UTA a reacționat după mesajele transmise de ”ultrași”. Ce spune despre presiunile fostului primar Falcă și demersul apelului la TAS împotriva FRF

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2020, 15:43 Actualizat: 05 Jun. 2020, 15:48 Liga 2
UTA a reacționat după mesajele transmise de ”ultrași”. Ce spune despre presiunile fostului primar Falcă și demersul apelului la TAS împotriva FRF

Ultima acțiune a ”ultrașilor” utiști a determinat conducerea clubului arădean să ia atitudine și să transmită în mod oficial, și în scris, că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva Federației Române de Fotbal, în speța înjumătățirii punctelor înainte de play-off-ul care decide promovarea în Liga 1. Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, UTA infirmă zvonurile că fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, ar face presiuni asupra șefilor ”Bătrânei Doamne” pentru a nu se mai merge la TAS și prezintă cei doi avocați care vor reprezenta clubul la apelul tribunalului din Elveția.

Suporterii fanatici ai liderului Ligii 2 au avut, joi, o postare pe pagina de Facebook Ultras Arad împotriva lui Răzvan Burleanu, șeful FRF, și a fostului edil-șef al Aradului, Gheorghe Falcă, pe care l-au poreclit faraonul, dar au avut și un mesaj de încurajare pentru conducerea clubului UTA. Susținătorii liderului Ligii 2 au aflat că actualul europarlamentar, Falcă, le-ar fi sugerat conducătorilor UTA-ei să nu îl reclame pe Răzvan Burleanu și FRF la TAS, a scris Sport Arad.

”Din spatele cortinei apare o nouă colaborare:
Burleanu și faraonul – militanți anti promovare
Pregătesc manevre de intimidare!”, a fost unul dintre mesajele arătate de ultrașii utiști.

UTA: ”Echipa de avocați este în faza definitivării apelului care va fi prezentat la TAS”

UTA a avut, astăzi, un comunicat în care informează ”suflarea utistă” că nu a abandonat ideea de a ataca decizia FRF la TAS, susținând că fostul primar al Aradului nu a făcut presiuni asupra conducerii clubului și anunțând că cei doi avocați care vor reprezenta gruparea la tribunalul de la Lausanne sunt Cosmin Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț.

Totodată, echipa lider din Liga 2 susține că ”în prezent, echipa de avocați este în faza definitivării apelului care va fi prezentat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”.

Comunicatul clubului UTA:

”Informăm suflarea utistă că nu am abandonat ideea de a ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne hotărîrea reluării campionatului ligii secunde cu punctele înjumătățite. Contrar zvonurilor apărute în media, nu au existat niciun fel de presiuni asupra noastră în acest sens. În continuare, vă prezentăm echipa juridică la care a apelat clubul nostru în acest demers. UTA este reprezentată de doi avocați și profesori la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ne-a impresionat atașamentul pentru ceea ce înseamna clubul UTA, o tradiție deja în familia domnului Costaș. Pasiunea și respectul pentru performanțele și tradiția clubului nostru (vezi linkul https://wesport.ro/stiri/avocatul-batranei-doamne-386), alături, desigur, de competența și experiența profesională incontestabilă, sunt coordonatele care ne-au determinat într-un mod natural, firesc, să luăm hotărîrea ca domnul avocat și echipa sa să ne reprezinte în demersul de a recupera ceea ce ne-a fost luat într-un mod neregulamentar, din punctul nostru de vedere.

Cosmin-Flavius Costaș este avocat în Baroul Arad (2005), doctor în drept și conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are o vastă experiență în litigii la nivelul tuturor instanțelor naționale, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene și a instanțelor de arbitraj sportiv, fiind asociatul coordonator al societății civile de avocați Costaș, Negru & Asociații. În prezent este titularul cursurilor de Dreptul finanțelor publice, Contencios fiscal, Introduction to European Tax Law, European & Comparative Tax Law și Probleme ale fiscalității naționale și europene, iar în perioada 2017 – 2020 a predat, alături de Septimiu Puț, singurul curs permanent de Dreptul sportului predat la o Facultate de Drept din România.

Septimiu Ioan Puț este avocat în Baroul Cluj (2006), doctor în drept și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este un foarte bun avocat pledant la nivelul tuturor instanțelor naționale și coordonatorul unui cabinet de avocatură la Cluj-Napoca. Cu începere din anul 2017 a susținut în parteneriat cursul de Dreptul sportului la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar de la începutul anului 2020 este titularul acestui curs. În plus, desfășoară activități didactice în domeniile Teoria generală a dreptului și Dreptul finanțelor publice.

În prezent, echipa de avocați este în faza definitivării apelului care va fi prezentat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, apel care trebuie introdus în termen de 21 zile de la data validării, de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, a deciziilor referitoare la formatul și regulile aplicabile continuării competiției în Liga a II-a de fotbal.”

UTA voia să fie declarată direct promovată în Liga 1 de FRF

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei variante de încheiere a acestui sezon de Liga 2 suspendat din cauza pandemiei de COVID-19. Varianta cu ”înghețarea” ediției pentru ocupantele locurilor 7-18 și neretrogradarea niciunei formații, respectiv disputarea unui play-off de cinci etape de primele șase clasate pentru stabilirea promovatelor a fost aprobat de majoritatea cluburilor. În play-off se va intra însă cu jumătate din punctele acumultate de echipe în cele 24 de etape desfășurate până acum.

Această înjumătățire de puncte înainte de debutul play-off-ului defavorizează în primul rând clubul UTA, care era detașat în clasament în sezonul normal. Acum, după înjumătățire, arădenii nu vor mai avea 11, 12 sau 13 puncte avans, ci cinci sau șase față de CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Însă jucătorii lui Laszlo Balint nu vor mai avea 14 etape până la finalul sezonului, ci doar cinci.

UTA voia să fie declarată direct promovată în Liga 1 de către FRF, iar celelalte cinci echipe să se bată între ele pentru al doilea loc promovabil și poziția care duce la barajul pentru promovare.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2020, 15:43 Actualizat: 05 Jun. 2020, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă