Victorie mare pentru Ripensia, cu Turris Oltul, după un meci cu un arbitraj foarte slab. Cosmin Petruescu: ”Jocul greșeala așteaptă”

Anda DELIU 31 Oct. 2020, 20:39 Liga 2

Ripensia s-a impus, sâmbătă, cu 4-2 în jocul de acasă cu Turris Oltul Turnu Măgurele, meci care a beneficiat de un nou „experiment” cu o brigadă sută la sută feminină. Arbitra Iuliana Demetrescu a făcut o serie de greșeli și a trebuit să fie tot meciul sprijinită de ”rezerva” Alina Peșu. După o decizie eronată, s-a generat un prim penalty și o eliminare pentru teleormăneni, iar de aici, firește, fiind vorba de o fază la scorul de 0-0, toată desfășurarea partidei a fost influențată.

Jocul din etapa a 10-a a Ligii 2 s-a disputat pe un teren de la Electrica ce a ajuns să arate din nou ca un câmp desfundat de cartofi. După un șut al lui Liviu Mihai, care s-a dus puțin pe lângă poarta lui Dobre, au început evenimentele ”palpitante”. Arbitra de centru a interpretat o respingere ce nu s-a dus în corner a lui Sălcianu ca pasă la portar și a dat o lovitură liberă indirectă. După executare, șutul lui Călin a mers în brațul lui Florinel Mitrea, care a fost eliminat. Penalty-ul dictat regulamentar pentru henț a fost însă complet ratat de același Tudor Călin, care a tras peste transversală.

Ripensia a început să înscrie mai mult din acțiune

Cu om în plus, în minutul 28, după o lovitură liberă, Ripensia a reușit să marcheze, prin Darius Țieranu, atent la respingerea portarului după execuția lui Vlad Tudorache de la peste 25 de metri.

A fost un meci cu multe nervozitate, în care arbitra Demetrescu a țipat de multe ori la jucători și a dat avertismente inclusiv celor de pe bancă, siderați de multe ori pe bună dreptate de deciziile sale și de permanenta consultare cu rezerva mult mai pricepută într-ale arbitrajului, Alina Peșu.

Din nou, Coulibaly a jucat bine pentru roș-galbeni și a și avut o ocazie la 1-0. Până la pauză, Ripensia a mai marcat, la o fază la care apărarea oaspeților a fost complet visătoare, Blănaru a greșit ca un amator, iar Sokovic a putut marca nestingherit pe lângă Păun.

Semne de revenire la Turris după pauză, dar insuficient

După trecerea pe la cabine, S-a văzut o îmbunătățire a jocului teleormănenilor. Sălcianu a prins un șut foarte bun, care s-a dus puțin pe lângă poarta gazdelor. De la intrare, Florian Haită a avut nevoie de nici două minute pentru a înscrie la o fază la care a trecut foarte lejer prin defensiva timișoreană și a tras în forță la colțul lung.

După 2-1 în minutul 66, bucuria a ținut puțin pentru cei din Turnu Măgurele. Peste cinci minute, a fost rândul Ripensiei să marcheze, la o fază început de Valerii Macrițchii și finalizată de Denis Golda, după ce primul șut a fost respins de apărarea adversară.

Alte două penalty-uri, dintre care unul visat de arbitră

În minutul 68, s-a dictat din nou lovitură de la 11 metri, deoarece Turris a continuat să preseze. Gladun a făcut un fault clar în careu, iar Adrian Voicu a înscris pentru 3-2.

Formația lui Erik Lincar nu a putut egala, iar în minutul 81, s-a dictat penalty la o fază la care Golda mai degrabă a simulat, iar arbitra s-a lăsat păcălită.

De data aceasta, Tudor Călin a marcat, iar finalul de meci a adus din nou un moment incredibil cu arbitra de centru în prim-plan. Demestrescu a avut nevoie de aproape un minut de ”meditație” pentru a-și da seama că Ripensia trebuie să facă trei schimbări deodată, deoarece nu mai avea dreptul la altă întrerupere.

Cosmin Petruescu a admis că terenul a fost un dezastru

Antrenorul Ripensiei a precizat că își felicită elevii pentru cum s-au descurcat pe terenul desfundat.

”Din punctul meu de vedere, a fost o victorie muncită. O victorie meritată, după aspectul general al jocului. Nu este vina noastră că oaspeții au evoluat cu un om în minus. Jocul greșeală așteaptă. Și noi am greșit în alte partide și adversarii ne-au taxat de câte ori au avut posibilitatea. Eu mă bucur pentru atitudinea pe care au avut-o băieții noștri pe tot parcursul jocului, atât cei care au intrat de la început, cât și cei intrați pe parcursul aprtidei. Am făcut un joc tactic foarte bun, am și înscris de patru ori, am avut un penalty ratat. Una peste alta consider că a fos to dimineață de sâmbătă reușită pentru echipa noastră. Îi felicit pe băieți pentru că s-au dăruit admirabil pe acest teren incredibil de greu”, a spus Petruescu.

Gratulații și către Lincar

Petruescu a refuzat să comenteze arbitrajul, dar a avut aprecieri fair-play despre adversar. ”Eu nu am ce să comentez despre arbitraj. Am spus-o de nenumărate ori, am spus-o și atunci când greșelile de arbitraj au fost în defavoarea noastră. Cred în legea compensației, că numărul de greșeli de arbitraj în favoarea ta este egal cu cel al celor împotriva ta, aproximativ. Asta ca o glumă. În schimb, noi antrenorii cred că ar trebui să ne vedem mai mult de joc. Îl felicit pe Erik, a făcut o echipă frumoasă al Turnu Măgurele. Îmi pare rău sincer pentru ratatrea promovării în ultimele secunde. Îi doresc putere de muncă, răbdare și încredere, pentru că are o echipă frumoasă cu care cred eu că poate să își atingă obiectivul în acest an”, a adăugat Conferențiarul”.

RIPENSIA TIMIȘOARA – TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE 4-2

Darius Țieranu 28′, Nemanjia Sokovic 43′, Denis Golda 66′, Tudor Călin 82′ – penalty / Florian Haită 61′, Adrian Voicu 69′ – penalty

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun (Maric 87′) – Val. Macrițchii (Stoi 76′), T. Călin (cpt.), Coulibaly – Vasluian (Urvanțev 87′), Sokovic (Golda 55′), Vl. Tudorache (C. Sîrbu 87′)
Rezerve neutilizate: Mociu, Păduraru – Burdeț, Rogac
Antrenor: Cosmin Petruescu

Turris Oltul: Aur. Păun – Nicola (Buleică 46′), Ct. Pîrvulescu, Sălcianu, Mitrea – Cr. Pușcaș – Al. Sima (Ad. Niță 76′), Sil. Pană (cpt.)(Damașcan 76′), Liv. Mihai (Haită 61′), Ad. Voicu – Blănaru
Rezerve neutilizate: Matache – Bg. Matei, Butoiu, Rob. Neacșu
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Florinel Mitrea 24′ (roșu direct)

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Petruţa Iugulescu (Târgovişte) și Daniela Constantinescu (Craiova); Rezerve: Ionela Alina Peşu (Craiova); Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) și Antonie Burtea (Reşiţa).

Ripensia a urcat, momentan, pe locul 13 cu 12 puncte acumulate în nouă meciuri. Runda viitoare va juca în deplasare la Concordia Chiajna. Turris Oltul a rămas cu 15 puncte după 10 meciuri și ocupă, momentan, locul 7. Sâmbata viitoare va primi vizita echipei din Miercurea Ciuc, FK Csikzereda.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

Anda DELIU 31 Oct. 2020, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă