Unirea Slobozia, în fața momentului care părea SF la începutul campionatului. Adrian Mihalcea a făcut analiza partidei care-i poate califica echipa în barajul de promovare în Liga 1

Andrei PASCU 12 May. 2022, 20:09 Liga 2
Unirea Slobozia, în fața momentului care părea SF la începutul campionatului. Adrian Mihalcea a făcut analiza partidei care-i poate califica echipa în barajul de promovare în Liga 1

Unirea Slobozia se află în fața unui moment la care nu spera deloc la începutul campionatului, dar la care a început să se gândească după calificarea în play-off-ul Ligii 2: prinderea barajului de promovare în Liga 1. Adrian Mihalcea a vorbit despre acest moment pentru Liga2.ro.

Antrenorul Unirii Slobozia nu a lucrat ceva special înaintea confruntării cu Petrolul, de duminică, ci a încercat să regleze anumite probleme identificate în runda trecută, cu Steaua, partidă pierdută. Mihalcea e conștient de faptul că Unirea Slobozia are nevoie și de jocul rezultatelor, ca ”U” Cluj să nu piardă cu Concordia Chiajna, dar și ca, apoi, în cazul în care Steaua va merge pe calea legii pentru obținerea dreptului legal de promovare în Liga 1, să nu aibă succes de cauză.

Adrian Mihalcea se gândește la baraj, dar e realist: ”După meciul cu Petrolul, ori se termină campionatul, ori continuăm lupta”

Adrian Mihalcea a lucrat la moralul jucătorilor săi, pe care speră să îi aibă și într-o condiție fizică bună la ora partidei cu Petrolul, mai ales că a putut face ciclul de pregătire normal, cu o săptămână între eșecul cu Steaua și partida decisivă cu ploieștenii.

O ultimă etapă foarte strânsă, toate echipele sunt implicate în a câștiga ceva. Pentru oricine e o miză, chiar și pentru CSA Steaua. Noi, ceea ce am realizat la Slobozia, că ne luptăm până în ultima etapă să prindem un loc de baraj, e extraordinar. Cred că va fi extrem de interesată lupta, prin prisma faptului că Steaua va merge la Hermannstadat motivată, cum a făcut-o cu Petrolul, cu Cluj și așa mai departe. La fel și celelalte echipe vor fi motivate, în cazul meciului care ne interesează pe noi, Universitatea Cluj. Mai are și ea șansele ei la locul direct promovabil.

Nu am avut o prestație reușită la meciul cu Steaua, cu toate că doar noi puteam avea de câștigat. Am vorbit și ne-am dat seama unde am greșit. Am îndreptat lucrurile, mai ales că am avut și această problemă fizică persistentă la echipa noastră în ultima parte. Noi vom avea duminică finala aceasta și trebuie să uităm și de oboseală, și de accidentări. După meciul acesta, ori se termină campionatul, ori continuăm lupta. E un meci definitoriu.

Sunt mai multe detalii prin care poți motiva jucătorii, sunt sigur că ei știu foarte bine ce au de făcut la partida cu Petrolul. Trebuie să câștigăm, iar apoi vom vedea ce se va întâmpla în meciul Chiajnei. E important să câștigăm noi și apoi vedem.

Noi avem o echipă unită, am marcat prin mulți jucători, nu am canalizat golurile, de exemplu, pe un jucător. Grupul și determinarea ne-au adus aici, de ce să nu sperăm? Avem o speranță, cât de mică e ea. Suntem și la mâna altora, dar se poate”, a spus Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Adrian Mihalcea i-a avertizat pe jucătorii Unirii Slobozia: ”Dacă vom juca precum în partida cu Steaua, nu avem șanse baraj”

Întrebat de reporterul nostru cum ar vedea un eventual baraj de promovare, ca un exercițiu de imaginație, Adrian Mihalcea nu se entuziasmează prea tare în cazul în care va fi îndeplinit și acest obiectiv. Faptul că Unirea Slobozia a arătat destul de rău în partida cu Steaua îl pune pe gânduri.

Mihalcea e convins că jucătorii săi nu vor avea nici măcar unu la sută șanse să treacă de o formație din Liga 1 la modul în care s-au prezentat în Ghencea:

Dacă vom juca cum am făcut-o în partida cu Steaua, fără determinare, fără agresivitate, lucruri care ne caracterizează, nu avem șanse la meciurile de baraj. Nu trebuie să ne limităm doar la faptul că suntem în play-off. Am avut meciuri foarte reușite, de ce să nu încercăm să ne depășim condiția?

Noi ne-am impus obiectivele pe parcurs, am vrut locul 10, apoi am vrut play-off-ul, apoi am vrut locul de baraj. Acum, să vedem dacă vom reuși să-l îndeplinim pe acesta. Sperăm la locul de baraj.

Dacă vom reuși să mergem la baraj, va fi extraordinar, dacă nu, sunt destul de mulțumit de ce s-a întâmplat până acum”.

Unirea Slobozia depinde și de jocul rezultatelor, dar și de acțiunea Stelei

Pentru a merge la barajul de promovare în Liga 1, Unirea Slobozia trebuie, în primul rând, să învingă Petrolul. Apoi, e nevoie ca formația Concordia Chiajna să ia cel mult un punct în partida de acasă cu ”U” Cluj, iar Steaua, dacă va merge la TAS și / sau va face alte demersuri pentru obținerea dreptului legal de a putea evolua în Liga 1, să nu îl câștige.

Abia apoi va putea Unirea Slobozia să se gândească la barajul de accedere în prima divizie, unde va da peste Chindia Târgoviște sau peste Dinamo.

Foto: Petronel Tudor și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-prezent-in-fata-penitenciarului-rahova-pentru-a-l-sustine-pe-cristian-popescu-piedone-condamnat-in-dosarul-colectiv-reactia-antrenorului-stelei-19231179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-inainte-de-mansa-tur-a-barajului-cu-fc-brasov-speram-sa-mai-spalam-ce-e-de-spalat-din-rusinea-ca-am-ajuns-aici-scutaru-ramane-exclus-din-lot-19231174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-dezamagit-de-modul-in-care-u-cluj-a-jucat-in-meciul-in-care-putea-promova-direct-in-liga-1-ma-asteptam-sa-ii-sufocam-fostul-premier-cuvinte-mari-despre-19231163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-sarbatoare-organizata-dupa-promovarea-in-liga-1-lupii-galbeni-isi-cheama-suporterii-sa-celebreze-din-nou-momentul-asteptat-de-ani-n-ai-cum-sa-lipsesti-de-la-asa-19231157

 

 

 

Andrei PASCU 12 May. 2022, 20:09 Liga 2
Pe aceeași temă