Unirea Dej, gata de ultimul asalt pentru o calificare surprinzătoare în play-off. Dragoș Militaru, analiza partidei cu Ripensia și detalii despre accidentați

Andrei PASCU 24 Feb. 2023, 13:42 Liga 2
Unirea Dej, gata de ultimul asalt pentru o calificare surprinzătoare în play-off. Dragoș Militaru, analiza partidei cu Ripensia și detalii despre accidentați

Unirea Dej are o deplasare în primul duel al anului, oficial, tocmai la Timișoara, unde va întâlni Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00. O partidă complicată pentru clujeni, după cum a catalogat-o Dragoș Militaru, mai ales că are și ceva probleme cu accidentările.

Unirea Dej ar putea să nu mizeze pe Mihai Kereki și pe încă un jucător, care are o entorsă.

Unirea Dej reia Liga 2 în deplasare, cu Ripensia. Analiza lui Dragoș Militaru

Teoretic, Unirea Dej nu ar trebui să aibă probleme în duelul cu Ripensia, mai ales că timișorenii se vor lupta și în acest sezon pentru evitarea retrogradării, să rămână în Liga 2. Militaru vrea un succes, e convins că poate fi obținut, dar a apreciat faptul că terenul poate crea probleme.

Însă, și la Dej suprafața de joc arată rău, detaliu sesizat în chiar ultimul duel amical disputat în această iarnă de Unirea, cu CSM Sighetu Marmației, scor 2-1. Condițiile pot cântări serios cu Ripensia, dacă suprafața de joc nu va arăta cel puțin în limitele decentului.

În plus, la Unirea Dej apare tot mai des gândul accederii în play-off, mai ales că șansele sunt mari, chiar dacă ultimele meciuri de anul trecut nu au fost cele mai reușite, dar asta și din cauza arbitrajelor potrivnice.

Vreau ca până sâmbătă să am tot lotul valid, avem ceva probleme, cu Mihai Kereki, care nu e sută la sută, și a mai apărut o entorsă la un jucător, sper ca toată lumea să fie aptă pentru sâmbătă. Avem o deplasare lungă, cu un adversar despre care nu știu foarte multe, au fost multe schimbări acolo.

Vom merge încrezători la Ripensia, să ne batem pentru punctele puse în joc. Suntem pe o poziție bună, chiar foarte bună, nesperată la începutul sezonului. Ne-am dorit să fim în față, nu ne-am stabilit o limită, până unde vrem să ajungem, dar eu și cei din vestiar ne dorim să rămânem în Liga 2, acesta e obiectivul principal.

Acum, vedem dacă vom fi în play-off sau vom fi în play-out. Nu se știe ce se va întâmpla în ultimele trei meciuri. Eu îmi doresc să luăm fiecare meci, să ne batem pentru fiecare punct, iar după aceea să avem cât mai multe puncte. Sper să fim pe o poziție cât mai bună!”, a spus Dragoș Militaru.

Unirea Dej, adversari accesibili în ultimele runde din sezonul regular

Unirea Dej se află pe locul 5 în ierarhia din Liga 2, cu 27 de puncte, la două puncte peste locul 7, FK Miercurea Ciuc, primul care nu duce în play-off la finalul întrecerii regulare. Deasupra clujenilor, pe locul 4, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte, iar sub ei, pe 6, se află Gloria Buzău, 26 de puncte.

Liderul Ligii 2 este Steaua, cu 33 de puncte, pe 2 e Poli Iași, cu 31 de puncte, iar podiumul e încheiat de SC Oțelul, tot 31 de puncte.

În ultimele etape din sezonul regular, Unirea Dej le va mai întâlni pe Ripensia (deplasare), Metaloglobus (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-are-sperante-in-meciul-cu-unirea-dej-s-ar-putea-sa-i-incurcam-cu-terenul-la-timisoreni-a-revenit-un-fiu-ratacitor-in-ultimele-doua-luni-19260963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-dragos-militaru-intarzie-discutia-pentru-prelungire-19260816

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romanul-nascut-la-buenos-aires-fantastica-poveste-a-lui-alex-pop-fotbalistul-unirii-dej-as-spune-ca-sunt-stilul-julian-alvarez-special-19260753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-stie-in-mare-masura-primul-11-19260598

Andrei PASCU 24 Feb. 2023, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă