Unirea Slobozia transferă doar ce își permite. Adrian Mihalcea a pus ochii pe câțiva jucători din Liga 2

Andrei PASCU 22 Nov. 2023, 15:03 Liga 2
Unirea Slobozia transferă doar ce își permite. Adrian Mihalcea a pus ochii pe câțiva jucători din Liga 2

Adrian Mihalcea face planurile pentru pauza de iarnă, când dorește să întărească lotul echipei Unirea Slobozia pentru abordarea play-off-ului de Liga 2, care doar prin împrejurimi dramatice poate fi ratat. Antrenorul a declarat că vrea să aducă un număr limitat de jucători. Se bazează pe omogenitate.

Însă, Mihalcea este convins că va fi greu să aducă acei jucători pe care îi dorește punctual, fiind formații din Liga 2 care oferă salarii foarte mari, la nivelul unor echipe mai sus de retrogradare în SuperLiga.

Unirea Slobozia a făcut strategia de transferuri pentru iarnă. Planurile lui Adrian Mihalcea

Unirea Slobozia va lupta pentru promovarea în prima divizie, având un parcurs foarte bun până în acest moment. Mihalcea a dus echipa, după 13 etape, la 27 de puncte, astfel că mai are nevoie doar de un succes sau de trei remize pentru a bifa această bornă, conform calculelor pe care ”principalul” le-a făcut.

Unirea Slobozia nu va investi prea mult în achiziții, pentru că bugetul e unul limitat, putând să ofere salarii mici comparativ cu anumite formații, care pot pune la bătaie și remunerații lunare de 7.000 de euro!

Antrenorul are informații că anumite adversare din lupta la promovare au bugete stufoase, iar astfel a avut probleme și la începutul sezonului de Liga 2, când a încercat aducerea anumitor fotbaliști. Unirea Slobozia a ieșit imediat din ”licitație”.

Unirea Slobozia nu poate oferi salarii prea mari, așa cum fac alte pretendente la promovare

Așadar, se pare că acele formații care vor accederea în SuperLiga României sunt dispuse să ofere salarii de multe mii de euro în fiecare lună. Bani care se dau și la echipe de mijlocul clasamentului din prima divizie

Noi, în mare măsură, ne-am făcut strategia pentru iarnă. Nu vom schimba mult din componența lotului… nici nu avem de ce! Vom încerca să ne întărim pentru că, în eventualitatea accederii în play-off, vom avea jocuri cu altă intensitate, săptămână de săptămână, cu un ritm apropiat celui de Liga 1.

Vom căuta să acoperim zonele vulnerabile. Cunosc Liga a 2-a și de aici vom încerca să aducem jucători. Firește, dacă vom putea să îi luăm, pentru că, și în vară, ne-am luptat cu echipe care oferă salarii de 7.000 euro. Noi nu vom putea să dăm astfel de salarii nici dacă promovăm în Liga 1.

Vom căuta jucători care să se bată pentru obiectiv, cu agresivitate și caracter puternic. În atac stăm mai prost, cu o medie de un gol pe meci. Aici mai trebuie să lucrăm! Ca să închei, toată lumea își dorește să fie Guardiola sau Mourinho. Eu îmi doresc să fiu Simeone!”, a spus Adrian Mihalcea, citat de Independent Online.

Cristian Bobar declara și el că anumite echipe oferă salarii de până la 7.000 de euro

La începutul sezonului de Liga 2, Cristian Bobar (director CSM Reșița) oferea informații interesante despre ce înseamnă bugetele pentru această stagiune, cât sunt nevoite să investească echipele în funcție de obiective, pentru salvarea de la retrogradare sau pentru lupta la promovare.

CSM Reșița este nevoită să consume un buget de aproape 1.5 milioane de euro în stagiunea aceasta pentru salvarea de la retrogradare. Situația e alta în momentul în care vorbim de lupta la promovare, iar Cristian Bobar are informații conform cărora cluburile pun la bătaie bugete de aproximativ 2.5 – 3 milioane de euro. Sume foarte mari, care trebuie să acopere, în primul rând, salariile care au început să se ofere în Liga 2.

Din punctul meu de vedere, pentru un sezon de Liga 2 avem nevoie de aproximativ 1.4 milioane de euro. Acesta ar fi un buget de menținere în Liga 2.

(…) ”De asemenea, sunt deja echipe care au 2,5 sau 3 milioane de euro, dar acele formații au alt obiectiv. Piața jucătorilor este foarte scumpă. Echipele care vor promovarea oferă salarii de 6-7.000 de euro.

Am încercat să contactăm și noi unii fotbaliști, dar nu am avut nicio șansă. Jucătorii care au rămas au contracte mai mari față de sezonul trecut și este foarte important să existe un echilibru în vestiar privind salariile (…)”, spunea Bobar.

Unirea Slobozia, pe podium în clasamentul din Liga 2

În urma celor 13 meciuri disputate în Liga 2, Unirea Slobozia are 27 puncte, fiind pe locul 3, cu trei puncte mai puțin decât liderul CSC Șelimbăr, dar la egalitate cu locul 2, Corvinul Hunedoara. În etapa următoare, a 14-a, Unirea Slobozia va întâlni Concordia Chiajna, în deplasare. Apoi, până la pauza dintre ani, va mai întâlni CSM Ceahlăul (acasă).

În etapa a 13-a, Unirea Slobozia a bifat prima victorie în Liga 2 după două eșecuri la rând, reușind un succes important în runda a 13-a. A învins Campionii FC Argeș, scor 1-0.

Formația din Slobozia a rupt seria celor două înfrângeri, în urma duelului cu piteștenii ajungând la opt victorii, trei egaluri și două eșecuri, fiind cea mai bună defensivă din Liga 2, cu numai cinci goluri încasate până acum.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-analiza-celor-patru-jucatori-imprumutati-de-uta-la-csc-dumbravita-19293652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portughezul-pedro-albino-cuvinte-mari-pentru-nivelul-fotbalului-din-liga-2-dar-si-o-constatare-unde-crede-ca-ar-mai-trebui-imbunatatit-19293644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-explicat-de-ce-a-renuntat-la-facundo-rizzi-19293640

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u21-a-condus-de-doua-ori-elvetia-dar-a-fost-egalata-19293635

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-a-pierdut-meciul-cu-japonia-19293631

Andrei PASCU 22 Nov. 2023, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă