Victorie ”somnoroasă” pentru ”FC U” Craiova cu ASU Poli. Meciul din Bănie a fost foarte sărac în ocazii, însă salvat de un gol frumos

Anda DELIU 10 Apr. 2021, 16:19 Liga 2

”FC U” Craiova s-a impus cu 1-0 în fața celor de la ASU Poli, după un meci demn de un prolog pentru un somn strașnic într-o sâmbătă după-amiază. S-a jucat puțin la ambele porți, cu un ritm slab, la care se pare că vom fi condamnați în multe partide din play-off-ul Ligii 2. William Baeten a marcat însă un gol superb pentru olteni, după ce Valentin Munteanu și-a bătut joc de un penalty.

Dacă ASU Poli, etapa trecută, a disputat un meci foarte deschis pe terenul Dunării Călărași (de la ora 21:30!), de data aceasta nu a mai fost cazul la Craiova (de la ora 14:00). Pe un stadion în care uralele galeriei oltene au fost puse la stația de amplificare, în teren a fost un meci extrem de plictisitor.

Timișorenii au avut o singură ocazie mare în prima repriză, în minutul 28, la o reluare cu capul al lui Mera care s-a dus puțin peste poartă. Oltenii nu prea au fost periculoși și au terminat și ei repriza cu o reluare a lui Gîț, peste poartă.

Craiova, mai incisivă, ratează însă un penalty, dar tot înscrie

În repriza a doua, echipa lui Eugen Trică a pus stăpânire pe joc, încet-încet. În minutul 54, Munteanu a prins un șut care a trecut puțin peste transversala porții lui Hindrich. Peste patru minute, Mera a comis henț în propriul careu, iar arbitrul a acordat penalty. Valentin Munteanu a executat, dar a tras slab, în bara sin stânga.

Până la urmă, în minutul 70, Baeten a marcat după ce i-a luat mingea lui Cioinac și a tras la vinclu, de la 23 de metri, imparabil.

Mera, cel mai periculos om al timișorenilor

Condusă, Poli a avut ocazii doar pe final de meci. Radunovic a avut o reluare cu capul peste buturi, pentru ca, în prelungiri, Mera să aibă o șansa fantastică de a înscrie după un corner, dar Mario Enache a intervenit salvator, pe linie.

De altfel, faptul că cel mai periculos om al bănățenilor în acest meci a fost fundașul central Ioan Mera spune multe despre cum s-a jucat.

  • ”FC U” Craiova obține, astfel, primul succes pe noul stadion ”Ion Oblemenco”, la a cincea încercare.

U CRAIOVA 1948 SA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-0

William Baeten 70′

”FC U” Craiova: M. Enache – Gîț, Gugu, Paramatti (D. Ispas 77′), Huyghebaert – C. Cristea, Dr. Albu (cpt.) – Stoenac (Val. Munteanu 46′), Baeten, Rob. Răducanu (Ad. Voicu 46′) – Compagno (Andr. Ciolacu 67′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – R. Negru, Cl. Bălan, Vl. Pop, Blidar
Antrenor secund: Ovidiu Dănănae

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Codrea, Cioinac (Ignea 82′) – Al. Munteanu (Radunovic 77′), R. Rus (Plazonja 61′), P. Ivanovici (A. Manea 77′) – Axente (Casado 82′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – C. Jurj, Coadă, Bocșan
Antrenor secund: Antonio Foale

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); Asistenți: Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş); Rezervă: Mihail Sebastian Lastun (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Radu Bitea (Oradea).

Cu acest rezultat, ”FC U” Craiova a urcat din nou pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, cel puțin până mâine seară, cu 39 de puncte. În etapa următoare, intermediară, oltenii vor juca la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda (marți, 13 aprilie, ora 16:30).

Cu 33 de puncte, ASU Poli împarte cu FK Csikszereda locurile 5-6, ultimele din play-off, iar joi (ora 16:30) va avea meci acasă cu Rapid.

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

Anda DELIU 10 Apr. 2021, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă