Valentin Țicu nu mai merge la acțiunea naționalei României sub 21 de ani, din cauza problemelor medicale. În schimb, a fost convocat un alt jucător din Liga 2, de la Steaua

Andrei PASCU 25 May. 2022, 16:31 Liga 2
Valentin Țicu nu mai merge la acțiunea naționalei României sub 21 de ani, din cauza problemelor medicale. În schimb, a fost convocat un alt jucător din Liga 2, de la Steaua

Florin Bratu a fost nevoit să facă două modificări de lot pentru acțiunea naționalei României sub 21 de ani, pentru partidele amicale din luna iunie. Doi jucători din Liga 2 sunt implicați, unul care nu va mai merge sub tricolor, altul care va face pasul în lotul pentru confruntările cu Georgia U21 și Slovacia U21.

Valentin Țicu nu poate participa la acțiunea României U21. Raul Bălbărău, convocat de urgență

Potrivit unui comunicat emis de FRF, Otto Hindrich, de la CFR Cluj, și Valentin Țicu, de la Petrolul, nu vor mai ajunge sub comanda lui Florin Bratu din cauza unor probleme de ordin medical.

În locul lor au primit telegrame de urgență doi fotbaliști, iar unul este portarul echipei Steaua, Raul Bălbărău, care i-a luat astfel locul campionului României, portarul CFR-ului. În același timp, Florin Bratu a decis să îl convoace în locul lui Țicu pe Alexandru Țîrlea, fundașul formației Alaves, din Spania.

  • În lotul României U21 se mai regăsesc doi jucători din Liga 2: portarul Szilard Gyenge (FK Miercurea Ciuc) și fundașul Tudor Telcean (CS Comunal Șelimbăr).

Din motive medicale, jucătorii Otto Hindrich și Valentin Țicu nu se vor alătura lotului U21 pentru această acțiune, astfel că în locul lor au fost convocați Raul Bălbărău (CSA Steaua) și Alexandru Țîrlea (Alaves | Spania)”, a anunțat Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Petrolul și Steaua au făcut și ele publice informațiile

De altfel, Petrolul și Steaua au anunțat situațiile în care se regăsesc Valentin Țicu, respectiv Raul Bălbărău. Campioana Ligii a 2-a a accentuat și ea ideea că al ei căpitan nu mai merge la acțiunea naționalei sub 21 de ani din cauza unor probleme medicale, iar Steaua s-a bucurat de convocarea portarului ei.

”Din cauza unei probleme de natură medicală, Vali Țicu nu poate onora convocarea la lotul U21, jucătorul nostru urmând, în această perioadă, un program de recuperare. Multă sănătate!”, a notat Petrolul.

Raul Bălbărău, convocat la naționala U21!

Portarul Stelei a fost convocat de selecționerul Florin Bratu pentru cele două partide amicale cu Georgia şi Slovacia.

Naționala României pregătește participarea la EURO 2023, competiția U21 pe care România o găzduiește alături de Georgia.

Meciurile amicale vor fi următoarele:

3 iunie – Georgia U21 – România U21
7 iunie – Slovacia U21 – România U21”, a precizat Steaua.

Lotul naționalei României sub 21 de ani actualizat:

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Szilard Gyenge (FK Miercurea Ciuc), Raul Bălbărău (Steaua);
Fundași: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Tudor Telcean (CS Comunal Șelimbăr), Victor Dican (FC Botoșani), Alexandru Țîrlea (Alaves | Spania), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia);
Mijlocași: Marius Corbu (Academia Pușkaș | Ungaria), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanța), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Damian Isac (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța);
Atacanți: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Markovic (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj);

Naționala sub 21 de ani a României, două meciuri test în iunie

România U21 va întâlni Georgia U21 la 3 iunie, iar duelul cu Slovacia U21 a fost programat patru zile mai târziu, la 7 iunie. Ambele confruntări vor avea loc în deplasare pentru tricolorii lui Florin Bratu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Andrei PASCU 25 May. 2022, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă