Victorioși cu Vâlcea, călărășenii speră la puncte și cu Foresta, cea mai slabă echipă din ultimele cinci etape. Mihalcea: „Dacă am câștiga ar fi ceva incredibil”

Victorioși cu Vâlcea, călărășenii speră la puncte și cu Foresta, cea mai slabă echipă din ultimele cinci etape.** Mihalcea:

După înfrângerea usturătoare cu Chindia Târgoviște (5-0), Dunărea Călărași și-a mai spalat din rușine cu victoria de miercuri în fața echipei CSM Râmnicu Vâlcea (1-0). Echipa pregătită de Adrian Mihalcea a reușit astfel să mai urce o poziție în clasament, pe locul 12, a acumulat 19 puncte și s-a îndepărtat la 8 puncte de ultimul loc retrogradabil, cel ocupat de Unirea Tărlungeni (11 puncte).

Sâmbătă, de la ora 12:00, în ultima etapă a turului Ligii 2, a 19-a, călărășenii se vor deplasa la Suceava, acolo unde vor întâlni un alt adversar aflat în suferință, astfel că au șanse la un rezultat pozitiv. Dunărea întâlnește Foresta, o echipă care are o serie de cinci înfrângeri consecutive și pare într-o continuă cădere. După Suceava, Dunărea mai joacă în 2016 la Brăila și acasă cu Metalul Reșița, în primele două etape ale returului.

„Urmează două deplasări destul de grele, dar aș vrea să vorbesc mai mult de prima. Vom întâlni o echipă, Foresta, care vine după o serie negativă de 7 jocuri consecutive pierdute (n.r. – Mihalcea include și meciul pierdut cu Steaua din Cupă, însă uită că Foresta a câștigat cu Șoimii după înfrângerea cu Brașov). Este o echipă rănită, dar totuși una de o valoare destul de mare. Așteptările sunt cele normale, vrem să nu pierdem, deci ăsta este principalul obiectiv. Și dacă am câștiga ar fi ceva incredibil, am spăla așa un pic tot prim sezonul ăsta de vară-toamnă al echipei și misiunea noastră din iarnă încolo ar fi mai ușoară, nu foarte ușoară”, a descris, conform site-ului Dunării, Mihalcea meciul cu Foresta.

„Am descoperit câțiva jucători pe care, din diferite motive, îi trăsesem pe linie moartă”

Antrenorul nu va avea însă la dispoziție toți jucătorii pe care îi mai are în lot. „Din păcate, pentru noi avem probleme mari de efectiv, suntem rămași în 14-15 copii. Cu Vâlcea, pe bancă am avut trei juniori de 17 ani, dar vom încerca. Până la urmă, cei care intră în teren, primii 11, plus cei de pe bancă, sunt jucători care au dus greul în această primă parte și n-ar fi vreun debut sau vreo noutate pentru vreunul dintre ei. La nivelul lotului avem probleme, într-adevăr, mari. Bodo Kanda a luat al 4-lea cartonaș galben, deci el va lipsi, nu va juca la următorul meci. Șansa altora! Din fericire, am descoperit câțiva jucători pe care, din diferite motive, îi trăsesem pe linie moartă și mă bucur că vor avea această șansă în continuare de la etapă la etapă. Până la sfârșitul turului, acum în iarnă, unde vom trage linie și vom analiza, atât eu, cât și conducerea, pentru că așa este normal. Și vom decide ceea ce este de făcut pentru perioada de după sărbători”, a mai spus Adrian Mihalcea.

„Nu stăm foarte bine mental”

Victoria cu CSM Râmnicu Vâlcea este considerată de Adrian Mihalcea ca „o gură de oxigen pentru noi. Ar fi fost foarte greu dacă, în continuare, cel puțin până în iarnă, noi nu câștigam meciul acesta de acasă. Ne-am fi apropiat mult mai mult de zona de retrogradare. Și așa nu stăm foarte bine mental, ar fi fost mult mai greu să reușim rezultate bune în următoarele etape. Da, e ca un fel de răsplată pentru oamenii care sunt lângă noi, cei care au venit, cei care au plecat, pentru suporterii din Călărași. După un 5-0 dezamăgitor în etapa trecută, la Târgoviște, am reușit să ne „spălăm” un pic rușinea și eu zic că ne-am achitat cu brio de această problemă, cel puțin față de acești oameni”.

Înaintea etapei a 19-a, Dunărea Călărași se află pe locul 12, cu 19 puncte, iar Foresta Suceava e pe locul 10, cu 22 de puncte.

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția)

Pe aceeași temă