Unirea Slobozia a revenit pe locul 1 în Liga 2. Costel Enache: ”E o chestie de conjunctură.” Concluziile antrenorului după victoria de la Dumbrăvița

Anda DELIU 11 Sep. 2022, 09:09 Liga 2
Unirea Slobozia a revenit pe locul 1 în Liga 2. Costel Enache: ”E o chestie de conjunctură.” Concluziile antrenorului după victoria de la Dumbrăvița

Unirea Slobozia este noul lider din Liga 2, și grație golaverajului, după ce în etapa a 6-a s-a impus cu scorul de 4-2 în deplasare la CSC Dumbrăvița. Este, de fapt, o revenire pe primul loc, fiindcă echipa ialomițeană a mai ocupat această poizție și după rezultatele din prima etapă.

Antrenorul Costel Enache spune că acest lucru vine și după o conjunctură, dar a punctat că a fost foarte atent la detalii și a schimbat sistemul de joc al echipei sale pentru meciul cu nou-promovata bănățeană.

Costel Enache, maestru tactic la meciul cu Dumbrăvița

La pauză, Unirea a condus cu 4-1, iar Costel Enache a explicat că a pregătit o tactică specială pentru acest meci. Temele au fost făcute cu brio.

”Am pregătit oarecum special jocul acesta. Nu era modelul nostru de joc. Am încercat să profităm mult de punctele mai puțin bune ale adversarului. Cred că ne-a reușit foarte bine în prima repriză, mai puțin în repriza a doua. Cred că prima repriză a fost total a noastră, iar în partea a doua adversarul a avut acțiuni destul de multe și periculoase la poarta noastră. Le-am gestionat binișor, să spunem așa, deși, de multe ori, adversarul a terminat cu șut la poartă acțiunea de atac, ceea ce nu prea mi-a plăcut. Dar la modul general, nu am decă să felicit jucătorii mei. După un drum așa de lung și cu un adversar foarte motivat și dezinvolt am făcut un joc bun. Am venit pentru cele trei puncte, obiectivul este realizat și atunci eu sunt mulțumit. Sunt lucruri în continuare de corectat sau de pus la punct la echipa noastră, dar fotbalul întotdeuana o să țină procesul acesta deschis. Așa am abordat și pregătit jocul acesta, cu presing în jumătatea adversă. Sigur, aveam și varianta a doua în caz de nu puteam sau nu ne ieșea, dar ne-a ieșit destul de bine”, a declarat antrenorul Sloboziei.

  • Constantin Toma (8 – penalty), Ionuț Dinu (16), Călin Toma (24 – autogol) și Christ Afalna (36) au înscris pentru Unirea Slobozia, în timp ce pentru CSC Dumbărvița au punctat Răzvan Ghinescu (31 – penalty) și Călin Toma (88 – penalty).

Laude și pentru adversar

Chiar dacă s-a impus clar, Enache a avut cuvinte de laudă pentru Dumbrăvița.

”Mi-a plăcut și adversarul, mai ales în partea a doua. O echipă tânără, mobilă, dinamică și, din punctul meu de vedere, am rămas un pic surprins, pentru că o echipă tânără poate ceda foarte ușor, iar azi am văzut o putere psihică foarte bună a adversarului. O echipă tânără, care a încercat de la 4-1 să revină și a încercat în permanență șansă. Cred că a fost un spectacol bun, o propagandă bună pentru fotbal. Eu rămân mulțumit de puncte și, în mare parte, de joc”, a punctat Enache.

A comentat și arbitrajul lui Florin Mazilu

Enache a gesticulat la loviturile de pedeapsă acordate împotriva echipei sale. După meci a spus că ultimul penalty, dictat în minuutl 88, nu trebuia acordat de Florin Mazilu, arbitru cu ștate vechi la Liga 2, care nu a avut însă prea mari perspective de a promova în primul eșalon.

”La primul nu vreau să mă exprim, am fost departe, era înghesuială, eu nu pot să zic. Cred că arbitri au fost mai aproape și au gestionat bine. În schimb, al doilea penalty a fost exact invers. A fost un fault făcut de adversar asupra fundașului meu central. Total greșit! Și am văzut foarte clar faza. Dar să zicem, sunt oameni și arbitrii și bineînețeles că pot greși. Rămân cu alte semne de întrebare. Noi suntem o echipă în primele trei ca număr de avansări în careu. Nu avem niciun 11 metri în șase etape. Azi a fost primul. Iar Dumbrăvița are cinci în șase etape. Randamentul e foarte bun. Înseamnă că sunt foarte percutanți în careu”, a comentat Costel Enache.

Drumul spre obiectiv e lung

Unirea Slobozia a prins în sezonul trecut locul 6, de play-off, chiar după ultima etapă a sezonului regular, în primăvară. Și acum se vrea același lucru, iar Costel Enache nu se împăunează mult de faptul că echipa sa e pe primul loc.

”E o chestie de conjunctură. Drumul e foarte lung. Nu o să iau niciodată ca reper un joc sau situația de după o etapă. Cum etapa trecută nu am fost supărat și am zis că ne-am împiedicat, o să ne ridicăm și o să ne revenim, și acum. Și acum drumul este foarte lung. Mai avem meciuri grele. Probabil vom mai și pierde jocuri. Ideea e să nu cedăm de la lupta noastră, de la obiectivul propus și să ne ducem destinul până la capăt cu demnitate și cu foarte multă muncă”, a mai adăugat antrenorul ialomițenilor.

  • Unirea Slobozia în victoria cu CSC Dumbrăvița: Păduraru – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.)(Gab. Lazăr 87’) – Coadă, Ekollo – Boțogan (Dorobanțu 59’), Rob. Silaghi (Lemnaru 87’), Afalna (Cip. Rus 59’) – Golda (Bolohan 71’) Rezerve neutilizate: M. Contra – Ben Levy, Gîrbăcea, M. Ciobanu.

Cu 13 puncte și golaveraj de 11-5, Unirea Slobozia e lider în Liga 2, devansând Poli Iași, Unirea Dej și Steaua, toate tot cu 13 puncte. Miercuri, de la ora 16:30, urmează să joace în Turul 3 al Cupei României în deplasare cu Dunărea Călărași. În campionat, următorul meci este programat luni, 19 septembrie, de la ora 17:30, acasă, cu Poli Iași.

Declarațiile date de Costel Enache la finalul meciului CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia 2-4:

Foto: Petronel Tudor / Unirea Slobozia
Video: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 11 Sep. 2022, 09:09 Liga 2
Pe aceeași temă