UTA a renunțat oficial la lupta pentru locul de Liga 1. Motivarea conducerii: șanse reduse la TAS și nu vor să-și strice relațiile cu FRF

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2016, 17:31 Actualizat: 15 Sep. 2016, 17:34 Liga 2
UTA a renunțat oficial la lupta pentru locul de Liga 1.  Motivarea conducerii: șanse reduse la TAS și nu vor să-și strice relațiile cu FRF

După apariția comunicatului pe site-ul FRF în care se anunța că UTA Bătrâna Doamnă a renunțat la cererea formulată împotriva pârâților Rapid București, ACS Poli Timișoara și Liga Profesionistă de Fotbal cu privire la reprimirea în Liga 1 a celor de la ACS Poli în locul falimentarei Rapid, conducerea clubului arădean a emis un comunicat prin care își explică decizia.

„Clubul UTA, după mai multe discuții și consultări cu juriști interni și internaționali de specialitate în regulamentele FRF, UEFA și FIFA, a luat decizia de a renunța la acțiunea promovată la Comisia de Disciplină și Etică privind dreptul de promovare și înscrierea în Liga I a echipei clubului pentru următoarele motive:

1. Jurisprudența TAS din soluționarea litigiului dintre cluburile CS Chiajna și Rapid București, având același obiect – promovarea în Liga I (ce ar fi urmat să fie aplicată și în cauza clubului UTA Arad), este defavorabilă clubului UTA, întrucât în respectivul litigiu a fost pronunțată o decizie în favoarea clubului care a retrogradat din Liga I și care fusese înlocuit de către clubul Rapid București, prin decizia FRF, ca urmare a disputării unui joc de baraj;

2. Estimarea că litigiul este unul de lungă durată, cu judecarea cauzei la Comisia de Disciplină, Comisia de Recurs și, ulterior, la Tribunalul Sportiv (TAS) de la Lausanne, situație în care ar fi existat posibilitatea pronunțării unei decizii definitive, indiferent de soluție, cel mai optimist la sfârșitul anului 2016.

3. Clubul nostru se află și în această ediție de campionat în luptă pentru promovarea în Liga I, fapt pentru care am considerat necesară menținerea unui climat de înțelegere și colaborare cu conducerea forului fotbalistic.

4. Clubul UTA Arad propune modificarea prevederilor regulamentare ale art. 18.1 din ROAF, în sensul armonizării prevederii referitoare la ocuparea locurilor vacante cu sistemul actual competițional prin disputarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga I”, sună anunțul conducerii UTA.


 

Chiar dacă la un moment dat susțineau că vor face tot ceea ce este omenesc posibil pentru a li se repara nedreptatea făcută în această vară, odată cu reprimirea în Liga 1 a celor de la ACS Poli în locul falimentarei Rapid, șefii UTA-ei par să fi renunțat la orice demers. Sau cel puțin asta înțelegem din comunicatul săptămânal al Comisiei de Disciplină a FRF în care se specifică: „Comisia ia act de cererea de renunțare formulată de reclamantul ACS UTA Bătrâna Doamnă” la sesizarea împotriva pârâților Rapid București, ACS Poli Timișoara și Liga Profesionistă de Fotbal.

Dincolo că fanilor arădeni le place sau nu, e o decizie logică din moment ce Comisia a tot amânat un răspuns la acea sesizare, timp în care s-au scurs aproape două luni din noua ediție a Ligii 1, condiții în care e clar că „trenul” a trecut demult. Dar, până la urmă, această situație de fapt era ușor de anticipat.

În fine, la conferința de presă de azi a clubului UTA vom afla dacă va fi apelat TAS-ul în această chestiune, deși bănuim răspunsul.

CITEȘTE și: UTA nu duce lipsă de oferte neserioase, dar, în seriozitatea ei aduce măcar un fundaș central? Poate și un atacant…

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2016, 17:31 Actualizat: 15 Sep. 2016, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă