Unirea Dej, o echipă care savurează fiecare secundă în Liga 2. Dragoș Militaru: ”Punând poză lângă poză, parcă e alt film, parcă e diferență de ani”. Sentimentele antrenorului, la șase etape de la startul sezonului

Andrei PASCU 15 Sep. 2021, 16:39 Liga 2
Unirea Dej, o echipă care savurează fiecare secundă în Liga 2. Dragoș Militaru: ”Punând poză lângă poză, parcă e alt film, parcă e diferență de ani”. Sentimentele antrenorului, la șase etape de la startul sezonului

Coeziunea de la Dej, dintre echipa de fotbal Unirea și fani, l-a surprins pe antrenorul Dragoș Militaru, care a făcut acum, la șase etape de la startul Ligii a 2-a, o analiză a modului în care s-a transformat clubul după promovare și a tuturor plusurile pe care le-a identificat.

Dragoș Militaru: ”Parcă suntem din alt film, parcă e diferență de ani de zile, dar e un an și un pic” 

Dragoș Militaru e uimit, în primul rând, de faptul că dejenii sunt aproape de echipă, venind în număr mare la meciurile de acasă, dar le-a mulțumit și celor care fac și deplasarea alături de Unirea Dej. Antrenorul e convins că acest lucru se întâmplă pentru că el și jucătorii săi încearcă să ofere ”spectacol” și bucurie pentru micul oraș din Cluj.

Fiind implicat direct la echipă și în Liga 3, iar acum și în Liga 2, Dragoș Militaru vede o evoluție foarte mare, fiind încântat de cele întâmplate într-un timp relativ scurt, de numai câteva luni. Asta pentru că promovarea Unirii Dej în Liga 2 a fost o surpriză, iar evoluțiile din primle șase etape, din acest campionat, sunt, la fel, o surpriză.

Mă uitam pe niște poze, le aveam în telefon, de la primul meci când am venit aici, cu Zalău, prin martie anul trecut, iar stadionul nu era cosmetizat ca acum și cred că erau 40-50 de suporteri. Acum, punând poză lângă poză, cu ce se întâmplă acum, parcă suntem din alt film, parcă e diferență de ani de zile, dar e un an și un pic. Ne bucură lucrul acesta, înseamnă că munca noastră e apreciată.

Cei care vin la stadion văd că noi nu vrem să păcălim, vrem să jucăm fotbal. Le mulțumim suporterilor, o parte din galerie a venit cu noi și la Brașov, deși nu e o deplasare scurtă. Au fost cu noi în permanență de câteva luni, iar asta se simte. Se simte și din teren, și de pe bancă.

Puțini își dau seama de ce am realizat, unde suntem, mai ales că a fost și victoria cu Steaua, care e o încununare a muncii de până acum. Au fost momente bune, vor veni și momente grele. Noi încercăm să facem față, dar lumea trebuie să conștientizeze momentul, că băieții au câștigat un meci cu o adversară cu multă experiență”, a spus Dragoș Militaru la Radio FIR Dej.

Dragoș Militaru: ”O să avem meciuri grele”

Victoria cu Steaua este momentul cel mai important, fără discuție, pentru Unirea Dej. Dragoș Militaru, deși nu are prea multă experiență și este foarte tânăr, la cei 31 de ani fiind unul dintre cei mai mici antrenori de vârstă din primele două ligi din Europa, e convins că vor veni și momente mai puțin reușite, ținând cont în special de lotul și obiectivul în sine al clubului.

Unirea Dej are fotbaliști tineri, iar constanța ar putea să fie o problemă pe durata unui sezon atât de lung. Militaru nu se poate lăuda că are la dispoziție nume cu prea multă experiență la nivelul diviziei a doua, cel puțin.

Noi ne-am propus și am spus că încercăm să ajutăm jucătorii să se dezvolte. Automat, dacă ei se dezvoltă se va dezvolta și jocul echipei și asta ne dorim cel mai tare. E clar că suntem într-un moment bun, dar indiferent de ce se întâmpla cu Steaua sau ce o să se întâmple mai departe, trebuie să mergem în continuare pe aceleași idei. Să jucăm cât mai bine, să acumulăm de la săptămână la săptămână.

E clar că acum jucătorii au mai mult elan, dar nu s-a întâmplat nimic sâmbătă, pentru că o să avem meciuri grele, nu am luat decât trei punte din meciul cu Steaua, nu mai multe. Vine meciul următor și trebuie să avem o prestație bună în continuare”, a mai spus Dragoș Militaru.

Unirea Dej, pe locul 11 în Liga 2, după șase etape 

Două victorii, două egaluri și două înfrângeri a contorizat Unirea De în primele șase etape din Liga 2. E pe locul 11, peste echipe precum Politehnica Timișoara, FC Brașov, FK Csikszereda sau Astra.

În etapa a 7-a, sâmbătă, Unirea Dej va evolua la Giurgiu, contra Astrei.

Foto: Flaviu Buboi și Alexandru Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/care-e-adevarata-steaua-csa-sau-fcsb-eduard-novak-sincer-la-intrebarea-primita-la-prosport-live-dar-n-am-zis-o-ca-ministru-19200950

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ligi-judetene/spectaculos-arbitrii-brasoveni-si-au-facut-echipa-de-fotbal-si-s-au-inscris-in-cupa-romaniei-vor-sa-dea-un-exemplu-pe-teren-si-in-privinta-comportamentului-avem-cativa-guralivi-in-lot-dar-19200924

https://liga2.prosport.ro/liga-3/clubul-din-liga-3-care-risca-sa-puna-si-el-lacatul-din-cauza-problemelor-cu-banii-jucatorii-sunt-neplatiti-de-doua-luni-iar-antrenorul-recunoaste-s-ar-putea-sa-ne-desfiin-19200929

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adrian-mititelu-jr-deloc-deranjat-de-actul-de-vandalism-al-suporterilor-petrolului-asupra-sediului-fc-u-craiova-face-parte-din-tabieturile-mele-sa-sterg-ce-scrie-pe-casa-19200919

 

Andrei PASCU 15 Sep. 2021, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă