Încep lucrările la stadionul din Slobozia. Cât costă investiția, pentru ca Unirea să joace meciurile din SuperLiga în localitate

Andrei PASCU 05 May. 2024, 16:23 Liga 2
Încep lucrările la stadionul din Slobozia. Cât costă investiția, pentru ca Unirea să joace meciurile din SuperLiga în localitate

Unirea Slobozia a promovat în SuperLiga României. Conducerea începe, deja, să se gândească la ce presupune primul sezon în prima divizie din istoria clubului, mai ales că nu are cele mai bune condiții nici din Liga 2.

Încep să stabilească anumite detalii pentru ce va urma din vară, lucrări de infrastructură la stadion fiind anunțate de câteva luni. E vorba de modernizarea actualului teren de joc, dar și punerea la dispoziție a unui teren de antrenament.

Unirea Slobozia, fonduri suplimentare din partea CL Slobozia

Chiar dacă nu are condiții de un nivel foarte înalt, doar normale pentru un club din Liga 2, Unirea Slobozia nu va avea probleme cu licența, care va fi obținută fără probleme. Însă, conform Info Ialomița, Unirea Slobozia va face anumite demersuri prin care să îmbunătățească infrastructura.

În primul rând, stadionul din Slobozia va intra într-un proces urgent de modernizare, după ce a fost aprobat un buget din partea municipalității. Este prevăzută o sumă de aproximativ 500.000 de euro pentru astfel de lucrări, care prevăd, printre altele, refacerea suprafeței de joc, sistem de încălzire a gazonului, dar și un sistem automatizat de irigare și montarea unei piste de tartan.

Unirea Slobozia speră să obțină fonduri și pentru nocturnă

Lucrările vor fi finalizare spre finalul acestui an, durata fiind șapte luni. În acest timp, conform sursei citate, Unirea Slobozia face dosarul pentru a obține o altă sumă de bani din partea Consiliul Local Slobozia, pentru ca arena din localitate să beneficieze și de nocturnă.

Până vor fi gata lucrările, sunt șanse mari ca Unirea Slobozia să joace primele meciuri din SuperLiga României, din sezonul 2024/2025 în București, pe ”Arcul de Triumf”.

”Cu siguranță vom juca și la Slobozia, numai că în primele etape, până se va finaliza cea mai importantă lucrare, schimbarea gazonului și cosmetizarea stadionului, jucăm undeva în jurul Bucureștiului, dacă nu chiar în București. Sunt variante, Arcul de Triumf, Clinceni și chiar Chiajna.

Identitatea noastră este la Slobozia și aici vom juca, lucrul acesta se va întâmpla poate undeva spre sfârșitul lunii septembrie, început de octombrie”, a spus Adrian Mihalcea, citat de Orange Sport.

Ialomițenii, ajutați și de CJ

În luna februarie a apărut informația că Unirea Slobozia va fi ajutată și de Consiliul Județean Ialomița, care a introdus o finanțare de aproape 550.000 euro pentru modernizarea unui teren pe care echipa lui Adrian Mihalcea să se antreneze.

Pe parcursul acestui sezon de Liga 2, pentru ca gazonul Stadionului ”1 Mai”- Slobozia să fie protejat, echipa desfășoară ședințele de pregătire pe terenurile unor formații din comunele apropiate.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 05 May. 2024, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă