Unirea Slobozia, pe ultima sută până la reluarea Ligii 2: Adrian Mihalcea a adus un jucător din Liga 1 și a programat încă două amicale. Care e situația financiară a clubului

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2021, 21:18 Liga 2
Unirea Slobozia, pe ultima sută până la reluarea Ligii 2: Adrian Mihalcea a adus un jucător din Liga 1 și a programat încă două amicale. Care e situația financiară a clubului

Unirea Slobozia a finalizat cantonamentul organizat la Snagov și Izvorani. Liga2.ro a stat de vorbă cu Adrian Mihalcea după stagiul de pregătire, iar antrenorul a abordat mai multe subiecte, printre care perioada respectivă în sine, ultimele noutăți de la nivelul lotului, dar și cum se prezintă clubul din punct de vedere financiar.

În ceea ce privește cantonamentul, Mihalcea a fost mulțumit de cum s-a desfășurat, considerând că s-au atins toate obiectivele. Însă, din pricina vremii, Unirea Slobozia a fost nevoită să se antreneze doar pe terenuri sintetice, la fel ca majoritatea echipelor care s-au pregătit în România.

Adrian Mihalcea, mulțumit de cantonament dar nu în totalitate: ”Din păcate avem o accidentare care va fi un pic de durată” 

Au fost și câteva aspecte cu care Adrian Mihalcea nu își dorea să se întâlnească, printre care și o accidentare. Din cauza pregătirilor pe gazon artificial, în acest moment atacantul Adrian Răduca (30 de ani) este nevoit să stea departe de teren aproximativ două săptămâni. Sunt însă șanse să fie la punct pânâ la reluarea Ligii 2, când Unirea Slobozia întâlnește Aerostar Bacău pe teren advers.

”Am avut condiții extraordinare și de cazare și de pregătire. În timpurile acestea dificile am beneficiat mereu de terenul sintetic de la Izvorani. Ne-am pregătit acolo și în nocturnă, pentru că antrenamentele cu numărul doi le făceam în noctură. A fost o pregătire bună, băieții au răspuns foarte bine.

Din păcate avem o accidentare care va fi un pic de durată, e vorba de o leziune musculară la Răduca. Îl va scoate două-trei săptămâni din circuit, dar e posibil să îl avem la prima etapă”, a spus Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia, încă două amicale până la reluarea Ligii 2, cu Viitorul Constanța 2 și Dunărea Călărași 

Unirea Slobozia va mai disputa două meciuri amicale până la prima partidă oficială. Mihalcea va face ultimele reglaje cu Viitorul Constanța 2 și cu Dunărea Călărași. Confruntările sunt programate miercuri, 10 februarie, respectiv sâmbătă, 13 februarie, în deplasare, pe suprafețe de joc naturale.

”Din păcate, avem problema terenurilor sintetice. Corpul se solicită, mai ales că noi ne-am antrenat doar pe o astfel de suprafață. Dar nu știu unde puteam să mergem în acest caz, poate doar în afara țării. Ultimele două meciuri le vom juca și noi pe iarbă. Vom juca împotriva celor de la Viitorul 2 și cu Dunărea Călărași, și dorim să le jucăm doar pe iarbă. Aceasta a fost condiția după care am decis să disputăm aceste amicale, a continuat Adrian Mihalcea.

Ionuț Oktay Ozkara, ultimul jucător care a venit la Slobozia. Lotul a fost definitivat 

În privința lotului cu care Unirea Slobozia va aborda partea a doua a sezonului, Adrian Mihalcea a afirmat că acesta nu va mai avea modificări. Ultimul nume care s-a alăturat este un tânăr de 20 de ani, de la FC Voluntari. Este vorba de fundașul central Ionuț Oktay Ozkara, care a și jucat pentru ilfoveni în acest sezon, în două partide, una în Liga 1 și una în Cupa României.

”Am încheiat perioada de transferuri. Am reușit zilele trecute să luăm un fundaș de la Voluntari, împrumut. E un băiat care a și jucat două meciuri, Oktay Ozkara. Am dorit să avem mai mulți jucători under și l-am găsit pe el, am ajuns la un acord cu cei de la Voluntari. Zilele acestea va intra în program și Diarra, pe care l-am adus de la Petrolul.

Am mai avut tratative și cu alți jucători, dar poate din cauza pretențiilor lor financiare sau dorinței lor de a juca la alte echipe, nu s-au concretizat transferurile. Oricum, eu sunt foarte mulțumit de cei care au venit. Știam ceea ce pot să ofere, dar sunt încântat de modul de lucru și de caracterul lor”, a mai afirmat Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Adrian Mihalcea: ”Nu avem probleme cu banii”

În altă ordine de idei, antrenorul venit să salveze Slobozia de la retrogradare a vorbit și pe seama situației financiare de la echipă. Deși în această perioadă multe dintre cluburi, chiar și din Liga 1, au de suferit din pricina banilor, Adrian Mihalcea a dat asigurări că totul este în regulă la Unirea.

Susținerea autorităților județene a fost reconfirmată, ba chiar un proiect mai important ar putea să ia naștere la Slobozia, dacă se va îndeplini obiectivul în acest an.

”Acum nu ne rămâne decât să îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Facem parte poate din puținele cazuri fericite, pentru că nu avem probleme cu banii. Toată lumea este lângă noi, implicit Consiliul Județean Ialomița, care își dorește la fel de mult ca noi să putem să construim altceva din vară. Dar acum obiectivul este menținerea în Liga 2”, a încheiat Adrian Mihalcea dialogul cu Liga2.ro.

Unirea Slobozia se clasează acum pe locul 19 în Liga 2, sub ea mai fiind doar două echipe, Aerostar Bacău și Pandurii. După 14 etape scurse din acest sezon, Slobozia a adunat 15 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-si-unirea-slobozia-au-remizat-intr-un-amical-disputat-la-chiajna-marcatorul-ialomitenilor-a-fost-apoi-eliminat-19168046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-la-prima-victorie-din-cantonamentul-de-la-snagov-si-izvorani-echipa-lui-adrian-mihalcea-si-a-recapatat-moralul-cu-satelitul-echipei-dinamo-19167521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-prea-buna-pentru-unirea-slobozia-divizionara-a-treia-a-trecut-la-diferenta-mare-de-scor-de-echipa-lui-adrian-mihalcea-19167390

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2021, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă