Nimeni nu-i stă în cale Unirii Slobozia! Învinge FK Miercurea Ciuc și așteaptă doar trecerea etapelor pentru promovarea matematică. Adrian Mihalcea: ”Suntem o echipă cu inimă mare și ducem ritmul datorită grupului”

Andrei PASCU, Petronel TUDOR 07 Apr. 2024, 16:39 Liga 2

Start perfect pentru Unirea Slobozia în play-off-ul Ligii 2 și rămâne marea favorită la promovarea directă în prima divize. Formația lui Adrian Mihacea a reușit să învingă, în etapa a 2-a, și FK Miercurea Ciuc, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, după ce a debutat cu un succes contra CS Mioveni, scor 1-0.

După meci, la finalul întâlnirii de duminică de la prânz, Adrian Mihalcea a avut o descătușare de bucurie, simțind că este un pas uriaș către obiectiv în urma unui astfel de succes.

Unirea Slobozia a învins FK Miercurea Ciuc

Clubul din Ialomița a învins la două goluri diferență, dar la pauză scorul a fost egal, 0-0. Jucătorul care a deschis calea către victorie a fost Florin Purece, autor al golului din minutul 53. Gazdele au avut parte și de o susținere importantă din tribune, iar reușita lui Purece a venit în urma unei mari erori în defensiva ciucanilor.

Experimentatul jucător din lotul lui Adrian Mihalcea a profitat și a marcat pentru 1-0. Misiunea Sloboziei a fost mai ușoară din minutul 77, atunci când Christ Afalna a marcat și el și a stabilit scorul final, tot în urma unei erori în apărarea trupei lui Robert Ilyeș.

  • Unirea Slobozia, în jocul cu FK Miercurea Ciuc: D. Rusu – Ibrian, Gab. Lazăr, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.) – Șt. Pacionel, Coadă – Dorobanțu, Purece (Ekollo 58′), Vlăsceanu (Aioanei 90+1′) – Afalna (Cojocari 90+1′)
    Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – D. Bujor, Mih. Șandru, Atanase, Andreș, Dr. Lazăr

Adrian Mihalcea, încântat de victoria Unirii Slobozia

La interviuri, Mihalcea a fost mulțumit de evoluția jucătorilor săi, dar a avut un mesaj și pentru contestatari, pentru cei care afirmă că Unirea Slobozia este o echipă închisă.

Pe antrenor îl interesează doar punctele, ceea ce vrea și de la partida următoare, mai ales că urmează o etapă intermediară.

Sunt meciurile astea, cum a fost și cel trecut, cu încărcătură incredibilă! Sunt refulări, am luat un cartonaș galben… . Să încep cu rezultatul, e ceea ce mi-am dorit. Din nou arătăm că avem un grup și când punem osul la muncă… suntem o echipă muncitoare, mulți ne cataloghează ca o echipă care nu joacă fotbal. Da, dar suntem o echipă cu inimă mare și ducem acest ritm datorită grupului!

Felicit jucătorii, e o victorie foarte importantă! Vorbeam la începutul meciului că trebuie să menținem această distanță. Din fericire am câștigat, menținem diferența de trei puncte, avem o poziție bună, dar încă nu e nimic terminat.

Am avut un gol anulat pe o prostie… noi am mai avut astfel de meciuri, dar le doresc (n.r. – arbitrilor) să fie mai atenți. Noi, toți antrenorii, toate echipele, ne dorim să câștigăm și vine o eroare de arbitraj care îți năruie munca.

(N.r. – Arbitrul a fost suspendat înainte) Nu vreau să comentez, a dus meciul foarte bine, bravo lui! Toți ne ispășim pedepsele dacă greșim. Și eu voi sta dacă voi fi suspendat, dar lucrul acesta contează mai puțin. Nu cred că am comentat până acum arbitrajul, cred că am mai tras un semnal de alarmă, doar atât!”, a declarat Adrian Mihalcea la finalul partidei.

”Doar matematic” nu e promovată Unirea Slobozia

Unirea Slobozia are 46 de puncte acum, iar în acest moment este cu trei puncte peste locul 2, CSC Șelimbăr. În același timp, ialomițenii au șapte puncte peste locul 3, Corvinul Hunedoara, 10 puncte peste Gloria Buzău, 11 puncte peste FK Miercurea Ciuc și 12 puncte peste CS Mioveni.

Așadar, avans considerabil pentru Unirea Slobozia față de formația din Miercurea Ciuc, de 11 lungimi, prima echipă clasată pe loc de baraj pentru prima divizie. Acum, Unirea Slobozia și Gloria Buzău ocupă pozițiile care trimit direct în SuperLiga României.

Ialomițenii vor continua grupa pentru promovare pe teren advers, contra Corvinul Hundoara. Apoi, în etapa a 4-a, va urma un nou meci acasă, contra Gloria Buzău.

Urmează o săptămână încărcată, cu două meciuri la fel de importante. Contează ce vom face în aceste două meciuri. Cu cât vom acumula mai multe puncte, cu atât va fi mai bine pentru noi.

Nu va mai exista un ciclu săptămânal, dar știam de această comasare. Nu e doar problema noastră, e a tuturor echipelor. Va fi, din păcate, foarte obositor, dar vom încerca să facem câteva schimbări în echipă și mergem să câștigăm și la Hunedoara”, a mai spus Mihalcea.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragan-paulevici-a-reusit-un-super-gol-in-csc-dumbravita-csm-resita-1-0-19305548

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratiile-lui-cristian-pustai-dupa-cfc-arges-ceahlaul-4-1-19305511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fk-miercurea-ciuc-joaca-din-nou-acum-in-play-off-ul-ligii-2-19305500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-castigat-meciul-de-la-targoviste-cu-chindia-19305442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-flavius-stoican-dupa-csc-dumbravita-csm-resita-1-0-19305421

Andrei PASCU, Petronel TUDOR 07 Apr. 2024, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă