Valentin Coșereanu s-a accidentat grav în meciul Unirea Dej – CS Mioveni 0-1. Schumacher: ”Pentru el s-au luptat băieții. Și-a rupt genunchiul, rotula”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2023, 10:46 Liga 2
Valentin Coșereanu s-a accidentat grav în meciul Unirea Dej - CS Mioveni 0-1. Schumacher: ”Pentru el s-au luptat băieții. Și-a rupt genunchiul, rotula”

CS Mioveni a încheiat prima parte a sezonului de Liga 2 2023-2024 cu o victorie în deplasare, 1-0 la Unirea Dej, contra unei formații modeste din această ediție de campionat.

Unicul gol al jocului desfășurat sâmbătă, pe un ”teren execrabil”, așa cum l-a numit după meci antrenorul Constantin Schumacher, a fost reușit de fundașul central Alexandru Dandea, care a marcat cu capul în urma unei centrări venită dintr-un corner din partea dreaptă.

Cu acest rezultat, trupa argeșeană retrogradată în vară din prima ligă, face încă un pas spre calificarea în play-off, în ciuda diverselor probleme pe care le-a întâmpinat în special pe final de an, după arestarea primarului din Mioveni și a situației financiare proastă de la club.

Valentin Coșereanu s-a accidentat grav în meciul Unirea Dej – CS Mioveni 0-1

Partida de la Dej a fost marcată și de o accidentare gravă a unui dintre jucătorii lui Constantin Schumacher. În minutul 19, Valentin Coșereanu a călcat strâmb într-un duel pentru minge, iar genunchiul piciorului stâng a avut de suferit. Experimentatul mijlocul nu a mai putut continua jocul, a primit îngrijiri pe gazon, a fost urcat în ambulanță și transportat inițial în afara terenului.

Meciul s-a reluat după circa opt minute, cu Davide Massaro introdus pe teren, însă a fost întrerupt după patru minute, când ambulanța a părăsit stadionul Municipal pentru a-l duce pe Coșereanu la spital. Cum regulamentul nu permite ca un meci să se desfășoare fără două echipe medicale la stadion, arbitrul Sergiu Anton a oprit jocul până când o altă ambulanță va veni la fața locului. S-a mai stat încă vreo zece minute până s-a întâmplat asta.

Accidentarea lui Coșereanu este gravă, potrivit spuselor antrenorului său, Constantin Schumacher. ”O victorie extraordinară și i-o dăruim lui Coșereanu, că și-a rupt genunchiul, rotula, i-a sărit rotula în timpul meciului și astăzi pentru el s-au luptat băieții, au avut o atitudine exemplară, pe un teren execrabil. Îi felicit pentru atitudinea pe care au avut-o, merită din plin să fie felicitați și să încercăm să ne menținem cât mai mult acolo sus”, a spus Schumacher la Sport Arena de Weekend, emisiune a postului Metropola TV.

  • Valentin Coșereanu (32 de ani) a evoluat în toate cele 15 meciuri din acest sezon, de cinci ori a intrat ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, motiv pentru care a prins doar 571 de minute pe teren. A înscris 2 goluri, cu CSM Reșița (2-1) și CS Tunari (4-0).

  • Tot în această etapă, o accidentare extrem de gravă a suferit și Stejărel Vișinar, căpitanul Ceahlăului, în meciul cu Unirea Slobozia. Acesta și-a rupt glezna piciorului stâng.

Constantin Schumacher spune că e surprins de parcursul echipei: ”Nici noi nu ne așteptam”

După 15 etape, la finalul anului 2023, CS Mioveni se situează pe locul 4 în Liga 2, cu 26 de puncte acumulate, fiind la șase punct sub liderul CSC Șelimbăr și la patru puncte deasupra primelor trei echipe aflate sub locurile calificabile în play-off.

CS Mioveni a pornit sezonul cu mesajul public că se luptă doar pentru a-și asigura menținerea în Liga 2, însă a continuat să își aducă jucători experimentați, astfel că și rezultatele au fost pe măsură. Nu este nicio surpriză faptul că echipa se situează în acest moment pe play-off.

Schumacher și colaboratorii săi din stafful tehnic au reușit să formeze un grup unit, care să reușească să treacă prin perioada grea financiară pe care o traversează clubul, mai ales după ce primarul Mioveniului a fost reținut în urma unui flagrant.

”Nici noi nu ne așteptam la un parcurs așa de bun. Jucătorii s-au mobilizat. Eu îi felicit pentru tot ceea ce fac la antrenamente și la jocuri. Se dăruiesc, cu toate lucrurile care sunt pe la noi. Toată lumea care e lângă noi încearcă să facă tot posibilul să ne susțină și să ne ajute să trecem de perioada asta mai puțin dificilă. Jucătorii sunt cei care trebuie să ia laurii acestui meci sau acestui sfârșit de an”, a mai declarat Schumacher.

CS Mioveni, în victoria cu Unirea Dej: Fl. Croitoru – Gogor, Dandea, R. Garutti, Șerbănică (cpt.), Bolohan (Căprescu 82′), Cărăruș, D. Toma (Tomozei 82′), Guțea (Duțan 74′), Coșereanu (Massaro 26′), Blănaru (Tincău 74′). Rezerve neutilizate: Val. Sima – Pleșa, Văsălie, M. Dică.

Schumacher: ”Continuăm și toată lumea care este lângă noi face tot posibilul ca să susțină această echipă”

Echipa va intrat în vacanță de săptămâna care urmează, însă nu înainte ca stafful să transmită programul de pregătire al jucătorilor.

Reunirea va avea loc în data de 8 ianuarie, după cum a susținut Schumacher.

”Săptămâna viitoare avem discuții. Ne pregătim de programul pe care îl facem până începem pregătirea, pe 8 ianuarie, ne organizăm să vedem de avem de făcut. Continuăm și toată lumea care este lângă noi face tot posibilul ca să susțină această echipă, pentru că e păcat pentru munca pe care am depus-o”, a încheiat Constantin Schumacher.

Ultimele patru etape din sezonul regular se vor disputa în 2024, începând cu ultimul weekend al lunii februarie, iar CS Mioveni va mai întâlni: CSM Alexandria (acasă), CSC Șelimbăr (deplasare), Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto:Ioana Mihalcea (GSP.ro) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-si-a-distrus-public-jucatorii-dupa-partida-unirea-dej-cs-mioveni-19295155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-unirea-slobozia-ceahlaul-2-1-19295224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-pierdut-ultimul-meci-din-2023-0-1-cu-csm-slatina-in-etapa-15-din-liga-2-19295195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihalcea-s-ar-fi-multumit-si-cu-un-egal-din-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Marius ANGHEL 03 Dec. 2023, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă