Unirea Ungheni a debutat cu o remiză în Liga 2, la Mioveni. Eusebiu Tudor: ”Încă suntem o echipă în căutări. Mi-a fost teamă de jocul ăsta”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 10:58 Liga 2
Unirea Ungheni a debutat cu o remiză în Liga 2, la Mioveni. Eusebiu Tudor: ”Încă suntem o echipă în căutări. Mi-a fost teamă de jocul ăsta”

Unirea Ungheni a debutat în Liga 2 cu un rezultat de egalitate înregistrat pe terenul uneia dintre funtașele din ediția trecută a campionatului, echipă schimbată însă mult în această vară, inclusiv cu un nou antrenor. 0-0 a fost scorul înregistrat, sâmbătă, de trupa din județul Mureș pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

Eusebiu Tudor, noul antrenor al formației din Ungheni, a spus că s-a temut de acest joc, chiar dacă Mioveniului a schimbat mult în această pauză competițională.

Unirea Ungheni, debut cu remiză în Liga 2, la Mioveni. Eusebiu Tudor: ”Rezultatul este ok”

La debutul în Liga 2, Unirea Ungheni a fost egală cu CS Mioveni, formație care a jucat baraj de promovare contra FC Botoșani, pierdut de echipa condusă atunci de Constantin Schumacher.

Ambele cluburi au făcut destule schimbări în această vară, inclus pe băncile tehnice. Mureșenii sunt antrenați acum de Eusebiu Tudor, iar argeșenii îl au pe bancă pe Alin Chița. Pe teren, niciunul dintre jucătorii acestora n-au putut înscrie în prima rundă din sezonul 2024-2025.

”Fiind primul meci de campionat, un meci de impact pentru echipa noastră, pentru că pentru foarte mulți jucători a fost un debut în Liga 2. Rezultatul este ok. Puteam să și câștigăm, am avut ocazii clare de a marca, mai ales în prima repriză, dar încă suntem o echipă în căutări, am adus jucători și pe ultima sută de metri, care au și intrat la joc. Dar, pentru început, este bine că nu am pierdut, practic am confirmat jocurile bune din perioada de pregătire. Dar mai avem foarte mult de muncă pentru a fi o echipă puternică în campionatul ăsta.

În toate jocurile acestea din etapele de debut nu ai prea multe date despre adversari. Am căutat să facem o analiză individuală a jucătorilor, asta am și făcut în această săptămână, pe calitățile lor. Mioveniul a adus foarte mulți jucători, dar, dacă vă uitați, sunt numai jucători cu experiență, de la Liga a 2-a și Liga 1. În fiecare an, Mioveniul s-a reorganizat și întotdeauna a avut rezultate. Și anul trecut, îmi aduc aminte, toate echipele spuneau că vor fi la retrogradare și a fost la un pas să promoveze. La Mioveni, întotdeauna, lucrurile, chiar dacă pornesc mai greu, se așază. Și mi-a fost teamă de jocul ăsta, pentru că noi aveam foarte mulți debutanți și chiar dacă Mioveniul a schimbat jucători, are unii jucători care au state vechi la Liga a 2-a și chiar la Liga 1”, a spus Eusebiu Tudor după acest meci, în cadrul emisiunii Sport Arena de Weekend de la Metropola TV.

”Suntem o echipă în căutări”

Printre jucătorii utilizați de Tudor s-au numărat unii cu destulă experiență la nivelul Ligii 2, ba chiar al primei ligi, vezi cazurile lui Savin, Astafei, Bîrnoi, Gheorghe și Fulop, acesta din urmă intrat pe parcurs. Cu toate acestea, Unirea nu a reușit să înscrie împotriva Mioveniului, o formație care s-a schimbat destul de mult în această vară și s-a pregătit pe plan local, spre deosebire de trupa din Ungheni, care a mers în Slovacia și a jucat și câteva amicale internaționale.

”Avem jucători care pot marca. În jocurile de pregătire a marcat nu numai Victoraș Astafei. Suntem o echipă în căutări. De exemplu, Milos Zukanovic, pe care l-am legitimat joi, a intrat și a jucat. Deci avem jucători care au venit pe ultima sută de metri. La un moment dat aveam patru underi în teren. Am folosit foarte mulți jucători tineri și jucători debutanți în Liga a 2-a”, a explicat antrenorul Unirii motivele care au făcut ca echipa sa să nu înscrie la Mioveni.

Unirea Ungheni, contra CS Mioveni: Rob. Geantă – Chinteș (M. Ioniță 83′), A. Popa, Ct. Savin, Cruceru (Vînau 64′), Tiihonen, Astafei (cpt.)(Magyari 64′), Bîrnoi, Haiduc (Zukanovic 73′), Dr. Gheorghe (Ist. Fulop 64′), I. Barstan. Rezerve neutilizate: P. Ganea – Coza, D. Pop, R. Trif.

”Îmi lipseau meciurile, febra jocurilor oficiale. Am entuziasm, pun pasiune și tot ceea ce fac fac cu plăcere și cu mare drag, când vine vorba de fotbal”
Eusebiu Tudor, antrenor Unirea Ungheni, despre revenirea sa ca ”principal” în Liga 2, după ce ultima dată o condusese pe Metaloglobus, din septembrie 2022 până în septembrie 2023.

Unirea Ungheni joacă în Turul 2 al Cupei României, iar pentru weekend își dorește un amical

În etapa a 2-a a Ligii 2, Unirea Ungheni trebuie să întâlnească Corvinul Hunedoara, însă partida nu are loc, fiind amânată de FRF pentru că trupa antrenată de Florin Maxim încă participă în cupele europene.

Totuși, Unirea nu va sta degeaba în perioada imediat următoare, fiindcă este una dintre cele opt formații din Liga 2 care au fost introduse de FRF în Turul 2 al Cupei României.

Astfel, mureșenii au meci oficial miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la Avântul Reghin (Liga 3).

În plus, pentru weekend, Eusebiu Tudor își dorește și un meci amical, în lipsa jocului cu Corvinul.

”Pentru noi se întrerupe campionatul, dar avem meciul din Cupă. Miercuri avem joc cu Avântul Reghin. Probabil vom mai lua un joc de pregătire, fiindcă avem jucători de integrat. Probabil că vom mai aduce unul-doi jucători până în etapele viitoare”, a mai spus Eusebiu Tudor la Metropola TV.

  • Un punct obținut în prima etapă, în afară de CS Mioveni și Unirea Ungheni, mai au și CSM Slatina, FC Voluntari, FC Bihor Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar runda mai are încă trei meciuri în componență nedesfășurate încă.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă