de Constantin Cristea, care i-a dăruit antrenorului un cadou și tot atunci i-a fost oferit și tortul, împachetat, după ce cântecul de la mulți ani avusese loc deja. Bunăziua, vădit emoționat, n-a mai ținut cont de nicio distanțare socială, l-a luat în brațe pe Cristian Pustai, la pupat și i-a făcut, la rândul său, urări. În schimb, Felix Rache a fost singurul dintre cei prezenți care a purtat tot timpul mască, cu excepția momentului în care a ținut discursul.

Pustai: ”Sunt prea multe laude și nu e bine”

În final, Cristian Pustai a luat cuvântul, a mulțumit celor prezenți pentru cuvintele frumoase adresate și surpriza făcută, însă a avut și un discurs realist referitor la parcursul echipei.

”Vă mulțumesc frumos. Sunt prea multe laude și nu e bine când te laudă prea mult lumea, că doar odată spun oamenii prea frumos de tine când nu mai auzi. Eu sper să facem în continuare lucruri bune. Le-am zis și jucătorilor, le mai repet, și le zic și celorlalți oameni care sunt aici și formăm un grup frumos, o familie, nici măcar la jumătatea sezonului regular nu suntem. Așa că drumul încă e lung. Ar fi bine să rămânem pe direcția asta cât e drumul ăsta, să nu ne abatem și când se trage linie să ne îndeplinim obiectivele”, a vorbit Cristian Pustai în fața celor care i-au urat la mulți ani cu ocazia aniversării a 54 de ani.

În cariera sa de antrenor, Cristian Pustai a condus echipele Chimica Târnăveni, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Rapid, FC Botoșani, Dunărea Călărași și FC Buzău. Pe aceasta din urmă a preluat-o în luna iulie 2021 și are ca obiectiv să o ducă în trei ani în Liga 1, însă țintește promovarea încă din acest sezon.

FC Buzău ocupă locul 6, ultimul care duce în play-off-ul de promovare la sezonul sezonului regular, după nouă etape din totatul de 19, cu 17 puncte, cu patru mai mult peste Metaloglobus. În runda a 10-a, echipa antrenată de Pustai joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Dacia Unirea Brăila (locul 19, 2 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-pierdut-amicalul-de-120-de-minute-cu-gaz-metan-medias-jucatorii-lui-cristian-pustai-nu-au-facut-fata-echipei-din-liga-1-19204693

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-primul-meci-are-loc-la-filiasi-ultimul-e-derby-ul-rundei-poli-timisoara-rapid-19204630

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă