CS Mioveni câștigă primul meci în play-off, iar încrederea crește înaintea barajului de promovare. Constantin Schumacher: ”Victoria cu FK Miercurea Ciuc ne descătușează”

Andrei PASCU 02 May. 2024, 21:02 Liga 2

CS Mioveni a avut nevoie de opt meciuri pentru a bifa prima victorie în play-off-ul Ligii 2! Partida cu FK Miercurea Ciuc, din etapa a 8-a, de acasă, a consemnat pentru formația lui Constantin Schumacher primul succes în grupa pentru promovare.

CS Mioveni i-a învins pe elevii lui Robert Ilyeș cu 3-1, după ce la pauză conducea cu 3-0.

Victorie la scor obținută de CS Mioveni, 3-1 cu FK Miercurea Ciuc

A fost o descătușare a Mioveniului, care a marcat gol după gol în prima parte. A consemnat toate reușitele în mai puțin de jumătate de ori de joc, iar omul meciului a fost Remus Guțea, care a reușit dubla în 11 minute, în minutele 7 și 18. Apoi, rezultatul primei părți a fost stabilit în urma unei reușite semnate de experimentatul Ștefan Blănaru, în minutul 26, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă.

În partea a doua, FK Miercurea Ciuc a redus din diferență prin Richard Jelena, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 64, dar CS Mioveni a reușit să se impună cu 3-1.

  • CS Mioveni, contra FK Miercurea Ciuc: Fl. Croitoru – Trașcu, R. Garutti, Cr. Ignat (Burnea 62′), Șerbănică (cpt.) – Massaro (Văsălie 76′), Cărăruș, D. Toma (Căprescu 46′), Guțea (Duțan 62′) – Șt. Blănaru (Mih. Costea 76′), Al. Cr. Stan
    Rezerve neutilizate: Val. Sima – M. Dică, Gogor, Bolohan

Constantin Schumacher, după victoria contra lui Robert Ilyeș: ”Echipa s-a descătușat”

La finalul partidei, la conferința de presă, Constantin Schumacher a declarat că victoria le va da cu siguranță mai multă încredere jucătorilor săi, atât pentru ultimele meciuri din play-off-ul Ligii 2, cât și pentru dubla din barajul de promovare în SuperLiga României.

Era o presiune pentru CS Mioveni că nu reușea să câștige, dar jucătorii, după primul gol contra ciucanilor, s-au descătușat, după cum a declarat chiar ”principalul”.

Am jucat bine și în meciurile trecute, dar neșansa a făcut ca noi să nu deschidem scorul. Dacă marcam prima, așa cum s-a întâmplat la meciul de azi, echipa se descătușa. Am avut încredere în noi azi după ce am marcat, iar asta s-a văzut în joc.

Dacă marcam și până acum, în meciurile trecute, cred că aveam moral! Cred că echipa a arătat bine în multe momente, dar neșansa a făcut să nu înscriem. Ăsta e fotbalul, mergem înainte, jucătorii sunt cu moralul ridicat după ce s-a întâmplat azi.

Următoarele două meciuri trebuie tratate serios și apoi pregătim barajul. Jucătorii își doreau să marcheze, iar azi, după ce am marcat primul gol, au venit și celelalte.

Jucătorii au fost relaxați acum, primul gol cred că i-a și descătușat, iar asta s-a văzut. Am mai avut și alte ocazii după cele trei goluri, mai puteam marca de două ori, dar sunt bucuros că jucătorii au evoluat astfel.  

Guțea a marcat două goluri, e un jucător tânăr, de viitor, pe care voi miza în continuare”, a afirmat Constantin Schumacher la conferința de presă.

CS Mioveni se pregătește pentru barajul de promovare

CS Mioveni continuă să fie ultima în play-off-ul Ligii 2, pe locul 6, și după etapa a 8-a, cu 39 de puncte. A început play-off-ul în deplasare, contra Unirea Slobozia (scor 0-1), iar în etapa a 2-a a disputat primul duel acasă, contra Gloria Buzău (scor 1-1), pentru ca apoi să remizeze în deplasarea cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-1). Ulterior, a mai urmat un egal, 0-0 cu CSC Șelimbăr, dar a și înregistrat trei eșecuri la rând, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 0-1 cu Unirea Slobozia și 0-1 cu Gloria Buzău, până la victoria cu FK Miercurea Ciuc.

CS Mioveni are următorul meci în deplasare, cu CSC Șelimbăr. Constantin Schumacher a făcut analiza ultimelor dueluri din play-off, dar și ce așteptări are de la barajul pentru promovare.

Noi am fost un grup până acum, suntem un grup și de acum înainte!

Am patru jucători care au luat galben azi și nu pot juca în următorul meci, doi-trei accidentați, mi-e foarte greu să găsesc 20 de jucători, dar sunt sigur că cei care vor intra vor face tot ce vor putea în partida care urmează.

(N.r. – Dacă are preferințe în privința adversarei din barajul de promovare) Jucăm cu echipe din Liga 1, oricare va fi adversarul va fi greu! Recunoaștem acest lucru, nu suntem favoriți la baraj, dar dacă vom avea atitudine, ambiție sunt sigur că ne vom autodepăși și vom juca așa cum trebuie”, a mai spus Schumacher.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 02 May. 2024, 21:02 Liga 2
Pe aceeași temă