Unirea Ungheni, parteneriat cu ”U” Cluj! Clubul din Cluj susține că se va implica la trupa din Mureș și la nivel de management și nivel tehnic!

Marius ANGHEL 25 Oct. 2024, 22:10 Liga 2
Unirea Ungheni, parteneriat cu ”U” Cluj! Clubul din Cluj susține că se va implica la trupa din Mureș și la nivel de management și nivel tehnic!

După promovarea în premieră în Liga 2, consemnată în vară, Unirea Ungheni a reușit în această săptămână o mutare importantă pentru imaginea sa.

Clubul din județul Mureș a semnat un parteneriat cu Universitea Cluj, club din județul Cluj cu principala sa echipă aflată pe locul 1 în SuperLigă în acest moment, ”pentru dezvoltarea tinerelor talente”.

Mai mult, ”U” Cluj spune că se va implica la Unirea Ungheni și la nivel de management și la nivel tehnic, astfel că rămâne de văzut ce fel de schimbări vor interveni la clubul din Liga 2, care, neoficial, devine un fel de ”satelit” al actualului lider din prima ligă.

Parteneriat între ”U” Cluj și Unirea Ungheni

”Parteneriatul strategic” dintre clubul clujean și cel mureșean a fost semnat joi, 24 octombrie, și anunțat inițial de Universitatea Cluj. La scurt timp, Unirea Ungheni a avut și ea o reacție despre acest acord și a transmis următorul mesaj:

”O veste foarte bună pentru lumea fotbalistică mureșeană și nu numai!
Cel mai bine clasat club al județului Mureș în competițiile fotbalistice de performanță C. S. Unirea Ungheni 2018, continuă viziunea de a crea și a întreține performanța în sport printr-un acord de colaborare cu FC Universitatea Cluj!
Întreg demersul are în vedere dezvoltarea în cele mai bune condiții, a tinerelor talente!
FORZZA UNIREA! FORZZA UNGHENI!”

”U” Cluj își va trimite jucători la Unirea Ungheni, unde se va implica și în management, dar și la nivel tehnic!

”U” Cluj a avut un comunicat mai detaliat despre ceea ce înseamnă acest parteneriat cu Unirea Ungheni.

Jucători tineri de la echipa clujeană vor fi împrumutați la cea din Ungheni, pentru a putea avea meciuri la nivelul Ligii 2 și pentru a avea o trecere ”mai ușoară și mai eficientă” de la nivelul junioratului la prima echipă a Universității.

Pe lângă acest lucru, ”U” Cluj spune că se va implica la Unirea Ungheni și la nivel de management și la nivel tehnic! Totodată, cele două cluburi vor să atragă sponsorizări comune!

În plus, tinerii ”talentați” care aparțin de Unirea Ungheni vor avea ușa deschisă mai ușor către ”U” Cluj!

”FC Universitatea Cluj și clubul Unirea Ungheni au ajuns la un acord privind semnarea unui parteneriat strategic care are ca obiectiv principal dezvoltarea fotbalului juvenil și a jucătorilor de perspectivă.

Acest acord oferă jucătorilor din Academia FC Universitatea Cluj șansa de a-și completa și continua, la nivelul ligii secunde, procesul de dezvoltare și maturizare sportivă.

De asemenea, parteneriatul va oferi tinerilor noștri fotbaliști oportunitatea de a se acomoda și adapta la intensitatea și nivelul partidelor de seniori, facilitând astfel o trecere mai ușoară și mai eficientă de la Academie la prima echipă a Universității.

În al treilea rând, parteneriatul cu Unirea Ungheni va permite clubului nostru să își extindă aria de selecție și să ofere unor jucători de perspectivă șansa de a-și dovedi calitățile la nivelul ligii secunde, înainte de a face pasul spre FC Universitatea Cluj.

Totodată, jucătorii talentați din pepiniera clubului din Ungheni vor avea ocazia să facă pasul spre una dintre cele mai bine cotate academii din România și să evolueze în competițiile de elită la nivel de juniori.

Colaborarea vizează și transferul de know-how dintre FC Universitatea Cluj spre Unirea Ungheni la nivel de management și la nivel tehnic.

Parteneriatul deschide și oportunitatea de a atrage sponsorizări comune. Cele două cluburi vor oferi partenerilor ocazia să își crească aria de expunere atât la nivelul Superligii, cât și în al doilea eșalon fotbalistic din România”, sună comunicatul clubului din Cluj-Napoca.

  • La nivel de academii în România, în clasamentul întocmit de FRF pe anul 2024, ”U” Cluj s-a aflat pe locul 3, cu 86,48 puncte, după FCV Farul Constanța (92.53) și FK Miercurea Ciuc (87.66). Unirea Ungheni nu apare în acest top care are 124 de cluburi participante.

Adrian Pop: ”Am ajuns, practic, la ceea ce ne-am propus la începutul proiectului Unirea Ungheni”

A doua zi după acest anunț, cele două cluburi au organizat și o conferință de presă, la Cluj Arena, pentru a vorbi despre acest parteneriat.

La eveniment au participat directorul executiv al Universitatea Cluj, Sevastian Botnari, managerul sportiv Gabriel Giurgiu, secretarul general Bogdan Cantor, pe de o parte, respectiv președintele Unirea Ungheni, Adrian Pop, și primarul orașului Ungheni, Victor Prodan.

Mai jos vă redăm declarațiile ale celor cinci persoane, transmise de ”U” Cluj.

”Ne bucurăm că am ajuns, practic, la ceea ce ne-am propus la începutul proiectului Unirea Ungheni. Dorința mare a noastră a fost să ajungem la liga a doua și să putem să dezvoltăm și să creăm condiții foarte bune pentru copiii noștri din comunitate și nu numai, tot ce înseamnă județul Mureș. Prin acest parteneriat, pentru noi este o finalitate a proiectului început în urmă cu 4-5 ani. Copiii noștri vor avea unde să își arate valoarea, să poată face pasul mai ușor spre fotbalul de performanță. La acest parteneriat, am plecat de la premisa că va fi un „win-win”, adică toată lumea va câștiga, și noi, și partenerii noștri de la U Cluj. Cunoscând tot ceea ce înseamnă activitatea la centrul de copii și juniori, la echipa mare prin domnul Sabău, pe care am avut onoarea să îl cunosc și să fiu lângă dânsul când a fost la Târgu Mureș, am știut că venim lângă niște oameni foarte profesioniști, de la care noi avem foarte multe lucruri de învățat. Ne dorim ca în viitorul foarte apropiat să putem să oferim cât mai mulți jucători care să activeze la Liga 1 și să putem să oferim sprijin în tot ceea ce înseamnă promovare de tineri jucători. Bineînțeles, obiectivul principal este rămânerea echipei Unirea Ungheni în liga a doua, pentru a putea performa mai departe împreună cu tot ce înseamnă Universitatea Cluj”, a declarat Adrian Pop.

”În primul rând, vreau să vă spun că sunt bucuros și onorat să mă aflu astăzi la partenerii noștri de la U Cluj. Vreau să-i felicit pentru parcursul bun al echipei. Ne mândrim, cred că este o mândrie, atât pentru noi, iubitorii de fotbal, cât și pentru întreg Ardealul. Până la urma urmei, U Cluj este cea mai bună echipă din Transilvania, ne onorează și vreau să îl felicit pe Adi (n.r. – Adrian Pop – președintele clubului) și pe cei care au pus umărul ca Unirea Ungheni să aibă un partener atât de serios în U Cluj. Eu doar sunt girantul ca parteneriatul sa funcționeze bine și cu siguranță ați ales un club micuț, dar serios, care va fi alături trup și suflet ca U Cluj să fie tot timpul acolo sus în Liga 1 și să ne mândrim cu acest club frumos pe care îl iubim cu toții. Dumnezeu să ne ajute și să fie un parteneriat cât mai îndelungat”, a spus primarul Victor Prodan.

  • La momentul semnării parteneriatului dintre cele două cluburi, prima lor echipă se situează astfel în clasamentul ligii în care evoluează: Universitatea Cluj este lider în SuperLigă, cu 26 de puncte acumulate în 13 meciuri, iar Unirea Ungheni se află pe locul 18 din 21 în Liga 2, cu 7 puncte strânse în 9 meciuri disputate în 10 etape.

Bogdan Cantor: ”Ca obiectiv principal, va fi ca echipa din Ungheni să rămână în liga a doua”

Managerul sportiv al ”U” Cluj speră ca parteneriatul cu Unirea Ungheni să fie de lungă durată, secretarul general a transmis că un obiectiv principal este ca echipe mureșeană să rămână în Liga 2, dar și că urmează să se semneze încă un parteneriat, cu un club din Liga 3, iar directorul executiv e de părere că acest acord va pune într-o ”lumină foarte pozitivă” Unirea.

”Vreau să încep prin a-i felicita pe partenerii noștri pentru parcursul pe care l-au avut până în acest moment, pentru că anul trecut lumea le dădea șanse puține pentru a reuși să promoveze din liga a treia în liga a doua. Noi am întâlnit niște oameni foarte preocupați, oameni iubitori ai fotbalului și din acest punct de vedere este interesant și acest parteneriat cu ei, care vrem să fie de lungă durată. Sperăm împreună să facem lucrurile să meargă, pentru că într-un parteneriat știm cu toții că ambele părți trebuie să fie mulțumite și fericite. Vom face tot posibilul, din punctul nostru de vedere, ca acest lucru să se întâmple. Ne vom axa pe juniorii noștri, având în vedere că există acea regulă în care e nevoie de doi jucători under în teren în liga a doua. Vom beneficia de acest lucru, vom încerca să le dăm șansa să se dezvolte, așa ca un pas intermediar între prima ligă și a doua ligă, pentru că știm că tranziția spre prima ligă nu este ușoară direct de la copii și juniori. Așa că va fi un pas intermediar, benefic pentru dezvoltarea lor. Totodată, suntem interesați să creștem și jucătorii de perspectivă, pe care îi avem în acest moment în cadrul grupului și poate și alții care vor veni în perioada următoare. Să reușim să îi ajutăm să se dezvolte și să ajungă la un nivel la care pot să facă față în SuperLiga și, în același timp, și Unirea Ungheni să beneficieze de aportul jucătorilor. Prin acest parteneriat putem să ne extindem aria noastră de selecție, atât la copii și juniori, cât și la jucătorii care vor avea evoluții foarte bune la Ungheni. Vor avea o șansă în plus să fie văzuți și de către noi și să facă pasul spre prima ligă. Noi vom face tot posibilul ca acest parteneriat să fie de lungă durată și să fim mulțumiți atât noi, cât și partenerii de la Ungheni”, a spus Gabriel Giurgiu.

”S-a muncit foarte mult în ultima vreme la Academie pentru a ajunge pe locul al treilea în România. Doar că există un prag destul de mare între finalizarea junioratului și a face pasul spre seniori și atunci, cred că, cu acest parteneriat strategic cu o echipă de liga a doua – urmând că săptămânile următoare să semnăm și cu o echipă de liga a treia – să putem ușura acel pas între ce înseamnă finalizarea junioratului și tranziția spre o echipă de seniori. Cam asta e ce ne dorim la nivel de centru de copii și juniori, să facem legătura cu partenerii noștri de la Ungheni. Dar, ca obiectiv principal, va fi ca echipa din Ungheni să rămână în liga a doua, pentru ca jucătorii care nu evoluează la noi sau sunt de perspectivă să facă pasul mult mai repede spre ce înseamnă o echipă de seniori. Iar o echipă de liga a doua este mult mai benefică față de ce înseamnă un campionat de tineret sau o echipă de liga a treia sau a patra”, a transmis Bogdan Cantor.

Scopul acestui parteneriat este acela de a aduce o contribuție de ambele părți la dezvoltarea cluburilor de fotbal. Pe de-o parte, pentru noi va fi un bun prilej de a promova inclusiv copiii de la academie către Unirea Ungheni, pentru a le da o experiență și a face tranziția necesară către prima ligă. Din alt punct de vedere, și pentru dânșii va fi o imagine foarte pozitivă în urma asocierii, inclusiv prin promovarea copiilor din acea comunitate, tinerele talente din acea comunitate care vor veni către clubul nostru de fotbal”, a declarat Sevastian Botnari.

Conferința de presă în care ”U” Cluj și Unirea Ungheni au vorbit despre parteneriatul lor:

Foto și video: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 25 Oct. 2024, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă